To jakie modemy wg Ciebie są dobre? Jesteś bardzo subiektywny. Są proste sposoby, żeby zobaczyć która marka lepsza, która gorsza:
- poczytać forum i sprawdzić z jakimi urządzeniami ludzie mają największe problemy i jakiego typu te problemy są
Moim zdaniem Sierra. Poczytałem sporo komentarzy, i niemal nigdy nikt na Aircardy nie narzeka. A na optiony jak najbardziej. Mam znajomych którzy mają o nich podobne zdanie do mnie, więc nie tylko ja jestem subiektywny. Wspomnę jeszcze o koszmarnej stronie Optiona, gdzie ciężko się doszukać jakiegoś wsparcia.
przypomniałeś mi o tym, jak jeszcze w plusie na egde korzystałem to też taką przypadłość miałem, ale winowajcy bym szukał gdzie indziej niż w modemie. Bo modem mam dalej, play to ostatnia uryna, a połączenie nawet w samym środku szczytu się nie wiesza (przy prędkościach nie przekraczających 10KB/s)
Może to wynika z przeciążenia sieci. Mój modem o nietypowych porach potrafi trzymać połączenie kilka 2-3 h, a w czasie szczytu jak już mówiłem co parę minut je traci. W Play chyba nie za wiele ludzi ma internet i dlatego nie masz problemów.
Natomiast gdy podłącze mój telefon, net nie zrywa się NIGDY i jest wyraźnie szybszy. Nie znam się na tym, ale wygląda to tak jakby w przeciwieństwie do globtrottera potrafił się dopchać w tym tłoku do sygnału