może nie koniecznie router axesstell mv 400 ???
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
może nie koniecznie router axesstell mv 400 ???
widzę że wiele osób ma problem z axesstell. związku z tym postanowiłem zadać kilka pytań użytkownikom tego forum.
1-czy istnieje jakieś inne urządzenie które jest w stanie zastąpić axesstell, nie tylko w Polsce mamy chyba cdma450?
2-Może orange ma zamiar wprowadzić wkrótce jakiś nowy sprzęt?
1-czy istnieje jakieś inne urządzenie które jest w stanie zastąpić axesstell, nie tylko w Polsce mamy chyba cdma450?
2-Może orange ma zamiar wprowadzić wkrótce jakiś nowy sprzęt?
Ostatnio zmieniony 2009-05-11, 19:57 przez kafe46, łącznie zmieniany 1 raz.
precz z limitami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Re: może nie koniecznie router axesstell mv 400 ???
Nie ma możliwości zastosowania innego sprzętu - testowane na Anydacie z czeskiego Eurotela - Orange blokuje inne niż przypisany do umowy adresy MAC czy tam IMEI,czy jak to się zwie w CDMA2000.
P.S. - ja tam problemów z tym routerem nie mam - używam ostro,dzień i noc,w domu i w aucie,w końcu po coś wziąłem na próbę
- i jeszcze mnie nie zawiódł,jest super stabilny.
P.S. - ja tam problemów z tym routerem nie mam - używam ostro,dzień i noc,w domu i w aucie,w końcu po coś wziąłem na próbę

- Blido
- Guru bezprzewodowy
Ale np. podpięcie Axesstela do innego routera który siałby po mieszkaniu już chyba byłoby możliwe? Co do niezawodności Axesstela się nie wypowiem, bo sam jeszcze nie używałem, ale funkcjonalnością to w porównaniu do innych konstrukcji ten router nie grzeszy.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Oczywiście.Blido pisze:Ale np. podpięcie Axesstela do innego routera który siałby po mieszkaniu już chyba byłoby możliwe?
Wyłączasz NAT w Axesstelu,albo ustawiasz DMZ,i gotowe.
[ Dodano: 2009-05-12, 07:41 ]
To prawda,jest dośc ubogi w opcje.Blido pisze:ale funkcjonalnością to w porównaniu do innych konstrukcji ten router nie grzeszy.
-
- Stały użytkownik forum
Mi opcje wystarczają
Tzn. na dwa kompy internet i otoczenie sieciowe. Tylko wolno pliki się przesyłają w porównaniu z podłączeniem przez kabel (nie mierzyłem - takie mam wrażenie, że router zwalnia).
A problemów trochę jest. Ale porównania nie mam bo innych nigdy nie używałem.
A kolega ma internet bezprzewodowy (ale nie OFP ) i wkłada kartę sim do telefonu i mu działa xD Nie dałoby się tak zrobić z tą? (chyba sam przetestuje)
I połączyć się przez telefon... tylko transfer byłby mniejszy bo telefon nie ma takich anten
[ Dodano: 2009-05-12, 14:11 ]
A i jeszcze jedno. Chyba nie ma sensu podłączać innego routera pomiędzy kompem a Axesstelem bo problemy co są i tak nie znikną.

A problemów trochę jest. Ale porównania nie mam bo innych nigdy nie używałem.
A kolega ma internet bezprzewodowy (ale nie OFP ) i wkłada kartę sim do telefonu i mu działa xD Nie dałoby się tak zrobić z tą? (chyba sam przetestuje)
I połączyć się przez telefon... tylko transfer byłby mniejszy bo telefon nie ma takich anten

[ Dodano: 2009-05-12, 14:11 ]
A i jeszcze jedno. Chyba nie ma sensu podłączać innego routera pomiędzy kompem a Axesstelem bo problemy co są i tak nie znikną.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
No wiesz, WiFi to 54Mb/s -> 6,75MB/s a realnie to w dobrych warunkach 3-3.5MB/s. FastEthernet ma 100Mb/s -> 12.5MB/s.mk321 pisze:(nie mierzyłem - takie mam wrażenie, że router zwalnia)

Karta w OFP to karta RUIM a nie SIM. Właściwie to hybryda chyba RUIM & SIM, ale Orange nie oferuje tej usługi jeszcze. Po 2 GSM i WCDMA a CDMA to co innego. Inne częstotliwości czy działanie. Do tego OFP to EVDO czyli Evolution Data Only/Evolution Data Optimized (tylko do danych).mk321 pisze:A kolega ma internet bezprzewodowy (ale nie OFP ) i wkłada kartę sim do telefonu i mu działa xD Nie dałoby się tak zrobić z tą? (chyba sam przetestuje)
-
- Użytkownik forum
Czyli rozumiem że jak ten ruter zaleje piwem, spadnie mi z biurka albo mi się spali to nie mam możliwości nawet jego wymiany ponieważ moja karta jest przypisana do tego rutera?
jakoś kiepsko wygląda ta perspektywa porównując ją z ofertami internetu mobilnego gdzie jest zalew różnego rodzaju modemów, ruterów, telefonów.
jakoś kiepsko wygląda ta perspektywa porównując ją z ofertami internetu mobilnego gdzie jest zalew różnego rodzaju modemów, ruterów, telefonów.
Ostatnio zmieniony 2009-05-12, 19:05 przez kafe46, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Normalne maskara. Używasz FF i takie błędy robisz!kafe46 pisze:rodzaju modemuw, ruteruw, telefonuw.
[ Komentarz dodany przez: Jo_gurt: 2009-05-12, 20:06 ]
Nie zdążyłem poprawić

Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Polski trudny język.
- wojteks
- *** Administrator ***
To lenistwo a nie trudny język.kafe46 pisze:Polski trudny język.
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Hmm. Czyżbym pomylił fora? Forum polonistyczne?
Nawet jak lenistwo to nic Ci do tego, mamy wolny kraj i mogę pisać jak chce i prawie co chce. Jak się nie podoba to nie musisz tego czytać. BUM!!!!
Więc wrócimy do tematu.
Nawet jak lenistwo to nic Ci do tego, mamy wolny kraj i mogę pisać jak chce i prawie co chce. Jak się nie podoba to nie musisz tego czytać. BUM!!!!
Więc wrócimy do tematu.
Ostatnio zmieniony 2009-05-12, 20:22 przez kafe46, łącznie zmieniany 1 raz.
- bob
- Guru bezprzewodowy
A jak masz w regulaminie? Chyba można zapłacić i wymienić sprzęt?kafe46 pisze:Czyli rozumiem że jak ten ruter zaleje piwem, spadnie mi z biurka albo mi się spali to nie mam możliwości nawet jego wymiany ponieważ moja karta jest przypisana do tego rutera?

Polonistyczne nie tylko czasem nie wiadomo o co chodzi jak ktoś kaleczy.kafe46 pisze:forum Polonistyczne?

kafe46, koniec obrażania i pisz już od teraz w miarę poprawnie.

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ale na naszym forum dbamy o poprawność wypowiedzi. Poza tym Ty chcesz od Nas pomocy, a my w zamian chcemy aby pisać w miarę bezbłędnie, czy to aż tak dużo?kafe46 pisze:awet jak lenistwo to nic Ci do tego, mamy wolny Kraj i mogę pisać jak chce i prawie co chce, jak się nie podoba to nie musisz tego czytać.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Ma być niedługo oferta mobilna więc będzie nowy sprzęt dualny obsługujący HSPA + CDMA 450MHz. Jednak nie będzie aż tak czuły jak rutery axesstella z racji tego że ma być mobilny a nie stacjonarny - więc mniej antenekkafe46 pisze:Może orange ma zamiar wprowadzić wkrótce jakiś nowy sprzęt?
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Co niektorych (pamiętających stare czasy modemów analogowych,usenetu,Polboksa i Quake'a po RS-232) zalew takich roszczeniowo nastawionych "dyslektycznych" dzieci Neo zwyczajnie dobija i zniechęca do udzielania się w Internecie...BUM !!! 
Ciekawe,kto będzie sensownie na posty odpisywał i starał sie pomóc,gdy same dzieci zostaną w Sieci...BĘC !!!

Ciekawe,kto będzie sensownie na posty odpisywał i starał sie pomóc,gdy same dzieci zostaną w Sieci...BĘC !!!
-
- Stały użytkownik forum
@Patryk - brawo
uśmiałem się ze śmiechu jak ....fretka

-
- Stały użytkownik forum
Tylko, że podłączyłem kablem przez router. Nie używam Wifi. A czuję, że zwolniło (a może przez te programy co nainstalowałem: antywirusy, firewalle, do mierzenia itp.).ja.michal pisze:No wiesz, WiFi to 54Mb/s -> 6,75MB/s a realnie to w dobrych warunkach 3-3.5MB/s. FastEthernet ma 100Mb/s -> 12.5MB/s.Bez porównania.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Tutaj sam sobie odpowiedziałeś.mk321 pisze:a może przez te programy co nainstalowałem: antywirusy, firewalle

-
- Użytkownik forum
Ten mobilny cdma to chyba jest jakaś plotka tylko, niby miał być w czerwcu a tu ani widu ani słychu.mcore pisze: Ma być niedługo oferta mobilna więc będzie nowy sprzęt dualny obsługujący HSPA + CDMA 450MHz. Jednak nie będzie aż tak czuły jak rutery axesstella z racji tego że ma być mobilny a nie stacjonarny - więc mniej antenek
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Przecież wciąż jest majkafe46 pisze:niby miał być w czerwcu a tu ani widu ani słychu.
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
- Użytkownik forum
Niby maj ale w temacie OFP NA czerwiec orange zapowiedziało jedynie jakąś nową formę promocji, o mobilnym nic nie słychać.