Temat pewnie już się pojawił, przejrzałem kupę internetu i nadal nie daję rady. Jestem początkujący w sieciach...
Internet z kablówki 2mb, do PC po kablu do laptopa po wifi. Do peceta necik śmiga aż miło, niestety do laptopa sygnał jest znacznie wolniejszy (1.5-4 razy). Działa tak nawet gdy laptop znajduje się 10cm od routera, dodatkowo sygnał jest rwany (samo połączenie ciągle jest jako znakomite ale przy ściąganiu czy stronach można czasami zobaczyć spowolenianie chwilowe). Szum w mieszkaniu do max -50db, przy routerze -15db maxymalnie.
Ping do routera z peceta od 2ms do ponizej 1ms. Z laptopa od 1 do 4ms.
Gdy notebooka podpinam po kablu do routera śmiga super. Firmware na routerze to 1.04 (jakoś z sierpnia jest napisane).
Przy probie ogladania filmow np. w HD czy HighQuality na youtube to sie wieszaja w pewnym momencie bez mozliwosci dalszego wczytania. Kiedys mialem podobne problemy z radiowka od prowidera sieci, problemy zniknely dopiero po modernizacji sieci.
Proszę o rady, restartowałem router. Z góry dzięki, na pewno nie jeden taki problem byl juz a bardzo słabo znam się na sieciach więc zdaję się na rady lepszych.
Pozdrawiam