Wyłączanie modemu
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Wyłączanie modemu
Przeczytałem na którymś forum, że router wi-fi powinien być stale włączony. Czy więc Axesstel MV400R powinien być stale włączony (mam uruchomione wi-fi) czy też można go wyłączać, kiedy nie używam internetu?
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Wyłączanie modemu
Ja zawsze na noc wyłączam modem bo mnie te diody denerwują i nie zauważyłem żadnych problemów.
-
- Stały użytkownik forum
Powinien być stale włączony jak jest stale używany. Ale w warunkach domowych to jak się nie korzysta to się wyłącza. A raczej jak się korzysta to się włącza ^^
Ja wyłączam razem z komputerem - nawyk taki. Szkoda prądu
i zużycia urządzenia. A jak długo chodzi to się trochę nagrzewa... więc według mnie to nawet trzeba wyłączać.
A resetowanie (wyłączenie i włączenie) to nawet jest potrzebę jak się router zawiesi..
A bym zapomniał: jak internetu się nie używa a używa się sieci LAN (przez router) no to oczywiście musi być włączony żeby działało.
Ja wyłączam razem z komputerem - nawyk taki. Szkoda prądu

A resetowanie (wyłączenie i włączenie) to nawet jest potrzebę jak się router zawiesi..
A bym zapomniał: jak internetu się nie używa a używa się sieci LAN (przez router) no to oczywiście musi być włączony żeby działało.
- wojteks
- *** Administrator ***
Jak go wyłączysz to nic się nie stanie a przystosowany jest do pracy ciągłej (bez wyłączania)the_patr1ck pisze:czy też można go wyłączać, kiedy nie używam internetu?
Nie pomagam na PW!
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Tu bym się nie zgodziłmk321 pisze:zużycia urządzenia.
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Pełna zgoda co do opinii tylko producenci dobrej elektroniki technologicznie zabezpieczają elektronikę przed taką sytuacją wilgoci. Pokrywanie np:specjalnymi lakierami.Cała prawda podana jest w dokumentacji urządzenia - warunki pracy temperatura pracy zakres od do oraz składowania zakres od do. Sprzęt kiedyś i tak trzeba będzie wyłączyć a chociażby podczas burzyYaHooo pisze:Tu bym się nie zgodziłPoza tym jak urządzenie jest nieużywane przez jakiś czas, a w pomieszczeniu nagromadzi się wilgoć to po włączeniu może się skondensować para wodna i nie będzie działać. Tak więc w tym przypadku ciągła praca nie pozwoli na generowanie się wilgoci na elementach urządzania.
Nie ma takiej fantazji której wola i rozum ludzi nie zdołałby przekształcić w rzeczywistość
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Niestety nie widziałem nigdy takiego lakieru, albo nie zwróciłem na to uwagi.viktor pisze:producenci dobrej elektroniki technologicznie zabezpieczają elektronikę przed taką sytuacją wilgoci. Pokrywanie np:specjalnymi lakierami.
Takviktor pisze:Cała prawda podana jest w dokumentacji urządzenia

Jeśli chodzi o to, to ja nigdy nic nie wyłączam podczas burzy. Poza tym jak już wyłączać to wyjąć wtyczkę z gniazda sieciowego. Wtedy to ma sens.viktor pisze:Sprzęt kiedyś i tak trzeba będzie wyłączyć a chociażby podczas burzy
Pozdrawiam YaHooo 

- wojteks
- *** Administrator ***
Wojskowej czy typowo do zastosowań w trudnych warunkach. Normalna elektronika nie jest niczym powlekana/lakierowana.viktor pisze:tylko producenci dobrej elektroniki technologicznie zabezpieczają elektronikę przed taką sytuacją wilgoci. Pokrywanie np:specjalnymi lakierami.
Akurat w pracy mam takie sprzęty do specjalnych zastosowań i jak się coś naprawia/lutuje to bez dobrego podgrzania/skrobania (a jak przy grzaniu śmierdzi) nie da się lutować.YaHooo pisze:Niestety nie widziałem nigdy takiego lakieru, albo nie zwróciłem na to uwagi.
Specyfikację producenta można bardzo mocno naciągnąć bez szkody dla urządzeniaviktor pisze:Cała prawda podana jest w dokumentacji urządzenia - warunki pracy temperatura pracy zakres od do oraz składowania zakres od do.
Nie pomagam na PW!
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
To zależy,co rozumiemy poprzez "normalną elektrnikę"...wojteks pisze:Normalna elektronika nie jest niczym powlekana/lakierowana.

- wojteks
- *** Administrator ***
Normalna to taka która nie jest przystosowana do pracy na zewnątrz. Nie mówię o CPE czy innych profesjonalnych sprzętach do pracy w dziwnych warunkach.Patryk_ pisze:To zależy,co rozumiemy poprzez "normalną elektrnikę"...SOHO owszem,nie jest zabezpieczene,ale takie CPE outdoorowe
Axesstel nie jest urządzeniem przystosowanym do pracy na zewnątrz, to najnormalniejsze SOHO (zwykła najtańsza elektronika made in china, tak samo ZTE)
Nie pomagam na PW!
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Właśnie to jest ta powłoka którą przegrzewasz lutownicą inaczej usuwasz termicznie to jest to zabezpieczenie. Lepiej jednak delikatnie skrobać bo po przegrzaniu skutek jest opłakany.Stosowałem ten lakier w aerozolu w pracy być może przypomnę sobie nazwę wiem że ściągałem chyba z ELFA.wojteks pisze:Akurat w pracy mam takie sprzęty do specjalnych zastosowań i jak się coś naprawia/lutuje to bez dobrego podgrzania/skrobania (a jak przy grzaniu śmierdzi) nie da się lutować.
Ostatnio zmieniony 2009-06-13, 21:27 przez viktor, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie ma takiej fantazji której wola i rozum ludzi nie zdołałby przekształcić w rzeczywistość
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
A, no to temu nie widziałemwojteks pisze:. Normalna elektronika nie jest niczym powlekana/lakierowana.

Pozdrawiam YaHooo