Moderator: Moderatorzy
Ehh, kto ma dobrzelubczyk pisze:YaHooo, w Orange tak nie ma![]()
W orange ludzie do limitów nieprzyzwyczajni byli... to i nikt nie kombinował jak tu więcej sciągnąć jak wystarczyło vpn'a mieć. No a teraz się nauczą, ale chyba bob pisał, że co 8h połączenie rozłącza.YaHooo pisze:Ehh, kto ma dobrze
Chyba tak jestkrystianb pisze:W orange ludzie do limitów nieprzyzwyczajni byli.
Ale jak zaczną w ten sposób ciągnąć ponad limit to zrobią jak w Plusie i będzie koniec...krystianb pisze:No a teraz się nauczą,
Oj to by mogła być masakra jakby torrenciarze się podłączyli....lubczyk pisze:Nodki się strasznie nie przeciążą jak dadzą 256 kbps po limicie (twierdze tak na podstawie obciążenia Orange, na śląsku).
To takie dość dobre rozwiązanie.ja.michal pisze:Ale te 128kb/s mogłoby być.
Tak Jednak co zrobić jak user połowę miesiąca jest w HSDPA, drugą połowę w GPRS?ja.michal pisze:Technicznie patrząc to nawet na 2G i 3G zróżnicować dałoby radę prędkość polimitową.
Mi chodzi o to, że jak przekroczysz limit to na 2G masz np. 64kb/s a na 3G 128kb/s.YaHooo pisze:Tak Jednak co zrobić jak user połowę miesiąca jest w HSDPA, drugą połowę w GPRS?
lubczyk pisze:ale przy HSxPA (które bądź co bądź w Orange chodzi świetnie na śląsku) nie powinni aż tak ciąć strasznie.
Też tak sądzę.lubczyk pisze:Nodki się strasznie nie przeciążą jak dadzą 256 kbps po limicie (twierdze tak na podstawie obciążenia Orange, na śląsku).
Potwierdzam. Router z modemem nawet nie wyłączam a na orange.pl w zestawieniu danych widać to jak na dłoni.bob pisał, że co 8h połączenie rozłącza.
Może coś więcej dopowiesz,bo to ciekawa informacjaja.michal pisze:Technicznie patrząc to nawet na 2G i 3G zróżnicować dałoby radę prędkość polimitową.
To znaczy skąd masz takie info,że można różnicować prędkości w zależności od aktualnie używanej sieci radiowej.Patryk_, to znaczy?
ja.michal pisze:Logicznie myśląc technicznie problemów niema