oprogramowanie do Huawei e630
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
oprogramowanie do Huawei e630
witam
poprzednio mialem GlobeTrotter i był do tego program, który pozwalal uniknąć oprogramowania Iplusa - ktore jest beznadziejne
czy jest podobne oprogramowanie do modemu Huawei e630?
ma ktoś może linka?
[ Komentarz dodany przez: Jaco: 2007-11-18, 17:45 ]
Poprawiłem nazwę modemu
poprzednio mialem GlobeTrotter i był do tego program, który pozwalal uniknąć oprogramowania Iplusa - ktore jest beznadziejne
czy jest podobne oprogramowanie do modemu Huawei e630?
ma ktoś może linka?
[ Komentarz dodany przez: Jaco: 2007-11-18, 17:45 ]
Poprawiłem nazwę modemu
Ostatnio zmieniony 2007-11-18, 17:45 przez zemsta, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: oprogramowanie do Huawei e630

-
ok sorki - wlasnie sprawdzilemJaco pisze:Kolego @zemsta popraw nazwę modemu bo tak się jej nie pisze.
powinno byc Huawei e 630
no to teraz już spoko możecie mi coś doradzić:)
- Jaco
Jest:zemsta pisze:czy jest podobne oprogramowanie do modemu Huywai e630?

-
wpisalem, ale nie wiem co chcialeś mi powiedziec?
pogar to jakiś mądry koleś, ale ja się nie znam na tym temacie i nie wiem czy dam rade znaleźć w jego odpowiedziach cos dla mnie
mogę poprosić o troszkę jaśniejszą podpowiedź
pogar to jakiś mądry koleś, ale ja się nie znam na tym temacie i nie wiem czy dam rade znaleźć w jego odpowiedziach cos dla mnie
mogę poprosić o troszkę jaśniejszą podpowiedź
- Jaco
-
bardzo dziękuję!!
przemyślę jeszcze czy to zainstalować - bo strasznie to trudne i boję się że coś popsuję
jeszcze raz dzięki
przemyślę jeszcze czy to zainstalować - bo strasznie to trudne i boję się że coś popsuję
jeszcze raz dzięki
- Jaco
To zamiast tych oprogramowań stwórz sobie dial-up. Najlepsze ze wszystkichzemsta pisze:strasznie to trudne

-
- Użytkownik forum
Wiem odgrzewam bardzo starego kotleta z przed dwóch lat
Ale przejrzałem forum i tu mi sie wydaje jest najlepsze miejsce żeby zapytać.
Jakiego programu używać do tego modemu.
Tego z iplusa nie polecacie (..liście w 2007 -to moze coś sie zmieniło?)-a ten Pogara -jest skomplikowany ciut.
Ja sobie bym dał z nim radę-ale chodzi o to ze ten modem mam wysłać komuś kto ma blade pojęcie o komputerach-i nie bede mu w stanie pomóc.
Stad pytanie-Poleccie jakiś program prosty-żeby chodziły pod nim wszystkie sieci -i żeby chodził pod XP.
Ma się prosto zainstalować w kompie ,wykryć modem,i dawać w razie czego zmienić operatora.
Uff-ale koncert życzeń mi wyszedł

Ale przejrzałem forum i tu mi sie wydaje jest najlepsze miejsce żeby zapytać.
Jakiego programu używać do tego modemu.
Tego z iplusa nie polecacie (..liście w 2007 -to moze coś sie zmieniło?)-a ten Pogara -jest skomplikowany ciut.
Ja sobie bym dał z nim radę-ale chodzi o to ze ten modem mam wysłać komuś kto ma blade pojęcie o komputerach-i nie bede mu w stanie pomóc.
Stad pytanie-Poleccie jakiś program prosty-żeby chodziły pod nim wszystkie sieci -i żeby chodził pod XP.
Ma się prosto zainstalować w kompie ,wykryć modem,i dawać w razie czego zmienić operatora.
Uff-ale koncert życzeń mi wyszedł

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Najzwyklejszy Huawei Mobile Partner to IMHO najlepsze rozwiązanie,jeśli nie potrzebujesz zaawansowanych funkcji.
-
- Guru bezprzewodowy
Jest jeszcze do wyboru Mobile Connet, który osobiście bardziej preferuje.
-
- Użytkownik forum
No własnie Koledzy o to mi chodziło -zaraz sobie poczytam o tych programach.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Myślę, że dla mniej zaawansowanej osoby będzie nawet lepszymarens pisze:Jest jeszcze do wyboru Mobile Connet, który osobiście bardziej preferuje.

Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Użytkownik forum
A te programy to są uniwersalne czy muszę ich szukać pod mój modem czyli konkretnie-huawei e 630 ?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Z tego co wiem, to Huawei E630 jest dość starym modemem i większość softu Huawei'a ma w sobie do niego sterowniki. Nie wiem tylko jak to jest z wersjami dashboard'owymi (czyli takie co się instaluje na wewnętrzną pamięć widoczną jako wirtualny cd-rom). Ale zwykłe instalki tych programów mają w sobie drivery do większości modeli.
Pozdrawiam YaHooo 

-
- Użytkownik forum
http://www.link.wylaczony/?d=55NIN30Q Tutaj masz dashboard do tego modemu.
-
- Użytkownik forum
-
- Użytkownik forum
No i mam problem.
Mobile Partner swieci mi kom "Brak urzadzenia lub urzadzenie niedostępne"
Stery zainstalowałem z dołaczonej płytki.Urzadzenie mi XP widzi (tzn tak mi sie wydaje bo system XP żadnych zołtych znaków zapytania nie swieci} pozatm dioda sobie mruga .
A jako co powinno swiecic ten modem?Z nowych urzadzen pojawiła mi sie (chyba że cos przeoczyłem) stacja CD -ale nie moge jej otworzyc-swieci bład jak na nią klikam.
Co radzicie ? Wgrywac dashborda?Nie chce nic w nim zamieszać -bo go kupiłem na allegro i jakby był zrąbany to chciałbym reklamować.
Aha lap Acer Extensa 5620z ,z XP sp3 ,karte sim mam z ery (moze to jest problem?Karta chodziła tylko w fonie-ale gprs chodziło w telu)
Jakies sugestie?
PS -po kilkukrotnym wywaleniu i zainstalowaniu z powrotem sterów -modem ożył.
Sam nie wiem jak to zrobiłem ale <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> działa
Mobile Partner swieci mi kom "Brak urzadzenia lub urzadzenie niedostępne"
Stery zainstalowałem z dołaczonej płytki.Urzadzenie mi XP widzi (tzn tak mi sie wydaje bo system XP żadnych zołtych znaków zapytania nie swieci} pozatm dioda sobie mruga .
A jako co powinno swiecic ten modem?Z nowych urzadzen pojawiła mi sie (chyba że cos przeoczyłem) stacja CD -ale nie moge jej otworzyc-swieci bład jak na nią klikam.
Co radzicie ? Wgrywac dashborda?Nie chce nic w nim zamieszać -bo go kupiłem na allegro i jakby był zrąbany to chciałbym reklamować.
Aha lap Acer Extensa 5620z ,z XP sp3 ,karte sim mam z ery (moze to jest problem?Karta chodziła tylko w fonie-ale gprs chodziło w telu)
Jakies sugestie?
PS -po kilkukrotnym wywaleniu i zainstalowaniu z powrotem sterów -modem ożył.
Sam nie wiem jak to zrobiłem ale <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> działa

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Jako modem, po prostu oraz 2 porty COM.flatron316 pisze: jako co powinno swiecic ten modem?
Nie wiem jak to jest dokładnie, ale E630 nie ma obsługi wirtualnego cd-romu, więc trzeba ręcznie instalować sterowniki. Bo nawet na stronie Huawei w dziale E630 nie ma instalatora dashboardu...flatron316 pisze:Co radzicie ? Wgrywac dashborda?Nie chce nic w nim zamieszać -bo go kupiłem na allegro i jakby był zrąbany to chciałbym reklamować.
Pozdrawiam YaHooo