Modem do PC
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Modem do PC
pytanie może głupie ale.. jaki byście mi doradzili ten nowy modem do zakupu? ..żebym znowu kasy nie wywalił w błoto:/
Never want to see me around..
- canidy
- Stary wyga bezprzewodowy
Zależy co chcesz osiągnąć i czy dużo podróżujesz oraz jakiego masz PC/Laptopa.
Proponuję Globetrotter Combo EDGE i Sony Ericsson GC85 (mają GPRS i EDGE), SE GC89 ma jeszcze WLAN.
Lub jeżeli coś z UMTS to Globetrotter 3G EDGE HSDPA
Jeżeli chcesz to SE GC85 mam do sprzedania, bo kupiłem sobie 3G EDGE HSDPA
A oto i LINK orientacyjny do Orange i moja oferta na forumjest TU
Proponuję Globetrotter Combo EDGE i Sony Ericsson GC85 (mają GPRS i EDGE), SE GC89 ma jeszcze WLAN.
Lub jeżeli coś z UMTS to Globetrotter 3G EDGE HSDPA
Jeżeli chcesz to SE GC85 mam do sprzedania, bo kupiłem sobie 3G EDGE HSDPA
A oto i LINK orientacyjny do Orange i moja oferta na forumjest TU
-
ja mam pc-ta i jeżeli chodzi o ten modem to już raczej ten se gc85
z tym że najpier musze skoczyć do swojego salonu orange i sie wypytać czy nie wzieliby by ode mnie tego starego badziewia i zamienili na ten nowszy najwyżej za dopłatą.
a jak nie poskutkuje to bym nawet kupił i od Ciebie z tym że chciałbbym przetestować na swoim kompie a widze że z wawy:/ a tak w ogóle to ile by mnie to kosztowało?
z tym że najpier musze skoczyć do swojego salonu orange i sie wypytać czy nie wzieliby by ode mnie tego starego badziewia i zamienili na ten nowszy najwyżej za dopłatą.
a jak nie poskutkuje to bym nawet kupił i od Ciebie z tym że chciałbbym przetestować na swoim kompie a widze że z wawy:/ a tak w ogóle to ile by mnie to kosztowało?
- canidy
Nie widzę problemu z testem, a cena to 425 pln z gwarancją do 18 stycznia 2007.
Jeżeli nie bywasz w okolicach W-wy, to ja podróżuję trochę i bywam w Tomaszowie.
Jeżeli nie bywasz w okolicach W-wy, to ja podróżuję trochę i bywam w Tomaszowie.
-
ok, to ja sie wybiore jutro do salonu i po południu napisze czy będe zmuszony zakupić od Ciebie tego modema:) pozdr
- canidy
Jasne, spoko, jak nie będą chcieli wymienić, to zawsze możesz sprzedać ten co masz, o ile mnie pamięć nie myli to chodzą po ok 160 pln. W razie czego pisz do mnie już na PW, żeby nie zaśmiecać.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Zaraz, zaraz. Masz stacjonarnego PCi modem GC75? No to musisz mieć to na przejściówce..W takim razie ciesz się, że to w ogóle chodzi, bo z tymi przejścówkami to słyszałem loteria.
A jeśli znowu wybierał będziesz modem, to zastanów się w jaki sposób będziesz to wykorzystywał w przyszłości (laptop,PC, miasto, wieś, EDGE, UMTS, zasięgi itd). Przyznam, wybór nie jest prosty, ale jeśli działa ci ta przejściówka to rzeczywiście GC85 albo Otion GT 3GEdge + może antena. ? No bo modemy USB są przeważnie wolniejsze (177kb max), wyjątek ma Era.
A jeśli znowu wybierał będziesz modem, to zastanów się w jaki sposób będziesz to wykorzystywał w przyszłości (laptop,PC, miasto, wieś, EDGE, UMTS, zasięgi itd). Przyznam, wybór nie jest prosty, ale jeśli działa ci ta przejściówka to rzeczywiście GC85 albo Otion GT 3GEdge + może antena. ? No bo modemy USB są przeważnie wolniejsze (177kb max), wyjątek ma Era.
-
no ok. bylem w salonie i chca za nowy modem.. ponad 1000zł 
ale trafilem wyjatkowo na fajna kobiete i powiedziala mi zebym sobie podlaczyl zamiast modemu karte z niego do mojego koma bo mam sek700i i na 100% obsluguje edge.. ona sama twierdzi ze mieszka niedaleko mnie i wyciaga jej komp ok 120KB/s bo blisko nas jest nadajnik:)
z tym ze jak ja mam to wszystko podlaczyc??
mam bluetootha usb ale nie wiem kompletnie jak to zrobic:/
dzwonie do gosci od transmisji juz 10-tą minute ale nikt nie odbiera...

