Od razu na wstępie napiszę że bardzo lubię to forum i nadal w pamięci mam pomoc kilku osób odnośnie konfiguracji routera.Nadmienię również że przeczytałem większość jak nie wszystkie FAKI które mogłyby mi pomóc.Mam Laptopta Toshibę 2x1,66ghz C2D ,2gb ramu ,Windows 7 RC1 i podpięty pod to kablem telefon Nokia N82-1 z Play Online na kartę (z racji wykonywanego zawodu marynarza nie bardzo mam po co podpisywać cyrograf z operatorami). Do rzeczy. Mieszkam w Gdyni na ul. Rozewskiej,DOWNLOAD wg speedtestu to 0.69kb/s , UPLOAD - 0.35 kb/s ping zaś to 143ms(czasem wskoczy i na 202ms) do serwera w Warszawie.Czy to są wartości "optymalne" dla telefonu pracującego w HSDPA,mojego miejsca zamieszkania oraz standardowego Windowsowego Firewalla i Avira AntyVirus?.Wiem i rozumiem że 7,2mbit tu nie osiągnę,z tego co mi się obiło o uszy i tak PLAY ogranicza prędkość do 1mbit/s ale czy ktoś (może być w trybie "for dummies") wyjaśni mi czy to czy 0,69kb/s Downloadu jest normalne? z góry dziękuję za pomoc

P.S. Łączę się przez ustanowione w Windowsie połączenie internetowe a nie Nokia PC Suite