Za każdym razem gdy to się stanie, pisze mi że ta sesja już jest nieważna.. Zasugerowałem że to wina iPlusa, dlaczego? Bo tylko on robi taki psikus, a koleegi - nie. W Szkole - nie..
Czy jest coś, żebym mógł korzystać z browserówek?

Moderator: Moderatorzy
A próbowałeś odwrotnie? To znaczy swoją kartę do jego modemu wkładać?DOJO pisze:Zasugerowałem że to wina iPlusa, dlaczego? Bo tylko on robi taki psikus, a koleegi - nie
Jeszcze mBankMobile i Carrefour Movaszmitz pisze: Play i GG air idą bo nadajnikach plusa i dzieje się jak się dzieje że jakość spada .
Play tylko rozmowy i transmisja GPRS/EDGE dla pre-paid, HSDPA/abonament ma na wlasnych stacjach.szmitz pisze:Ja tez odradzam bo to wielkie G. Play i GG air idą bo nadajnikach plusa
A to transmisja UMTS we fresh'u płacąc normalnie za internet 0,12zł/100 kB nie działaBliSki pisze: Play tylko rozmowy i transmisja GPRS/EDGE
Działa na Polkomtelu.sp6huk pisze:A to transmisja UMTS we fresh'u płacąc normalnie za internet 0,12zł/100 kB nie działana infrastrukturze Polkomtela ?
Jeszcze takiej sytuacji nie spotkałem, odwrotną tak. (Nie liczę warunków lokalnych takich jak zasłonięty NodeB play przez wysoki blok a NodeB plusa z drugiej strony) Ale, żeby był tylko 3g plusa w danym mieście to nie spotkałem.BliSki pisze:Nie robilem statystyk w ilu miejscach gdzie nie ma Play, to Plus ma UMTS, bo nie uzywam Play.
O to chodzi w moim pierwszym poście. Zatem Play raczej mimimalnie obciąża transmisją danych stacje Plusa - tak mi się wydaje.krystianb pisze: Ale, żeby był tylko 3g plusa w danym mieście to nie spotkałem.
Bardzo dużo takich miejsc jest,lub do niedawna było.Nie robilem statystyk w ilu miejscach gdzie nie ma Play, to Plus ma UMTS, bo nie uzywam Play.
Że każdy operator ma dziury w dużych miastach to wiadomoja.michal pisze:Coraz mniej dziur Play ma.
W takim razie masz problemy z NAT'em jak sugerował ja.michal...DOJO pisze:YaHoo, próbowałem z IE. To samo.
W Plusie nie ma natu...przynajmniej nie było do niedawnaYaHooo pisze:masz problemy z NAT'em
Hmm nie ma? Myślałem, że blokowanie połączeń inicjowanych z internetu jest powodowane właśnie istnieniem NAT'uPatryk pisze:W Plusie nie ma natu
Nie ma natu - dostajesz zewnętrzny adres IP,tylko ruch input jest zablokowany,coby "wirusy i inne boty limitu nie zjadały",a także żeby zarobić na klientach potrzebujących dostępu z zewnątrz.YaHooo pisze:Myślałem, że blokowanie połączeń inicjowanych z internetu jest powodowane właśnie istnieniem NAT'u
No u mnie idzie całkiem dobrze. Jak się trafi na dobrego seeda, to pociągnie się i 250kB/sja.michal pisze:P2P nie szło w ogóle.
RozumiemPatryk pisze:Nie ma natu - dostajesz zewnętrzny adres IP,tylko ruch input jest zablokowany
Bo dla wielu programów brak dostępu z zewnątrz jest równoznaczny z obecnością natu,i tak zazwyczaj jest - vide domowe routery.YaHooo pisze:Ale też wszystko pisze, ze są problemy z konfiguracją sieci (NAT).
Myślałem, że jakoś to inaczej jest wykrywanePatryk pisze:Bo dla wielu programów brak dostępu z zewnątrz jest równoznaczny z obecnością natu,i tak zazwyczaj jest - vide domowe routery.
NAT jest wykryć bardzo łatwo - wystarczy porównać,czy IP lokalnego komputera jest taki sam,jak IP widoczny w Internecie.YaHooo pisze:Myślałem, że jakoś to inaczej jest wykrywane
Ja używam tej metody do sprawdzenia, czy mam zewnętrzny IP. Ale jakoś nie skojarzyłem tego z NAT'em....Patryk pisze:To metoda dająca 100% pewności.
NAT w 99% przypadków jest używany do współdzielenia jednego zewnętrznego adresu IP przez wiele końcówek z adresami prywatnymi.YaHooo pisze:Ale jakoś nie skojarzyłem tego z NAT'em....