Ale jak być coś większego to jakiś mikropasek kupię.

[ Dodano: 2009-01-29, 17:02 ]
Swoją drogą jakie ma wymiary fizyczne taki panel 11dBi z bestpartnera?
Moderator: Moderatorzy
Kwadrat o boku 190.ja.michal pisze:Swoją drogą jakie ma wymiary fizyczne taki panel 11dBi z bestpartnera?
Wiem.Jo_gurt pisze:Mówię o milimetrach oczywiście.
No tak myślałem.Patryk_ pisze:Kwadrat o boku 190.
Raz,że to o wieeeele za dużo jak na promiennik
Ech, szkoda pieniędzy na takie doświadczenia, obudowa, przyłącze itp. też jest ważne jakie będzie. Pokaż zdjęcie (daj tu linka) tego obwodu to może da się powiedzieć co i gdzie przylutować.gajorek1977 pisze:kupiłem ze sklepu "siecibezprzewodowe" obwód drukowany
Powinien być podłączony tak: do obu bocznych ekran kabla, do środka gorąca żyła.gajorek1977 pisze:Ten obwód drukowany umts 2100 tylko 10 zł
Jakiego ekranu?gajorek1977 pisze:a ekranu nie łączyć z niczym?
No tu:ja.michal pisze:Musisz jednak mieć napisane gdzieś na antenie w którym miejscu jest gorąca żyła a w którym podłączenie do ekranu.
wojteks pisze:Powinien być podłączony tak: do obu bocznych ekran kabla, do środka gorąca żyła.
Chyba chodzi o drugą płytke metalową założoną z tyłu odsunietą od anteny na odpowiednią odległość.wojteks pisze:Jakiego ekranu?
Chyba, ale w opisie jest że sprzedają tylko płytkę z wytrawionym wzorem więc jaki ekran?krystianb pisze:Chyba chodzi o drugą płytke metalową
Zdaje sie że trzeba samemu wykombinować, bez tego antena siała by równo na 2 strony.wojteks pisze:wzorem więc jaki ekran?
Widoczne w tej okolicy dostawca podłącza wszystkich klientów w 5GHz.tomok7 pisze:Ale ona jest na bardzo dużczą częstotliowść
Nie na 2.1 GHz,tylko na dwa zakresy - od 1920 do 1980 MHz i 2110 - 2170 MHz.vanetten pisze:na 2,1GHz ?
Kabel da się użyć pod warunkiem że to h155 lub podobny, obudowa też na biquad się nada.vanetten pisze:może dało by się coś wykorzystać z tego panelu np kabel obudowa
Tylko nie bardzo się orientuje jaki to jest kabel.wojteks pisze:Kabel da się użyć pod warunkiem że to h155 lub podobny, obudowa też na biquad się nada.
Na kablu pisze małymi literkami jaki to kabel. Jeżeli nie pisze to się nie przyda.vanetten pisze:Tylko nie bardzo się orientuje jaki to jest kabel.
Tak, przyda się.vanetten pisze:czy widoczny na zdjęciach ekran też się przyda ?
Pod warunkiem że ma właściwa grubość żeby ekran był we właściwej odległości od biquada dla pasma 2000MHz (około)vanetten pisze:będzie można wykorzystać ten kawałek plastiku z panelu ?
Nic nie piszewojteks pisze:Na kablu pisze małymi literkami jaki to kabel. Jeżeli nie pisze to się nie przyda.