ale trafilem wyjatkowo na fajna kobiete i powiedziala mi zebym sobie podlaczyl zamiast modemu karte z niego do mojego koma bo mam sek700i i na 100% obsluguje edge.. ona sama twierdzi ze mieszka niedaleko mnie i wyciaga jej komp ok 120KB/s bo blisko nas jest nadajnik:)
mam bluetootha usb ale nie wiem kompletnie jak to zrobic:/
dzwonie do gosci od transmisji juz 10-tą minute ale nikt nie odbiera...
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Przestudiowałeś wszystkie tematy w tym wątku? http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=19005#19005mateusz86 pisze:.. powiedziala mi zebym sobie podlaczyl zamiast modemu karte z niego do mojego koma bo mam sek700i i na 100% obsluguje edge.. [...]
Np ten -> http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=2257#2257
i te o BT?
Wszytko jest tam ładnie opisane.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez zDaleKi, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- draconair
- Stały użytkownik forum
... LOL ... se k700i nie ma edge ... nie wiem kto Ci takich bzdur naopowiadał ... tak czy inaczej kłamał ...mateusz86 pisze:(...) bo mam sek700i i na 100% obsluguje edge.. ona sama twierdzi ze mieszka niedaleko mnie i wyciaga jej komp ok 120KB/s bo blisko nas jest nadajnik:) (...)
Plus LTE
Orange VDSL
Orange VDSL
-
no nie wierze:/ zaraz sie zdenerwuje odpale samochod i tam chyba do nich pojade bo mnie to wzystko zaczyna niemalo denerwowac/
a nokia 6230i ma edge? bo mam jeszcze taki telefon..
no sprawdziłęm i jest:D Nokia 6230i ma Edge na 100%
wiec pokombinuje z tym telefonem tylko <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> brak mi wartości dla płączenia z Orange
a nokia 6230i ma edge? bo mam jeszcze taki telefon..
no sprawdziłęm i jest:D Nokia 6230i ma Edge na 100%

- bob
- Guru bezprzewodowy
To już wiadomo ,że ORANGE i ERA CSD ma blokowane przy taryfach internetowych ,a jak jest w plusie?Vipera pisze:I tu ukłon w strę ERY.canidy pisze:nie ma możliwości korzystania z tranmisji CSD w ofercie, czyli taryfikowane jest poza abonamentem.
W BlueConnect, korzystając z taryfy DATA (standardowa w tej usłudze) transmisja CSD jest zablokowana.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Nokia 6230i ma Edge i to bardzo dobry, klasa 10- do 247kb/s- szybciej niż niejeden modem.Jedyny problem możesz mieć z kablem, bo nie wiem czy ten model ma BT. Ale chyba ma.mateusz86 pisze: a nokia 6230i ma edge? bo mam jeszcze taki telefon..
Rzeczywiście SE700i nie ma EDGE. Ale cie poinformowali

- magmike
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Sprawdźcie najpierw który telefon co ma, bo po co mam pisać że 6230i jest wypasiona i ma EDGE class 10 i bluetooth również.
pozdrawiam, magmike