problem z rachunkiem z Iplus'a

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
agau

problem z rachunkiem z Iplus'a

Post autor: agau »

Mam od października 2007 iplus'a.. i niby wszystko było ok. do chyba kwiatnia.. w kwietniu zaczął się schody..

skończyło mi się demo avasta więc jak zawsze odinastalowała i zainastalowałam ponownie i powinno chodzić 3 miech, a tu szok, bo nie umiałam dokończyć instalacji, załatwiłąm nową płytę z avastem a tu to samo. no i zonk.. więc szybko ściąnęłam nowego obojętnie jakiego antywirusa i to dopiero była tragedia.. potrzebowałam na kilka dni kompa więc ściągnęłam pandę.. a tu jeszcze większe jaja.. skończyło się na 2 formatowaniach i naprawie biosa.. a dziś przyszedł mi rachunek z plusa a tu kolejny szok.. w pakiecie 60 zł mam 20 smsów gratis.. z czego przez te 19 miechów wykorzystałam chyba z 20.. więc jeszcze jakieś 360 powinno być, bo do tej pory mi się kumulowały. a tym razem przyszedł rachunek na 82 zł z czego 60 zł to abonamet, a 22 zł to smsy, no wszystkie smsy gratis wykorzystane.. poprostu zero null... fakt może to nie dużo 22 z dodatkowo tylko za co ja mam płacić skoro z tego nie korzystłam????????

czy komuś się coś takiego zdarzyło?????????
co w takiej sytucaji zrobić????
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: problem z rachunkiem z Iplus'a

Post autor: krystianb »

agau pisze: więc jeszcze jakieś 360 powinno być, bo do tej pory mi się kumulowały
120 smsy maja termin przydatności do użycia 6mc. Czyżby ktoś napisał wirusa wysyłającego smsy? A może to były smsy międzynarodowe, takie pewnie nie są w abo wliczone, a może to premiumy były? Ja bym wziął rachunek szczegółowy czy jak to sie nazywa i zobaczył do kogo te smsy szły. A szanse na reklamacje raczej marne, to użytkownik musi sam pilnować co mu się na komputerze instaluje.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

Pozwolę sobie na małe OT.
agau pisze:skończyło mi się demo avasta
Przecież jest darmowa wersja avasta, trzeba ją tylko zarejestrować bezpłatnie. Jaka wersja była u Ciebie zainstalowana? Chyba nie Professional?
A tu wersja Home: http://www.avast.com/pol/avast_4_home.html Darmowa.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Post autor: bob »

BliSki, tak jest. Klucz przychodzi na maila. :)
agau

Post autor: agau »

Ja jestem laikiem.. a potrzebowałam kompa na już... teraz mam avast! 4.8 antivirus protection.. i na razie wszystko dobrze...

[ Dodano: 2009-05-13, 12:14 ]
Ale spróbuje z tym rachunkiem ekstra bo muszę się dowiedzieć czyja to robota.. Ja nie korzystałam z tych smsów, tylko kilka dni temu dostałam na iplusa smsa, że ktoś chciał do mnie zadzwonić a przecież ja nie dawałam tego nr. nikomu.
Ostatnio zmieniony 2009-05-13, 11:19 przez agau, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

agau może dostałąś po kims numer albo zwykła pomyłka. Na mój iPlusowy numer też wielokrotnie ktoś dzwonił mimo, że nikt nie ma tego numeru.
A co do smsów to masz okreslony czas na ich wykorzystanie i tyle. Przepadły po prostu a że nie informują o tym to zabuliłaś trochę.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Sundance_kid pisze:A co do smsów to masz okreslony czas na ich wykorzystanie i tyle. Przepadły po prostu
Pisałem o tym pare postów wyżej, smsy przepadają po 6 okresach rozliczeniowych. Więc jak się nie wysyła, to się ma 120 smsów do wykorzystania.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Sundance_kid pisze:Na mój iPlusowy numer też wielokrotnie ktoś dzwonił mimo, że nikt nie ma tego numeru.
Do mnie kilka razy nawet na pocztę głosową się nagrali ;) To normalka i tyle. SMS'ów już nie zliczę ile przyszło do mnie.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

YaHooo pisze:Do mnie kilka razy nawet na pocztę głosową się nagrali
Do mnie nawet dzwonił konsultant jak wyrażałem zainteresowanie przedłużeniem umowy, choć do kontaktu inny nr podałem :rotfl:
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Post autor: bob »

krystianb pisze:Do mnie nawet dzwonił konsultant jak wyrażałem zainteresowanie przedłużeniem umowy,
Był wczorajszy? :rotfl:
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

bob pisze:Był wczorajszy?
Dzwonienie do ery mu nie pasowało. I to za każdym razem jak dzwonił to najpierw na modem.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

krystianb pisze:Do mnie nawet dzwonił konsultant jak wyrażałem zainteresowanie przedłużeniem umowy, choć do kontaktu inny nr podałem
Ale to trzeba trochę pomyśleć i się będzie wiedziało, że jak karta siedzi w modemie to się tej wiadomości nie odbierze :rotfl2:
bob pisze:Był wczorajszy?
Czy raczej niedouczony :hyhy:
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