Orange Freedom Pro i limit
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Orange Freedom Pro i limit
Orange Freedom Pro jaka jest predkość po przekroczeniu limitu 3gb?? , i czy da sie pograć na tym internecie w Wow lub cs W Szczecinie ??
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Re: Orange Freedom Pro i limit
Jak na razie limitów nie ma ale jak zostaną wprowadzone to prędkość polimitowa będzie wynosiła (do) 64/32 kb/s. Jak będziesz miał niskie pingi to na pewno będzie można grać. 

-
- Początkujący użytkownik forum
Po przekroczeniu limitu raczej nie da się grać w żadnego rodzaju gry sieciowe!!!
Miejmy nadzieję, że limitu nie wprowadzą
Miejmy nadzieję, że limitu nie wprowadzą

-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Miejmy nadzieję 

-
- Stały użytkownik forum
Nie żartuj, zawsze będziesz sobie mógł pograć w literaki na kurniku, to też gra sieciowa, a tak bardziej serio to gry nie wymagające dużej przepustowości łącza będą działać bez zarzutu. Przypomniało mi się jak kilka lat temu grałem w Worms Armageddon przez gprs, wykorzystując telefon jako modem, prędkość oscylowała w granicach 20 kb/s, ale zabawa była przedniaDamianq pisze:Po przekroczeniu limitu raczej nie da się grać w żadnego rodzaju gry sieciowe!!!

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
To gra turowa więc dlatego grało się ok. Do dynamicznych gier internet bezprzewodowy raczej się nie nadaje.kerr pisze:Przypomniało mi się jak kilka lat temu grałem w Worms Armageddon przez gprs, wykorzystując telefon jako modem, prędkość oscylowała w granicach 20 kb/s, ale zabawa była przednia
-
Ja nie wiem jak w inne gry, ale w Soldata gra się świetnie 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Przy takim pingu i odpowiednim serwerze to tak.
Ja nawet kiedyś na EDGE grałem w Soldata. Czasami przycinało, ale w sumie było znośnie. 

-
ja czytałem na stronce orange ze limit w orange freedom pro jest do 3gb ale mój kumpel ma i mowi ze to jakas sciema ten limit bo ostatnio widziałem jak ciagnał 3,5gb
Pozdrawiam:) www.dawid003.mybrute.com
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Na razie nie są respektowane, ale do czasu.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Dlatego limity wlasnie musza byc, poniewaz niektorzy nie maja rozsadku:)dawid003 pisze:(...)ze to jakas sciema ten limit bo ostatnio widziałem jak ciagnał 3,5gb
-
Zobaczymy jak to będzie...
Jak wchodziła usługa Orange CDMA na rynek rozmawiałem z przedstawicielem Orange, który mi odpowiedział na zapytanie o limitach: " ... nie ma mowy o limitach. Ten internet nie będzie limitowany [...]"
Jak wchodziła usługa Orange CDMA na rynek rozmawiałem z przedstawicielem Orange, który mi odpowiedział na zapytanie o limitach: " ... nie ma mowy o limitach. Ten internet nie będzie limitowany [...]"
-
Pożyjemy zobaczymy...ale coś mi się wierzyć nie chce w takie cuda...Zobaczymy jak to będzie...

