konfiguracja routera Ericsson HN294dp
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
konfiguracja routera Ericsson HN294dp
Witam. Kupiłem router ericsson hn294dp i karte wifi pod usb sinus 154 do komputera stacjonarnego. Gdy podłączam router do laptopa moge sie normalnie połączy z internetem, skonfigurowałem go wpisujac w przegladarce Http://192.168.1.1 i postepujac zgodnie z instrukcja. Gdy na komputerze stacjonarnym z XP chce wyszukac siec bezprzewodowa, musze wpisac jakis numer ssid a nie wiem skad go wziasc. Na laptopie nie probowalem sie jeszcze polaczyc bezprzewodowo. Bardzo prosze o pomoc. Pozdrawiam
- bob
- Guru bezprzewodowy
Re: konfiguracja routera Ericsson HN294dp
SSID to jest identyfikator sieci:kamil21031992 pisze:musze wpisac jakis numer ssid a nie wiem skad go wziasc.
http://pl.wikipedia.org/wiki/SSID
Domyślny SSID dla tego routera to:
HN294-xxxxxx , gdzie xxxxxx to ostatnie sześć cyferek MAC adresu, który znajdziesz na spodniej części routera.

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: konfiguracja routera Ericsson HN294dp
kamil21031992 a jak się łączysz to nie masz do wyboru sieci z którą chcesz się łączyć? Tak jest najwygodniej, a nie wpisywać wszystko ręcznie. Z czego (oprogramowanie producenta karty czy mechanizm wbudowany w Windows) korzystasz podczas łączenia się z siecią?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)