Chłodzenie Axesstel MV410R
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Chłodzenie Axesstel MV410R
Mam taki pomysł aby zrobić chłodzenie modemu bo się grzeje . Zrobić stojak na modem a pod spód umieścić wiatrak komputerowy a by jego chłodził . I mam pytanie jak wiatrak będzie wtłaczać powietrze razem z kurzem czy to nie wpłynie na działanie modemu ? Czy nie będzie zakłóceń w pracy modemu ?
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Re: Chłodzenie Axesstel MV410R
Każde urządzenie elektryczne się grzejedroga77 pisze:Mam taki pomysł aby zrobić chłodzenie modemu bo się grzeje
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Jeśli kurz dostanie się do środka możesz nawet uszkodzić urządzenie, bo będzie działał jak izolacja termiczna. Gdyby routerowi potrzebne było chłodzenie, producent by je zamontował.droga77 pisze:I mam pytanie jak wiatrak będzie wtłaczać powietrze razem z kurzem czy to nie wpłynie na działanie modemu ? Czy nie będzie zakłóceń w pracy modemu ?
Oczywiście zakładam że router nie stoi obok grzejnika albo nie jest wciśnięty gdzieś między szafkę a ścianę.
-
- Stały użytkownik forum
Kurzu można się pozbyć poprzez wstawienie filtrów .
Przepraszam za błędy
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Jak router stoi na strychu,gdzie masz 50*C w lecie,to chłodzenie jest wręcz konieczne,ale jeśli pracuje w temperaturach pokojowych,to tylko marnotrawienie prądu...