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Wg regulaminu ten internet już ma limity przesyłania danych.Damianq pisze:Jak wchodziła usługa Orange CDMA na rynek rozmawiałem z przedstawicielem Orange, który mi odpowiedział na zapytanie o limitach: " ... nie ma mowy o limitach. Ten internet nie będzie limitowany [...]"
Regulamin promocji Orange Freedom PRO:
Kod: Zaznacz cały
8. Po przekroczeniu przez Abonenta limitu przesłanych danych w jednym okresie rozliczeniowym Operator zastrzega prawo do
wprowadzenia, trwającego do końca danego okresu rozliczeniowego, ograniczenia prędkości przesyłania danych, a mianowicie w takim
wypadku usługa będzie umożliwiać przesyłanie danych z największą prędkością, jaka jest możliwa do osiągnięcia w danych warunkach
technicznych, jednakże nie większą niż 64/32 kb/s (górna granica prędkości). Limit przesyłanych danych wynosi 3 GB. Taktowanie odbywa
się za pomocą paczek danych o wielkości 1 kB.
Kod: Zaznacz cały
9. Po przekroczeniu przez Abonenta limitu przesłanych danych w jednym okresie rozliczeniowym Operator zastrzega prawo do
wprowadzenia, trwającego do końca danego okresu rozliczeniowego, ograniczenia prędkości przesyłania danych, a mianowicie w takim
wypadku usługa będzie umożliwiać przesyłanie danych z największą prędkością, jaka jest możliwa do osiągnięcia w danych warunkach
technicznych, jednakże nie większą niż 16/16 kb/s (górna granica prędkości) w przypadku opcji Orange Free 39 i pół oraz 64/32 kb/s (górna
granica prędkości) w przypadku pozostałych opcji Usługi. Limit przesyłanych danych wynosi 0,5 GB dla opcji Orange Free 39 i pół, 1 GB dla
opcji Orange Free Standard, 3 GB dla opcji Orange Free Optimum, 8 GB dla opcji Orange Free Premium oraz 12 GB dla opcji Orange Free
Platinum. Taktowanie odbywa się za pomocą paczek danych o wielkości 1 kB. Do powyższego limitu nie są wliczane dane transferowane w
ramach usługi Orange Hotspot.

-
To co tam koledze wyżej facet mówił to ja nie wiem...ściema, że nie będzie limitowany...
-
Rozsądku i wyobraźni nie mają co poniektórzy użytkownicy . Te 3Gb nawet na normalne przeglądanie stron nie starczy a co dopiero mowa o ściąganiu.adixm pisze:Dlatego limity wlasnie musza byc, poniewaz niektorzy nie maja rozsadku:)dawid003 pisze:(...)ze to jakas sciema ten limit bo ostatnio widziałem jak ciagnał 3,5gb
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Na normalne korzystanie starcza. Bez ściągania filmów, muzy czy łażeniu całymi dniami na YT. To wychodzi 100MB dziennie. Mi teraz i iPlus 1.5GB wystarcza, aż nadto. W sumie tylko www, poczta, komunikator.
-
No 3GB to mało na prawdę...
Ja na przedłużenie umowy i przejście z Free na Freedom Pro dostałem 6GB to już lepiej...po Free oszczędnie korzystam z neta...taki nawyk po 3 latach i strachu przed wyczerpaniem limitu 1GB...
[ Dodano: 2009-08-24, 00:15 ]

[ Dodano: 2009-08-24, 00:15 ]
No na takie normalne korzystanie z neta starczy, ale dla kogoś kto lubi oglądać dużo na YouTube itp to nie...ja jak chce coś na YT zobaczyć to szukam i jak już mam to ściągam ten filmik...ale na głupoty żeby tylko siedzieć to nie patrzyłem...Na normalne korzystanie starcza. Bez ściągania filmów, muzy czy łażeniu całymi dniami na YT. To wychodzi 100MB dziennie. Mi teraz i iPlus 1.5GB wystarcza, aż nadto. W sumie tylko www, poczta, komunikator.
-
- Mistrz bezprzewodowy
dasio, co u Ciebie oznacza słowo "normalne przeglądanie"? Codzienne przeglądanie po kilka(naście) filmików na YT, setki zdjęć, poczta, fora, gry on-line, gry przeglądarkowe, granie w gry sieciowe ?dasio pisze:Te 3Gb nawet na normalne przeglądanie stron nie starczy a co dopiero mowa o ściąganiu.
Ja mam Orange Business Everywhere i średnią prędkość 50 kb/s i mi starcza a nawet zostaje ponad 1 GB danych miesięcznie.
Sprawdzam pocztę na 3 portalach, odwiedzam kilka razy dziennie 4 fora, gram w 2 gry przeglądarkowe, czasami coś na YT obejrzę, poczytam wiadomości na dobreprogramy.pl i vista.pl, sprawdzę notowania giełdowe, wejdę na grono i nk, odwiedzę allegro, ściągnę aktualizację do windowsa i programów. Czasami się piosenkę ściągnie. I nawet 3 GB nie przekroczę. Mam wolny internet bo mieszkam na terenie słabo zurbanizowanym (pot. ciach) i nie narzekam. Mam modem wbudowany bez możliwości podłączenie anteny zewnętrznej i może to mnie tylko trzyma przy nie narzekaniu.
To tyle ode mnie.
[ Komentarz dodany przez: ja.michal: 2009-08-24, 01:38 ]
Tak nie piszemy na forum.

