Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.
Pewnie część z Was spotkała się w punktach Playa z stoiskiem na modemy, router, naklejki i laptop z podłączonym Play Online.
Mniejwięcej takie coś
Przeważnie laptop jest odblokowany i można surfować do woli więc chciałem sprawdzić co nz B-K piszczy. Oczekując w kolejce. Patrze się gdzie jest modem, a tu z tyłu idzie sobie skrętka do zaplecza...
Obok szyld przetestuj nasz szybki internet bezprzewodowy...
marens, a gdzie to było? Bo np. u nas w niektórych centrach handlowych generalnie ledwo co GSM się łapie, to co dopiero 3G Playa A kioski są jak najbardziej.
Nie wiem, ale mało prawdopodobne gdyż wtedy laptop byłby podłączony przez WiFi.
Mogę się mylić, ale myślicie że cały system podpisywania umów mieliby na Play Online?
Trochę malo stabilne rozwiązanie, a wiem że w innym punkcie P4 gdzie modem znajduje się pod lapkiem jest ADSL z Dialogu do umów.
W Głogowie w punkcie Play jest laptop i obok huawei E230 lub E220 ( lampka w modemie świeci na turkusowy i niebieski ) nie_wiem jak działa w Głogowie ale jak miałem play fresh to cały czas chodził na plusie nawet jak wymuszałem . Punkt Play w centrum handlowym Galerii Głogów . W Lesznie brak laptopa z czego co wiem bo byłem niedawno . Zasięg w obu miastach Play jest .
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez szmitz, łącznie zmieniany 2 razy.
szmitz pisze:ale jak miałem play fresh to cały czas chodził na plusie nawed jak wymuszałem
Fresh tak(przy cenie 1.2/MB to im się opłaca) online nie.
W wawie w paru różnych salonach i stoiskach w saturnach testuje się prawdziwego play'a tam gdzie byłem był e220 i reagował na pobieranie przełączając sie do hsdpa.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Jak widać to nie tylko w Polsce tak robią, w Saturnie w Niemczech spotkałem się z tym samym. Pisało przetestuj Vodafone Mobile Broadband, ja wtedy wpisałem www.speedtest.net i zrobiłem speedtest, i wyszło, że tamten Notebook był podłączony do VDSL 50 Mbps od telekomunikacji niemieckiej.
“The only problem with Microsoft is they just have no taste..and they don't bring much culture into their products.”
Gdy kupowałem swojego play-a zabrałem do salonu laptopa i Ac875 (było to w Warszawie CH Wileński ). Pracownicy Play na moją prośbę wyjęli kartę ze swojego modemu i dali do sprawdzenia. Gdy włożyłem kartę do swojego komputera zasięg i osiągi były identyczne jak na laptopie ze stoiska.
Ja wolałem przeboleć 19zł, kupić prepaid i sprawdzić tam gdzie będę korzystał jak to chodzi, na początku wyprzedzało plusa i orange... i pingami i prędkością, zostały już tylko pingi...
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!