Chłodzenie Axesstel MV410R
Moderator: Moderatorzy
-
droga77
- Stały użytkownik forum
Chłodzenie Axesstel MV410R
Mam taki pomysł aby zrobić chłodzenie modemu bo się grzeje . Zrobić stojak na modem a pod spód umieścić wiatrak komputerowy a by jego chłodził . I mam pytanie jak wiatrak będzie wtłaczać powietrze razem z kurzem czy to nie wpłynie na działanie modemu ? Czy nie będzie zakłóceń w pracy modemu ?
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Re: Chłodzenie Axesstel MV410R
Każde urządzenie elektryczne się grzejedroga77 pisze:Mam taki pomysł aby zrobić chłodzenie modemu bo się grzeje
Jeśli kurz dostanie się do środka możesz nawet uszkodzić urządzenie, bo będzie działał jak izolacja termiczna. Gdyby routerowi potrzebne było chłodzenie, producent by je zamontował.droga77 pisze:I mam pytanie jak wiatrak będzie wtłaczać powietrze razem z kurzem czy to nie wpłynie na działanie modemu ? Czy nie będzie zakłóceń w pracy modemu ?
Oczywiście zakładam że router nie stoi obok grzejnika albo nie jest wciśnięty gdzieś między szafkę a ścianę.
-
droga77
- Stały użytkownik forum
Kurzu można się pozbyć poprzez wstawienie filtrów .
Przepraszam za błędy
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Jak router stoi na strychu,gdzie masz 50*C w lecie,to chłodzenie jest wręcz konieczne,ale jeśli pracuje w temperaturach pokojowych,to tylko marnotrawienie prądu...