Moderator: Moderatorzy
Słaby?blondes2 pisze:Po wpisaniu komendy AT+CSQ otrzymalem odpowiedz 21,99 - raczej jest to slaby sygnal
blondes2, to jest bardzo dobry sygnałblondes2 pisze:AT+CSQ otrzymalem odpowiedz 21,99 - raczej jest to slaby sygnal
Najwyraźniej BTS jest przeciążony.blondes2 pisze:na bts'a oddalonego o jakies 7 km w lini prostej (obsugujacego EDGE) mam transfer w granicach 5kB
blondes2 pisze:na bts'ie oddalonym o jakies 14 km w lini prostej tranfer rzedu 22-26kB
Hub to raczej ustabilizuje transfer a nie go zwiększyblondes2 pisze:czy majac taki plywajacy transfer, po kupieniu huba aktywnego
Po prostu ten dalszy BTS może być mniej obciążony, poza tym ten bliższy może działać tylko na GPRS (na co wskazuje prędkość 5kB/s).blondes2 pisze:ciekawi mnie dlaczego nakierowujac antene kierunkowa ATK20 na bts'a oddalonego o jakies 7 km w lini prostej (obsugujacego EDGE) mam transfer w granicach 5kB, a na bts'ie oddalonym o jakies 14 km w lini prostej tranfer rzedu 22-26kB, a czasami nawet wiecej?
A te często kłamiąblondes2 pisze:Piszac, ze ten blizszy nadajnik obsluguje EDGE kierowalem sie mapkami Plusa![]()
Więc jakby co to możesz zbadać prędkości jak obciążenie sieci będzie znikome, czyli po 24 w nocyblondes2 pisze:tym przeciazeniem to tez troche dziwneZ tego wzgledu, ze ten blizszy nadajnik znajduje sie w malej miescinie, a ten dalszy to duze miasto ^^
Czasem w tym dużym mieście nie ma umts'u? Bo to by wiele tłumaczyło (wszyskie pijawki się już by wtedy na inną technologie przesiadły)blondes2 pisze:a ten dalszy to duze miasto
Chodzi o to, że jak masz stabilniejsze zasilanie (a aktywny hub podaje takie), to może Ci przestać się rozłączać internet, albo modem się zawieszać, jak takie masz objawy. Na transfer oraz jego stabilność nie będzie miał wpływu.blondes2 pisze:Tylko ciekawi mnie jeszcze sprawa z tym hubem![]()