HUAWEI E160G
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
HUAWEI E160G
Otóż mam taki problem. Włączam blueconnect, daję połącz i dochodzi do podłączanie urządzenia i stoi do końca i wyskakuje, że port nie jest otwarty, natomiast założyłem 2 konto(użytkownik) i tam wszystko cacy bez żadnych problemów. O co chodzi??? Jak to naprawić???
[ Dodano: 2009-12-31, 19:45 ]
Słyszałem ze jest coś takiego jak się wyloguje z sieci w czasie połączenia. Zapomniałem dodać, że gdy używałem blueconnecta to padła bateria na laptopie a nie wyłączyłem go i od tego czasu już nie działa
[ Dodano: 2009-12-31, 19:45 ]
Słyszałem ze jest coś takiego jak się wyloguje z sieci w czasie połączenia. Zapomniałem dodać, że gdy używałem blueconnecta to padła bateria na laptopie a nie wyłączyłem go i od tego czasu już nie działa
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: HUAWEI E160G
Na stronie ze spisem wiadomości było coś o błędzie 619, a tutaj, w samej wiadomości nic na ten temat nie widzę.kreshi pisze:Otóż mam taki problem. Włączam blueconnect, daję połącz i dochodzi do podłączanie urządzenia i stoi do końca i wyskakuje, że port nie jest otwarty, natomiast założyłem 2 konto(użytkownik) i tam wszystko cacy bez żadnych problemów. O co chodzi??? Jak to naprawić???
Ale jeśli masz błąd 619 i dostajesz komunikat, że port używany do tego połączenia został zamknięty, to może oznaczać, że masz ustawiony niewłaściwy APN, lub że w ogóle żaden nie jest ustawiony.
Otwórz "Menadżera urządzeń", znajdź swój modem Huawei, kliknij w niego prawym klawiszem myszy i wybierz "Właściwości".
W oknie, które się otworzy wybierz zakładkę "Zaawansowane" i tam w okienku "Dodatkowe polecenia inicjujące" powinien być taki string:
AT+CGDCONT=1,"IP","APN"
gdzie zamiast liter APN powinien być wpisany APN właściwy dla Ery (chyba "erainternet", nie jestem pewien).
Jeśli będzie inny lub nic tam nie będzie wpisane, to znaczy, że znalazłeś przyczynę.
Z tego co widzę, to Mobile Partner (i zapewne Blueconnect również) wcale nie ustawia APN-u, i to nawet pomimo tego, że w ustawieniach programu jest on podany i ręcznie się go wybierze.
[ Dodano: 2010-01-02, 00:53 ]
Doszedłem, że Mobile Connect dlatego nie ustawia APN-u, gdyż następuje konflikt z programem Top_NetInfo.
O ile Mobile Connect oraz inne menadżery połączeń wysyłają APN bezpośrednio do modemu, to TNI zapisuje string AT+CGDCONT=1,"IP","APN" w systemie, jako "dodatkowe polecenie inicjujące".
W związku z tym, jeśli w danym systemie TNI był chociaż raz użyty, to polecenie ustawienia APN-u wysłane przez Mobile Partnera bezpośrednio do modemu będzie nieskuteczne.
Krzysztof
-
No i co teraz mam zrobi??Posłuchałem forumowicza który tak zachwalal ten Top_NetInfo i zainstalowalem go, ile sie przy nim naglowilem i tez nie dziala. Co teraz mam zrobic?? Teraz juz nie wystepuje u mnie ten ''ERROR 619'' tylko wyswietla sie komunikat ''ERROR 651''
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
A modem przechodzi Kwerendę http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=55678#55678 ?bambusik pisze:Teraz juz nie wystepuje u mnie ten ''ERROR 619'' tylko wyswietla sie komunikat ''ERROR 651''
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
Ja mam VISTE a nie XP!! Jak mam uzyska klikając prawym klawiszem myszki na ''Moj komputer'' potem ''Wlasciwosci'' skoro mam Viste zrobilem wlasnie te kwerende i bez zmian.
Ostatnio zmieniony 2010-01-02, 12:56 przez bambusik, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Tak samo jak w XP. Wejdź w menadżer urządzeń i dalej rób tak samo jak w podanym linku.bambusik pisze:Jak mam uzyska klikając prawym klawiszem myszki na ''Moj komputer'' potem ''Wlasciwosci'' skoro mam Viste
[
- Jaco
Ale czy nie ma błędów? Modem przechodzi kwerendę. Nie ma żadnych komunikatów o zajętych portach?bambusik pisze:zrobilem wlasnie te kwerende
-
Zrobilem te kwarende, ale nic z tego, nadal ten sam ''ERROR 651''
[ Dodano: 2010-01-02, 13:11 ]
Co prawda komunikaty sa po angielsku, ale nie wywnioskowalem z nich by byly zajete jakies porty...
:(:(
[ Dodano: 2010-01-02, 13:11 ]
Co prawda komunikaty sa po angielsku, ale nie wywnioskowalem z nich by byly zajete jakies porty...

- Jaco
Czy możesz zrobić przywracanie systemu do dnia przed awarią? Jeśli to nie pomoże chyba będzie trzeba usunąć wszystko co z modemem i aplikacją związane i zainstalować ponownie.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Jeśli nie pomoże to co zaproponował Jaco to możesz dać nam tekstowo wynik kwernedy.bambusik pisze:Co prawda komunikaty sa po angielsku, ale nie wywnioskowalem z nich by byly zajete jakies porty...:(:(
Pozdrawiam YaHooo 

-
- Mistrz bezprzewodowy
Bo TNI jest jak czołg - działa nawet tam, gdzie sobie inne programy połamały zęby.bambusik pisze:No i co teraz mam zrobi??Posłuchałem forumowicza który tak zachwalal ten Top_NetInfo i zainstalowalem go, ile sie przy nim naglowilem i tez nie dziala.
I jest programem, który przy posiadaniu pewnej wiedzy umożliwia samodzielne zdiagnozowanie przyczyny problemów.
Jednak warunkiem koniecznym jest, aby modem był zainstalowany prawidłowo.
Przede wszystkim, proponuję, żebyś z dalszą dyskusja wrócił do swojego własnego wątku, bo problem, którego dotyczył ten wątek już został rozwiązany, a Twój problem jest już całkiem inny.Co teraz mam zrobic??
Oto co mówi na ten temat pierwszy link z Googla:Teraz juz nie występuje u mnie ten ''ERROR 619'' tylko wyświetla się komunikat ''ERROR 651''
I na koniec pytanie:1. Go into My computer > control panel > modems.
2. Check correct modem is installed. If not then remove modem > restart computer > re-install modem.
3. If still getting the same problem > go into control panel > networks > remove dial up adapter and TCP/IP > restart computer
4. Go back into control panel > re-install dial up adapter and TCP/IP.
5. Advise customer to get latest modem drivers.
Czy ten Web'n'walk USB manager zainstalował Ci sie samoczynnie z wirtualnego CD-ROM-u na Twoim modemie, czy też instalowałeś go odrębnie?
Krzysztof
-
Początkowo było coś takiego, miałem problem z instalacją ''Web'n'walk USB manager'' instalacja jakoś nie mogła dojśc do końca , wiec zaczalem sie zaglebiac w rozne watki na forum i znalazlem pewien w ktorym bylo napisane, bym sciagnal ze stronki :Chris-Kr pisze:I na koniec pytanie:
Czy ten Web'n'walk USB manager zainstalował Ci sie samoczynnie z wirtualnego CD-ROM-u na Twoim modemie, czy też instalowałeś go odrębnie?