Nokia 6630 + atk 20 na 900 MHz z konektorem indukcyjnym + obcykany net monitor
W.w. zestaw działał dobrze z plusem w edge, ale teraz chcę coś do umts i play ma najlepszy zasięg w 3g u mnie.
Po pierwsze potrzebuję konkretnej anteny kierunkowej z największym zyskiem, konkretną. Przez konektor indukcyjny Umts ponoć nie pójdzie, więc chyba muszę dobrać też uniwersalny modem z gniazdem anteny, bo nokia 6630 gniazda nie ma. Mam też nokię n95 8GB ale ona też nie ma gniazda, więc mnie to nie urządza.
Jak mam wydać kasę na modem to pasowałoby brać od razu urządzenie do podziału netu z umts poprzez wifi na kilka komputerów. Nie urządza mnie oszczędzanie kilkudziesięciu złotych i złudna, krótka satysfakcja.
Poradźcie proszę, co kupić, aby najrozsądniej wydać pieniądze. Najtańszego badziewia nie kupuję, więc mile widziane propozycje konkretnych sprawdzających się produktów.
Prosiłbym o opinie praktyków, co mogę zrobić z tym sprzętem co mam, czy konektor indukcyjny rzeczywiście nie będzie działał przy nokii 6630 i umts?? Będzie mi brakowało net monitora

Ps, a propo Net monitor'a, czyli field test. Trzeba by zmienić w faq, bo mamy nie prawdziwe informacje. Net monitor można już od dawna uruchomić w smartfonach nokii Serii N oraz E. Od roku używam Field test w nokii n95 8GB i wszystko jest ok.