Ciekawostki Techniczne

Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Ciekawostki Techniczne

Post autor: Jo_gurt »

Niby to news, ale nie do końca związany z forum więc wrzucam tu :)
http://laptopy.info.pl/new.php?id=727

Firma Thanko Japan wprowadziła do swojej oferty miniaturowy projektor M100 Pico. Urządzenie ma rozmiary 37x60x61 mm i waży zaledwie 142 g.

Projektor potrafi wyświetlić obraz o przekątnej 45” z odległości 2 metrów. Dysponuje rozdzielczością 640x480 pikseli, jasnością 10 lumenów i kontrastem 200:1. Produkt posiada głośnik mono i sprzedawany jest w zestawie z ministatywem.

Projektor dostępny jest tylko na rynku japońskim, w cenie będącej równowartością około 950 złotych.
Mi się to urządzenie bardzo podoba :]

PS. Wątku można użyć do innych ciekawostek.
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Re: Ciekawostki Techniczne

Post autor: bob »

Dysponuje rozdzielczością 640x480 pikseli, jasnością 10 lumenów i kontrastem 200:1.
Ładne parametry jak na takiego brzdąca. Przydałaby się niejednemu w domu również wersja HD ready lub Full HD nawet dwa razy większa. Byłoby to świetne rozwinięcie kina domowego. Pieniądz niewielki stosunkowo. :)
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

Rozglądam się od dłuższego czasu nad projektorem dla "domu". Tylko drogie są to zabawki jakby się nie patrzeć. Tylko w sam raz do oglądania filmów i zabrania np. do znajomych w celu pokazanie zdjęć np. z wakacji.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

marens pisze: Tylko w sam raz do oglądania filmów
Przy tej jasności to tylko w egipskich ciemnościach na 14 calach da się coś obejrzeć. Podejrzewam że to zabawka tak praktycznie do niczego.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Do prezentacji się może przydać. Małe i poręczne. Z 2m to chyba więcej niż 14' wyjdzie.
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

marens pisze:Tylko w sam raz do oglądania filmów i zabrania np. do znajomych w celu pokazanie zdjęć np. z wakacji.
marens, z tego co widzę miał na myśli to, że chciałby projektor ale taki, który nadaje się do oglądania filmów a więc w domyśle przynajmniej 1000 lumenów. Do prezentacji przydaje się więcej natomiast nie jest wymagana duża rozdzielczość.
ja.michal pisze:Małe i poręczne.
To fakt.
ja.michal pisze:Z 2m to chyba więcej niż 14' wyjdzie.
Obawiam się jak krystianb, że ta odległość przy tym świetle jest już mocno dyskusyjna. :)
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

bob pisze:marens, z tego co widzę miał na myśli to, że chciałby projektor ale taki, który nadaje się do oglądania filmów a więc w domyśle przynajmniej 1000 lumenów. Do prezentacji przydaje się więcej natomiast nie jest wymagana duża rozdzielczość.
Nie zrozumieliśmy się, ja piszę o sobie co szukam.
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

marens pisze:Nie zrozumieliśmy się, ja piszę o sobie co szukam.
My czy Ty z krystianb? :)
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Ciekawostek ciąg dalszy: XBox Natal :) Czyli rozwinięte "nintendowe" podejście do grania :)
http://www.xboxer.pl/pokaz/xbox-natal-n ... ox-360-777
Polecam obejrzeć szczególnie dwa pierwsze filmiki.
ODPOWIEDZ