Zmiana firmware w E156G

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
duszek00
Początkujący użytkownik forum

Zmiana firmware w E156G

Post autor: duszek00 »

Witam!

Zakupiłem modem Huawei E156G.
Chciałbym zmienić w nim firmware tzn aby instalowało się oprogramowanie Play a nie to z Huawei. Jak to można zrobić ?

I jeszcze jedno pytanko, czytałem, że jest możliwość zainstalowania jakiegoś firmware, które w tym modemie zmienia max. prędkość na 7.2 - czy to prawda? Jeżeli tak, to gdzie znajdę takie firmware ?
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Zmiana firmware w E156G

Post autor: YaHooo »

duszek00 pisze:Chciałbym zmienić w nim firmware tzn aby instalowało się oprogramowanie Play a nie to z Huawei.
Pomyliłeś się, tu potrzebny jest dashboard. Jednak chyba nie ma dashboardu z softem Playa. Jednak po co Ci ono, jak soft Playa to tylko oprogramowanie Huawei ze zmienionymi kolorkami.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
duszek00
Początkujący użytkownik forum

Re: Zmiana firmware w E156G

Post autor: duszek00 »

YaHooo pisze:Pomyliłeś się, tu potrzebny jest dashboard. Jednak chyba nie ma dashboardu z softem Playa. Jednak po co Ci ono, jak soft Playa to tylko oprogramowanie Huawei ze zmienionymi kolorkami.
W sumie zgodzę się z Tobą :) Więc rzeczywiście nie ma po co zmieniać tego...

A co z tym firmware do "zmiany prędkości" ?? TO prawda, że z 3,6 można zmienić maksymalną na 7.2 ??

[ Komentarz dodany przez: ja.michal: 2009-07-16, 17:12 ]
Cytat przycięty przez Moderatora ->ja.michal - Panie i Panowie tniemy zbędne cytaty!
Ostatnio zmieniony 2009-07-16, 16:12 przez duszek00, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