Orange Business EveryWhere Aplikacja - problem
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Orange Business EveryWhere Aplikacja - problem
Witam. Byłem w salonie orange najpierw z reklamacją modemu który jakby gubił zasięg, nie stwierdzono żadnej wady. Pani w salonie powiedziała żebym ściągnął najnowsza aplikacje dostępową do Business Everywhere ( najnowsza wersja to jest V8). Po sciągnięciu tej instalki zainstalowałem oprogramowanie i zeby wykryło elegancko sieć trzeba ustawić jakieś listy w menu. U mnie takiej listy w menu nie ma. Reinstall nie pomaga. Dzwonilłem już na infolinię i powiedziali mi że ta wersja najnowsza na stronie internetowej może być uszkodzona
Proszę o jakieś porady skąd ściągnąć Działającą wersje najnowszego oprogramowania do BusinesEverywhere. Może któryś z użytkowników neta z orange też miał taki problem? Pozdrawiam i czekam na porady.

- marcin78
- Użytkownik forum
Re: Orange Business EveryWhere Aplikacja - problem
Jeśli pobierasz przez Firefoxa możesz ściągnąć nie kompletny plik instalacyjny a rozwiązanie jest proste , przeglądarka Opera .
Ja kilka krotnie próbowałem FF ściągnąć inne wersje i zrywało pobieranie plików aż do tej nowej v8 , i przypomniało mi sie ze operka ma ulepszenie do popierania plików z FTP / Torrent i ją pobieram pliki i programy da Windows i Linuksa
ułatwia życie internauty 
Ja kilka krotnie próbowałem FF ściągnąć inne wersje i zrywało pobieranie plików aż do tej nowej v8 , i przypomniało mi sie ze operka ma ulepszenie do popierania plików z FTP / Torrent i ją pobieram pliki i programy da Windows i Linuksa

Download: 1025 kbps (128.1 KB/s)
Upload: 321 kbps (40.1 KB/s)
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
A może zamiast tego dial upa?
- bob
- Guru bezprzewodowy
marcin78 pisze:Jeśli pobierasz przez Firefoxa możesz ściągnąć nie kompletny plik instalacyjny

Ta aplikacja jeśli nie wysyłasz sms`ów do niczego nie służy oprócz obciążania kompa.paolo997 pisze:Pani w salonie powiedziała żebym ściągnął najnowsza aplikacje dostępową do Business Everywhere
To bardzo sensowny pomysł.Sundance_kid pisze:A może zamiast tego dial upa?
- LuKaSh
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Zajrzyj tutaj Mam tak zrobione i działa świetnie
Business Everywhere jest Ci niepotrzebna jeśli nie wysyłasz sms-ów
przed wykorzystaniem takiego problemu nie miałem nigdy..

Business Everywhere jest Ci niepotrzebna jeśli nie wysyłasz sms-ów
To prawda..przydarzyło mi się tak po przekroczeniu limitu że Mozilla nie pobrała do końca plikubob pisze:marcin78 pisze:Jeśli pobierasz przez Firefoxa możesz ściągnąć nie kompletny plik instalacyjny![]()

- bob
- Guru bezprzewodowy
Jak idzie baaardzo wolno to może być kłopot wtedy odpowiednią wtyczkę dorzucić trzeba. 

- LuKaSh
Możesz się podzielić swoją wiedzą i powiedzieć jaka to wtyczka
Może ktoś skorzysta.. 

- bob
- Guru bezprzewodowy
Jest to po prostu FlashGot, który u mnie współpracował z Getright`em.
Jednak z powodu małej ilości zaciąganych danych już prawie nie używam Getright`a.
Jednak z powodu małej ilości zaciąganych danych już prawie nie używam Getright`a.

- LuKaSh
dziekibob pisze:Jest to po prostu FlashGot, który u mnie współpracował z Getright`em.

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Da się, po prostu instalujesz sterowniki do modemu ( http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=10454 ), a potem robisz połączenie <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a>ulerka pisze:da się jakoś zainstalować ten internet nie mając płytki
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Początkujący użytkownik forum
fajnie ;]
tylko teraz, albo jestem ślepa albo naprawdę blondynka,bo nie wiem co mam wybrać
mam masę tych Option Globetrotter, a nie widzę 3G/EDGE.
tylko teraz, albo jestem ślepa albo naprawdę blondynka,bo nie wiem co mam wybrać
mam masę tych Option Globetrotter, a nie widzę 3G/EDGE.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
A jaki masz dokładnie modem? Może na nalepce modemu pisze co i jak.ulerka pisze:mam masę tych Option Globetrotter, a nie widzę 3G/EDGE.
Pozdrawiam YaHooo 

-
- Początkujący użytkownik forum
dobra, już znalazłam co i jak
czasem wystarczy poczytać jeszcze podpisy ;]
dzięki!
czasem wystarczy poczytać jeszcze podpisy ;]
dzięki!