Witam!
Zakupiłem modem Huawei E156G.
Chciałbym zmienić w nim firmware tzn aby instalowało się oprogramowanie Play a nie to z Huawei. Jak to można zrobić ?
I jeszcze jedno pytanko, czytałem, że jest możliwość zainstalowania jakiegoś firmware, które w tym modemie zmienia max. prędkość na 7.2 - czy to prawda? Jeżeli tak, to gdzie znajdę takie firmware ?
Zmiana firmware w E156G
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Zmiana firmware w E156G
Pomyliłeś się, tu potrzebny jest dashboard. Jednak chyba nie ma dashboardu z softem Playa. Jednak po co Ci ono, jak soft Playa to tylko oprogramowanie Huawei ze zmienionymi kolorkami.duszek00 pisze:Chciałbym zmienić w nim firmware tzn aby instalowało się oprogramowanie Play a nie to z Huawei.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Zmiana firmware w E156G
W sumie zgodzę się z TobąYaHooo pisze:Pomyliłeś się, tu potrzebny jest dashboard. Jednak chyba nie ma dashboardu z softem Playa. Jednak po co Ci ono, jak soft Playa to tylko oprogramowanie Huawei ze zmienionymi kolorkami.

A co z tym firmware do "zmiany prędkości" ?? TO prawda, że z 3,6 można zmienić maksymalną na 7.2 ??
[ Komentarz dodany przez: ja.michal: 2009-07-16, 17:12 ]
Cytat przycięty przez Moderatora ->ja.michal - Panie i Panowie tniemy zbędne cytaty!
Ostatnio zmieniony 2009-07-16, 16:12 przez duszek00, łącznie zmieniany 1 raz.