Co to jest modem i jak to się ma do GSM ??
Jeżeli już czepiamy sie szczegółów to ani nie jest to modem ani telefon. Fachowo to się nazywa terminal i do czego jest wykorzystywany jest bez znaczenia. Modemu GSM można użyć jako telefonu i telefon można wykorzystać jako modem zasadniczo jest to jedno i dokładnie to samo urządzenie.
SE K300i ma wbudowany modem GPRS i można go użyć jako "modem" GPRS. Nie podłączałem go nigdy do komputera ale z tego, co mi wiadomo nie ma z tym większych problemów a jako program zarządzający służy uniwerslany Mobile Phone Tools oraz oprogramowanie firmowe z tym, ze nie mam pojęcia, czy da się to zrobić poprzez IrDA za pomocą MPhT, czy jednak powinien być kabelek.
Więcej znajdziesz tu
klik
Też jestem posiadaczem tego telefoniku i używam go nie tylko do WAP i oglądania TV. Mam w nim zainstalowaną OperęMini oraz Mobile Gadu, więc w podróży także służy mi jako klient poczty, przegladarka WWW i komunikator.
Można za pomocą tej komórki korzystać ze wszelkich usług internetowych zarówno w ryczałcie, jak i prepaidzie ale tylko z możliwościami, jakie oferuje GPRS kl. 10.[/url]