Nie wolno wierzyć tym wszystkim mapom-a raczej traktować je z przymrużeniem oka

Oto przykład:biorąc internet CDMA na próbę nie byłem pewny czy u mnie zadziała(las) według mapy orange-jestem w zasięgu ''szczątkowym''Nadajnik mam ok.15km.po drodze las i miasto-dokładnie nie wiem ile jest tych kilometrów-zmieżyłem to linijką na mapie-wynik 15cm.mapa w skali1:100 000.I żdziwienie-net śmiga-dioda pomarańczowa-a po zamontowaniu anteny ATK-10 dioda zielona pełen zasięg.

Oczywiście już tak nie śmiga jak w okresie próbnym-ale za te pieniądze i w mojej lokacji nie ma nic lepszego.Kolejna ciekawostka dotycząca orange-napisałem im mail żeby podali mi gdzie mam skierować antenę żeby wszystko mi pięknie hulało.Otrzymałem wiadomość że niestety ale w mojej miejscowości CDMA jest nie dostępne

i w najbliższym czasie nic nie planują i że najbliższy nadajnik(z którego korzystam)jest ''bardzo daleko'' i nawet antena nic nie pomoże!!

Oczywiście odpisałem do Konsultanta Jakiegoś Tam Szpeca

że nie stety ale ja z ich netu korzystam od stycznia i sumiennie w terminie opłacam abonament.Tak więc nie warto IM wierzyć bo po prostu mało tam się ktoś na tym zna-wątpię że zasiadają tam informatycy-pewnie wystarczy ''mieć gadane''i maturę.