Orange - Business Everywhere - kilka pytań

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
cucaracha
Początkujący użytkownik forum

Orange - Business Everywhere - kilka pytań

Post autor: cucaracha »

Cześć, od dłuższego już czasu jestem użytkownikiem pomarańczy. Mam do innych użytkowników tego operatora i abonamentu Orange - Business Everywhere (G3, hotspoty, Edge, gprs) następujące pytania:

1. mozecie korzystać z Orange On-line - ja przy próbie logowania dostaje komunikat: Twój plan taryfowy nie jest obsługiwany w Orange On-line.

nie jest mi to niezbedne, ale w sms o fakturze zawsze dostaje informacje ze tam moge zobaczyć szczegóły

2. podobno w tym abonamęcie są darmowe sms - nie sa mi one niezbedne a informacja wydaje mi sie mało wiarygodna ale ...

3. czy zdarzyło się komus dostać jakiś strasznie wysoki rachunek, wirus, dialer..... jeśli tak to jak się zabezpieczyć, na co zwracać uwagę?

Dodam że ja z prawie rocznym stażem, raz tylko dostałem ekstra 2 złote bo zapomniałem się i użyłem karty jak telefonicznej.
dziadman
Użytkownik forum

Re: Orange - Business Everywhere - kilka pytań

Post autor: dziadman »

cucaracha pisze: 1. mozecie korzystać z Orange On-line - ja przy próbie logowania dostaje komunikat: Twój plan taryfowy nie jest obsługiwany w Orange On-line.

nie jest mi to niezbedne, ale w sms o fakturze zawsze dostaje informacje ze tam moge zobaczyć szczegóły
Dla rateplanów data orange online nie jest dostępne
cucaracha pisze: 2. podobno w tym abonamęcie są darmowe sms - nie sa mi one niezbedne a informacja wydaje mi sie mało wiarygodna ale ...
Nic mi na ten temat nie wiadomo
cucaracha pisze: 3. czy zdarzyło się komus dostać jakiś strasznie wysoki rachunek, wirus, dialer..... jeśli tak to jak się zabezpieczyć, na co zwracać uwagę?

Dodam że ja z prawie rocznym stażem, raz tylko dostałem ekstra 2 złote bo zapomniałem się i użyłem karty jak telefonicznej.
Zdejmij sobie w bok orange standardową transmisje danych + załóż blokade połączeń typu voice
gram tak by by? ASem jak jan walczak
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Post autor: bob »

cucaracha pisze:2. podobno w tym abonamęcie są darmowe sms - nie sa mi one niezbedne a informacja wydaje mi sie mało wiarygodna ale ...
Jest taka możliwość ale rejestrując się na stronie Orange i zakładając Multi Box Gold.Obsługa z komputera: 100 sms i 10 mms za free dla business`u.
cucaracha

Post autor: cucaracha »

Dzięki za odpowiedzi, jutro na wszelki wypadek zabezpieczę się.

Ups byk, jeszcze podkreślony. Widzę że jesteście ortograficznie bezlitośni :violent1:
dziadman
Użytkownik forum

Post autor: dziadman »

Obawiam się że konta na multiboxie nie da sie założyć dla taryf data.
gram tak by by? ASem jak jan walczak
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Ja w Orange mam taką taryfę i takie konto, które używam od czasu do czasu.Nie mam telefonu w sieci Orange.Piszę to z autopsji.
mariolka

Post autor: mariolka »

w zadnej taryfie data nie ma mozliwosci w orange zalozenia konta Multi-boks wyklucza to regulamin moze czasami warto o tym poczytac wlasnie u zrodla jest tez tam info o koszcie wyslanych sms i polaczen ....
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

To niby po co mam o tym czytać u źródła skoro mam multibox`a ?
Awatar użytkownika
minineo
Użytkownik forum

Post autor: minineo »

dziadman pisze: Zdejmij sobie w bok orange standardową transmisje danych + załóż blokade połączeń typu voice
hehe dzięki za porade :) miałem czasem problemy jak ojciec źle się łączył to dochodziło do rachunku troche pieniędzy ;] przed chwilą w boku zablokowałem bo jak kiedyś dzwoniłem to gostek mówił, że nic się nie da zrobić, a jednak :)
dzięki, pozdrawiam.
Awatar użytkownika
gnd
Stały użytkownik forum

Post autor: gnd »

W orange to w ogóle sš cyrki z tym co można i czego nie można....Podobno w taryfach biznes nie można mieć profitu...A ja zarejestrowałem kartę z licencjš Gprs(umowa na firmę) i normalnie nalicza mi punkty , już od roku :dmage: Czary-mary to jakieœ czy co :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Ja mam Multi Box`a a Ty Profit.
Pewnie do zależy od rodzaju karty SIM. :)
Awatar użytkownika
gnd
Stały użytkownik forum

... no tak ,ale poco w takim razie ten komunikat przy rejestracji , że dane są weryfikowane i trawa to kilka dni :?:
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

U mnie od razu wywala ,że nie mogę korzystać z pewnych usług natomiast multi boxa dało się założyć bez problemu.Nie znam tego typu komunikatu ,który przedstawiasz (mam 3GSIM).
Awatar użytkownika
kill649
Stały użytkownik forum

Post autor: kill649 »

mariolka pisze:w zadnej taryfie data nie ma mozliwosci w orange zalozenia konta Multi-boks wyklucza to regulamin moze czasami warto o tym poczytac wlasnie u zrodla jest tez tam info o koszcie wyslanych sms i polaczen ....
Sam mam i zywam multiboxa i do tego prorgamu profit :-) no problem.
Awatar użytkownika
gnd
Stały użytkownik forum

... problemu nie ma ,tylko regulamin programu mówi, że program nie obejmuję planów taryfowych nowy var...
ODPOWIEDZ