Problem z Modemem iPlus Huawei
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z Modemem iPlus Huawei
Mam taki problem. Wieczorem modem łączył się z internetem tak samo jak przez ostatnie prawie 2 lata. Niestety rano... zastrajkował i wyskakuje błąd. Zasięg nadal jest pokazywany, niebieska dioda miga. Wyskakuje (chyba) jakiś błąd systemowy, w tej chwili nie pamiętam liczby, bo jestem poza domem, ale z tego co pamiętam chyba 86 (na pewno nie trzy-cyfrowy). W biurze obsługi klienta "doradzili" sprawdzenie na innym komputerze, to też chyba uczynię, ale może ktoś spotkał się z podobnym problemem?
Dzięki z góry za odpowiedź.
Dzięki z góry za odpowiedź.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Problem z Modemem iPlus Huawei
Może wypróbuj ten program <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> i sprawdź.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Oraz radziłbym dla pewności wywalić oprogramowanie jakie Ci dostarczył Plus, a zainstalowanie samych sterowników do modemu.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Mistrz bezprzewodowy
Wywalać nie ma co, bo ono jeść nie wołaYaHooo pisze:Oraz radziłbym dla pewności wywalić oprogramowanie jakie Ci dostarczył Plus, a zainstalowanie samych sterowników do modemu.

Ja na komputerach mam poinstalowane po kilka menadzerów połączeń i jakoś się nie gryzą, trzeba tylko pilnować, żeby równocześnie nie działały dwa na raz.
Wtedy każdy może sobie wybrać ten, który mu najbardziej pasuje.
A jedyny problem, to mnożenie się ilości połączeń w oknie "Połączenia sieciowe", bo każdy menadżer dokłada swoje połączenie i to dla każdej karty SIM osobne.
Krzysztof
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ale iPlus Manager jest delikatnie mówiąc do niczegoChris-Kr pisze:Wywalać nie ma co, bo ono jeść nie woła![]()

Ja mam podobnie, ale najczęściej używam dial-upaChris-Kr pisze:Ja na komputerach mam poinstalowane po kilka menadzerów połączeń i jakoś się nie gryzą, trzeba tylko pilnować, żeby równocześnie nie działały dwa na raz.

Pozdrawiam YaHooo 

-
- Mistrz bezprzewodowy
Całkowicie się z Tobą zgadzam, ale iPlus Managera warto zostawić choćby dla porównania lub ewentualnie po to, żeby mieć możliwość sprawdzić na innym menadżerze, gdyby kiedyś nasz zasadniczy menadżer nie uzyskał połączenia.YaHooo pisze:Ale iPlus Manager jest delikatnie mówiąc do niczego![]()
Natomiast wracając do problemu autora wątku, to najbardziej prawdopodobna jest awaria BTS-a, chociaż przy tak skąpych informacjach trudno cokolwiek pewnego powiedzieć.
Krzysztof