Posiadam Play Online i modem Huawei156 i zainstalowana pamiec 2GB. Chciałem się dowiedzieć czy jest program do pomiaru ściągniętych danych, który moge wgrac na ta pamiec i w zalezności na jakim komputerze odpalam neta odpalam rowniez program i kontynuuje mi dopisywanie sciagnietych danych .?? ( nie wiem czy nie zamieszalem
Program do pomiaru transferu na modemie ??
Moderator: Moderatorzy
-
miszelpi
- Początkujący użytkownik forum
Program do pomiaru transferu na modemie ??
Witam
Posiadam Play Online i modem Huawei156 i zainstalowana pamiec 2GB. Chciałem się dowiedzieć czy jest program do pomiaru ściągniętych danych, który moge wgrac na ta pamiec i w zalezności na jakim komputerze odpalam neta odpalam rowniez program i kontynuuje mi dopisywanie sciagnietych danych .?? ( nie wiem czy nie zamieszalem
)
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Re: Program do pomiaru transferu na modemie ??
Niestety nie ma takiego programu. Soft który jest na modemie po podłączeniu do kompa instaluje się na dysku i tam zapisuje dane typu ustawienia, transfer etc.
-
marens
- Guru bezprzewodowy
Jeśli chodzi o sprawdzanie użycia konta to proponuje zarejestrować się na 24.playmobile.pl
Tam można sprawdzać użycie limitu z dokładnością do 100MB (ew do 1kB jeśli jest taka potrzeba)
Tam można sprawdzać użycie limitu z dokładnością do 100MB (ew do 1kB jeśli jest taka potrzeba)
-
Chris-Kr
- Mistrz bezprzewodowy
Najlepiej do tego celu użyć managera połączeń Top_NetInfo: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=02261bdcc87e53f16b4fb50a52db3273miszelpi pisze:Witam
Posiadam Play Online i modem Huawei156 i zainstalowana pamiec 2GB. Chciałem się dowiedzieć czy jest program do pomiaru ściągniętych danych, który moge wgrac na ta pamiec i w zalezności na jakim komputerze odpalam neta odpalam rowniez program i kontynuuje mi dopisywanie sciagnietych danych .??
Program nie wymaga instalacji. Po prostu kopiujesz go na swoją pamięć w modemie i chcąc nawiązać połączenie z internetem odpalasz go z tej pamięci.
Program liczy statystyki transferu i zapisuje je wraz z innymi danymi w swoim katalogu.
Minusem tego rozwiązania jest fakt, że ze względu na powolne łącze tej pamięci (ponoć USB 1.1) program odpalony z tej pamięci dłużej się uruchamia niż w przypadku zainstalowania go na twardym dysku.
Dodane:
Ograniczenie prędkości chyba jednak nie jest sprawą łącza USB (zwłaszcza, że wg. producenta jest to złącze USB 2.0), bo zrobiłem testy prędkości zapisu i odczytu z karty micro-SD w modemie i otrzymałem:
zapis - 4,5 MB/s
odczyt - 5,6 MB/s
czyli prędkości ponad 3 razy wyższe niż prędkość łącza USB 1.1.
Ostatnio zmieniony 2009-11-25, 01:24 przez Chris-Kr, łącznie zmieniany 1 raz.
Krzysztof
- Blido
- Guru bezprzewodowy
W grę wchodzi jednak wyłącznie wrzucenie TNI na kartę pamięci. Nie da rady zainstalować go jako dashboard.Chris-Kr pisze:Program nie wymaga instalacji. Po prostu kopiujesz go na swoją pamięć w modemie i chcąc nawiązać połączenie z internetem odpalasz go z tej pamięci.
-
Chris-Kr
- Mistrz bezprzewodowy
Właśnie miałem na myśli skopiowanie TNI na kartę pamięci w modemie.Blido pisze:W grę wchodzi jednak wyłącznie wrzucenie TNI na kartę pamięci. Nie da rady zainstalować go jako dashboard.
TNI nie wymaga instalacji i bez instalacji pracuje jako dashboard.
Próbowałem tego u siebie i to działa!
Krzysztof
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Dashboard to oprogramowanie zapisane w pamięci ROM modemuChris-Kr pisze:TNI nie wymaga instalacji i bez instalacji pracuje jako dashboard.
- ksx4system
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Jestes pewny, ze da sie zwiekszyc dokladnosc wyswietlania zuzytego transferu? Nie ukrywam, ze zalezy mi na takim rozwiazaniu... oczywiscie karta abonamentowa.marens pisze:Jeśli chodzi o sprawdzanie użycia konta to proponuje zarejestrować się na 24.playmobile.pl
http://ksx4system.net ### proszę zainstalować FreeBSD ### 100 postów = 25/04/2018
net w kieszeni: Pixel 7a (Orange)
net w domu: w końcu gigabit po kabelku![:]](./images/smilies/splash.gif)
net w kieszeni: Pixel 7a (Orange)
net w domu: w końcu gigabit po kabelku
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
W bilingu czy jak to się nazywa są dokładne dane, podaje się daty, można sobie nawet exela wygenerować. Tylko zwykle nie ma danych z ostatniego dnia.ksx4system pisze:Jestes pewny, ze da sie zwiekszyc dokladnosc wyswietlania zuzytego transferu?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!