Firma Thanko Japan wprowadziła do swojej oferty miniaturowy projektor M100 Pico. Urządzenie ma rozmiary 37x60x61 mm i waży zaledwie 142 g.
Projektor potrafi wyświetlić obraz o przekątnej 45” z odległości 2 metrów. Dysponuje rozdzielczością 640x480 pikseli, jasnością 10 lumenów i kontrastem 200:1. Produkt posiada głośnik mono i sprzedawany jest w zestawie z ministatywem.
Projektor dostępny jest tylko na rynku japońskim, w cenie będącej równowartością około 950 złotych.
Dysponuje rozdzielczością 640x480 pikseli, jasnością 10 lumenów i kontrastem 200:1.
Ładne parametry jak na takiego brzdąca. Przydałaby się niejednemu w domu również wersja HD ready lub Full HD nawet dwa razy większa. Byłoby to świetne rozwinięcie kina domowego. Pieniądz niewielki stosunkowo.
Rozglądam się od dłuższego czasu nad projektorem dla "domu". Tylko drogie są to zabawki jakby się nie patrzeć. Tylko w sam raz do oglądania filmów i zabrania np. do znajomych w celu pokazanie zdjęć np. z wakacji.
marens pisze:Tylko w sam raz do oglądania filmów i zabrania np. do znajomych w celu pokazanie zdjęć np. z wakacji.
marens, z tego co widzę miał na myśli to, że chciałby projektor ale taki, który nadaje się do oglądania filmów a więc w domyśle przynajmniej 1000 lumenów. Do prezentacji przydaje się więcej natomiast nie jest wymagana duża rozdzielczość.
ja.michal pisze:Małe i poręczne.
To fakt.
ja.michal pisze:Z 2m to chyba więcej niż 14' wyjdzie.
Obawiam się jak krystianb, że ta odległość przy tym świetle jest już mocno dyskusyjna.
bob pisze:marens, z tego co widzę miał na myśli to, że chciałby projektor ale taki, który nadaje się do oglądania filmów a więc w domyśle przynajmniej 1000 lumenów. Do prezentacji przydaje się więcej natomiast nie jest wymagana duża rozdzielczość.
Nie zrozumieliśmy się, ja piszę o sobie co szukam.
Ciekawostek ciąg dalszy: XBox Natal Czyli rozwinięte "nintendowe" podejście do grania http://www.xboxer.pl/pokaz/xbox-natal-n ... ox-360-777
Polecam obejrzeć szczególnie dwa pierwsze filmiki.