Ostatnio zmieniony 2009-08-24, 00:37 przez ryba825, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Guru bezprzewodowy
Trzeba umieć korzystać z internetu bezprzewodowego.ja.michal pisze:Mi teraz i iPlus 1.5GB wystarcza, aż nadto.
Jak ktoś wychował się na modemie, simdacie, iPlusie 1GB to nie można psioczyć na dzisiejsze oferty.
Najbardziej pamiętam zestaw SimData@T630@IRDA@GPRS, przetransferowałem przez to setki megabajtów.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
No ja miałem blueconnect jak tylko to na rynek wpuścili. Słaby EDGE koło 15KB/s i to było jedyne możliwe połączenie ze światem. Przedtem Siemens MT50 + kabel + Tak Tak i zabójcze stawki, że po załadowaniu karty za 25zł jechało się do -30zł i się siedziało miesiąc, bez możliwości dzwonienia bo kasy nie było. Ehh te czasy. 
Dziś to mamy miód i malinę. Zarówno ceny usług, sprzętu jak i zasięgu i dostępnej technologii.

Dziś to mamy miód i malinę. Zarówno ceny usług, sprzętu jak i zasięgu i dostępnej technologii.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
To jak ktoś potrzebuje nieograniczonego łącza, szuka internetu po kablu, a nie liczy, że nie zostaną wprowadzone limity, czy że operator spóźni się z przycięciem (jak to robią niektórzy na forum)bieniek102 pisze:No na takie normalne korzystanie z neta starczy, ale dla kogoś kto lubi oglądać dużo na YouTube itp to nie..
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Guru bezprzewodowy
Internet mobilny powinien być uzupełnieniem internetu stacjonarnego.YaHooo pisze:To jak ktoś potrzebuje nieograniczonego łącza, szuka internetu po kablu, a nie liczy, że nie zostaną wprowadzone limity
Jak sami wiecie, tak nie jest.
Niektórzy rezygnują z stacjonarnego na rzecz mobilnego (np. ja)
Natomiast niektórzy nie mogą mieć kabla pomimo iż chcieliby.
Osobiście gdybym mógł mieć jakąś osiedlówkę 1Mbit ~ 60zł, bez zmuszania na PSTN to nie zastanawiałbym się. Oprócz tego jakieś Orange 39,50 i wszyscy są zadowoleni.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Wiemy jak jestmarens pisze:Jak sami wiecie, tak nie jest.

Do takich osób należę między innymi ja. Ale nie żądam bezlimitowego internetu i jak się co jakiś czas przydarzy czkawka dla internetu to nie żalę się na forum.marens pisze:Natomiast niektórzy nie mogą mieć kabla pomimo iż chcieliby.
Pozdrawiam YaHooo 

-
JA też bym chciał kabelek zamiast OFP, ale nie mogę mieć i trudno...mam OFP i jestem też zadowolony bo jest lepszy niż OFree...po prostu trzeba korzystać tak żeby limit starczał, a póki co nie ma limitu więc można się cieszyć i pozwolić raz na jakiś czas na ściągnięcie jakiegoś większego pliku (typu Linuxs 700MB)... 

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Dokładnie takie podejście żeby każdy stosował to by było mniej narzekaniabieniek102 pisze:mam OFP i jestem też zadowolony bo jest lepszy niż OFree...po prostu trzeba korzystać tak żeby limit starczał

Pozdrawiam YaHooo 

-
Hehe, dzięki 

- Oficer
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Limity są ale tylko na upload yes????
-
A dlaczego tylko na upload? 

- Oficer
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Ponieważ w sferii masz limit przesyłania dancyh...