miszelpi pisze:Witam
Posiadam Play Online i modem Huawei156 i zainstalowana pamiec 2GB. Chciałem się dowiedzieć czy jest program do pomiaru ściągniętych danych, który moge wgrac na ta pamiec i w zalezności na jakim komputerze odpalam neta odpalam rowniez program i kontynuuje mi dopisywanie sciagnietych danych .??
Najlepiej do tego celu użyć managera połączeń Top_NetInfo:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=02261bdcc87e53f16b4fb50a52db3273
Program nie wymaga instalacji. Po prostu kopiujesz go na swoją pamięć w modemie i chcąc nawiązać połączenie z internetem odpalasz go z tej pamięci.
Program liczy statystyki transferu i zapisuje je wraz z innymi danymi w swoim katalogu.
Minusem tego rozwiązania jest fakt, że ze względu na powolne łącze tej pamięci (ponoć USB 1.1) program odpalony z tej pamięci dłużej się uruchamia niż w przypadku zainstalowania go na twardym dysku.
Dodane:
Ograniczenie prędkości chyba jednak nie jest sprawą łącza USB (zwłaszcza, że wg. producenta jest to złącze USB 2.0), bo zrobiłem testy prędkości zapisu i odczytu z karty micro-SD w modemie i otrzymałem:
zapis - 4,5 MB/s
odczyt - 5,6 MB/s
czyli prędkości ponad 3 razy wyższe niż prędkość łącza USB 1.1.
Ostatnio zmieniony 2009-11-25, 01:24 przez
Chris-Kr, łącznie zmieniany 1 raz.