Zastanawiam się nad mobilnym internetem w iPlus albo Orange

Dotychczas interesowała mnie oferta w Orange (mam tel. komórkowy w tej sieci) ale zmieniłem zdanie jeżeli zobaczyłem, że iPlus oferuje 3GB danych za 75zł/miesiąc, a Orange tylko 1,5GB za 60zł

Zapytania:
1. Czy to prawda, że iPlus oferuje internet 3GB za 75zł/miesiąc?
2. Czy jest możliwość skorzystania z iPlusa na tzw. próbę bez żadnych dodatkowych opłat?
3. Słyszałem, że w iPlusie jeżeli np. przekroczę 3GB to mogę doładować np. pakiet 1024 MB za 25zł ? Czy to prawda? Link: http://www.iplus.pl/indywidualni-potrze ... sferu.html Czy jest coś takiego w Orange?
4. Rozumiem, że jeżeli w iPlusie mam 3GB i będę miał na swoim koncie wykorzystane np. 2GB to transfer, prędkość mi się nie zmniejszy? Zmniejszy się tylko wtedy jeżeli przekroczę np. 3GB zgadza się? Nie ważne ile danych wykorzystam czy 2GB czy 20MB, transfer, szybkość będzie taka sama i to nie ma znaczenia? Wiem, że tak jest w orange

5. Na jaki okres min. można podpisać umowę w iPlusie, 12 miesięcy?
6. Rozumiem, że tak jak Orange, iPlus oferuje dostęp do internetu z prędkością do 7,2 Mb/s oraz technologie HSPA/HSDPA/HSUPA?
7. Czy iPlus oferuje modemy z technologią HSUPA?
8. Czy Orange oraz iPlus posiada jakiś panel administracyjny w którym mogę kontrolować miesięczny pakiet GB, ile wykorzystanych itp. ewentualnie sprawdzać to jakoś telefonicznie?
9. Jak jest z zasięgiem w iPlusie? Czy jest lepszy od Orange? Czy zasięg jest podobny i nie ma to znaczenia?
10. Czy są tutaj użytkownicy, którzy korzystają z iPlusa? Jaki macie taki średni transfer, prędkość jeżeli np. ściągacie coś z rapidshare.com o godz. 11:00 czy o 2:00 w nocy?

Dzięki za pomoc