Orange - Business Everywhere - kilka pytań
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Orange - Business Everywhere - kilka pytań
Cześć, od dłuższego już czasu jestem użytkownikiem pomarańczy. Mam do innych użytkowników tego operatora i abonamentu Orange - Business Everywhere (G3, hotspoty, Edge, gprs) następujące pytania:
1. mozecie korzystać z Orange On-line - ja przy próbie logowania dostaje komunikat: Twój plan taryfowy nie jest obsługiwany w Orange On-line.
nie jest mi to niezbedne, ale w sms o fakturze zawsze dostaje informacje ze tam moge zobaczyć szczegóły
2. podobno w tym abonamęcie są darmowe sms - nie sa mi one niezbedne a informacja wydaje mi sie mało wiarygodna ale ...
3. czy zdarzyło się komus dostać jakiś strasznie wysoki rachunek, wirus, dialer..... jeśli tak to jak się zabezpieczyć, na co zwracać uwagę?
Dodam że ja z prawie rocznym stażem, raz tylko dostałem ekstra 2 złote bo zapomniałem się i użyłem karty jak telefonicznej.
1. mozecie korzystać z Orange On-line - ja przy próbie logowania dostaje komunikat: Twój plan taryfowy nie jest obsługiwany w Orange On-line.
nie jest mi to niezbedne, ale w sms o fakturze zawsze dostaje informacje ze tam moge zobaczyć szczegóły
2. podobno w tym abonamęcie są darmowe sms - nie sa mi one niezbedne a informacja wydaje mi sie mało wiarygodna ale ...
3. czy zdarzyło się komus dostać jakiś strasznie wysoki rachunek, wirus, dialer..... jeśli tak to jak się zabezpieczyć, na co zwracać uwagę?
Dodam że ja z prawie rocznym stażem, raz tylko dostałem ekstra 2 złote bo zapomniałem się i użyłem karty jak telefonicznej.
-
- Użytkownik forum
Re: Orange - Business Everywhere - kilka pytań
Dla rateplanów data orange online nie jest dostępnecucaracha pisze: 1. mozecie korzystać z Orange On-line - ja przy próbie logowania dostaje komunikat: Twój plan taryfowy nie jest obsługiwany w Orange On-line.
Nic mi na ten temat nie wiadomocucaracha pisze: 2. podobno w tym abonamęcie są darmowe sms - nie sa mi one niezbedne a informacja wydaje mi sie mało wiarygodna ale ...
Zdejmij sobie w bok orange standardową transmisje danych + załóż blokade połączeń typu voicecucaracha pisze: 3. czy zdarzyło się komus dostać jakiś strasznie wysoki rachunek, wirus, dialer..... jeśli tak to jak się zabezpieczyć, na co zwracać uwagę?
gram tak by by? ASem jak jan walczak
- bob
- Guru bezprzewodowy
Jest taka możliwość ale rejestrując się na stronie Orange i zakładając Multi Box Gold.Obsługa z komputera: 100 sms i 10 mms za free dla business`u.cucaracha pisze:2. podobno w tym abonamęcie są darmowe sms - nie sa mi one niezbedne a informacja wydaje mi sie mało wiarygodna ale ...
-
Dzięki za odpowiedzi, jutro na wszelki wypadek zabezpieczę się.
Ups byk, jeszcze podkreślony. Widzę że jesteście ortograficznie bezlitośni :violent1:
Ups byk, jeszcze podkreślony. Widzę że jesteście ortograficznie bezlitośni :violent1:
-
- Użytkownik forum
Obawiam się że konta na multiboxie nie da sie założyć dla taryf data.
gram tak by by? ASem jak jan walczak
- bob
- Guru bezprzewodowy
Ja w Orange mam taką taryfę i takie konto, które używam od czasu do czasu.Nie mam telefonu w sieci Orange.Piszę to z autopsji.
-
w zadnej taryfie data nie ma mozliwosci w orange zalozenia konta Multi-boks wyklucza to regulamin moze czasami warto o tym poczytac wlasnie u zrodla jest tez tam info o koszcie wyslanych sms i polaczen ....
- bob
- Guru bezprzewodowy
To niby po co mam o tym czytać u źródła skoro mam multibox`a ?
- minineo
- Użytkownik forum
hehe dzięki za poradedziadman pisze: Zdejmij sobie w bok orange standardową transmisje danych + załóż blokade połączeń typu voice

dzięki, pozdrawiam.
- gnd
- Stały użytkownik forum
W orange to w ogóle sš cyrki z tym co można i czego nie można....Podobno w taryfach biznes nie można mieć profitu...A ja zarejestrowałem kartę z licencjš Gprs(umowa na firmę) i normalnie nalicza mi punkty , już od roku :dmage: Czary-mary to jakie czy co

- bob
- Guru bezprzewodowy
Ja mam Multi Box`a a Ty Profit.
Pewnie do zależy od rodzaju karty SIM.
Pewnie do zależy od rodzaju karty SIM.

- gnd
- Stały użytkownik forum
... no tak ,ale poco w takim razie ten komunikat przy rejestracji , że dane są weryfikowane i trawa to kilka dni 

- bob
- Guru bezprzewodowy
U mnie od razu wywala ,że nie mogę korzystać z pewnych usług natomiast multi boxa dało się założyć bez problemu.Nie znam tego typu komunikatu ,który przedstawiasz (mam 3GSIM).
- kill649
- Stały użytkownik forum
Sam mam i zywam multiboxa i do tego prorgamu profit :-) no problem.mariolka pisze:w zadnej taryfie data nie ma mozliwosci w orange zalozenia konta Multi-boks wyklucza to regulamin moze czasami warto o tym poczytac wlasnie u zrodla jest tez tam info o koszcie wyslanych sms i polaczen ....
- gnd
- Stały użytkownik forum
... problemu nie ma ,tylko regulamin programu mówi, że program nie obejmuję planów taryfowych nowy var...