furi85 pisze:wlaczylem go wlasnie 2 goddzinki temu ale nie mam zeby go dezaktywowac (pytanie czy w ogole sie aktywowal) a w iplusmanager na liczniku nabija limit...
Ale iPlus Manager nie nalicza danych z podziałem na normalny transfer, albo w iPlusopobieracza. Jak jest transmisja danych, to liczy. Jak nie ma to nie ma.
Jak chcesz mieć podział na dane nie zliczane oraz zliczane, to użyj <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>
Hej wam mam takie pytanie.Chodzi o to że dzwoniłem dzisiaj do biura obsługi o aktywację Ipluls pobieracza powiedzieli że maksymalnie godziny 0:00 aktywują.Moje pytanie polega na tym że skąd mam wiedzieć że mam odblokowanego iplus pobieracza?
2601 , potem wciśnij 0 , połączysz się z konsultantem , powiedz , że chcesz wygenerować pluskod5 , zapyta Cię o dane osobowe , jak się wszystko zgadza to przekierowuje Cię do automatu , i tam wpisujesz na klawiaturze , wciskasz # , potem znowu wpisujesz jak Ci będą kazać , i znowu # dla potwierdzenie . Ja tak zrobiłem i sobie wygenerowałem.
Ostatnio zmieniony 2010-01-24, 11:17 przez paweliplus, łącznie zmieniany 1 raz.
Orientuje się ktoś czy limit przestaje być nabijany dokładnie o północy, czy może jest jakiś poślizg?
Gdy zaczyna się nowy okres rozliczeniowy, to ograniczenie transferu znika przynajmniej pół godzinki po północy, no i trzeba zrestartować połączenie.
W tej usłudze też tak jest?
Raczej to jest jak kiedyś z rozmowami telefonicznymi - wtedy w określonych godzinach włączały się inne stawki. I pewnie tu jest tak samo. Ja w każdym razie tak sądzę, bo inaczej miałbym już ograniczenia.
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
Ja ma takie pytanie czy aby na pewno ten iplusopobieracz działa od 0:00 do 9:00?
Chciałbym zostawić komputer na noc włączony ale trochę się obawiam, że te transfery jednak będą się liczyły i cały transfer pójdzie. Aktywowałem usługę sms-em i usługa działa, ale czy ktoś ściągnął już taką ilość danych, że na pewno by mu sie transfer skończył, a jednak nadal jest? Nielicząc tego gości z reklamy co z palcem w nosie...
neon pisze:ale czy ktoś ściągnął już taką ilość danych
Tak ja ściągnąłem już olbrzymią ilość danych i transferu mi nie ubywa (tych 6GB co są w umowie) ja robię tak komputer jest nastawiony tak aby włączył się 5 minut po północy i wyłączył 5 minut przed 9 rano i wszystko gra
Działa na 100%, również potwierdzam, ściągnąłem w sumie ok 10-20GB danych w nocy (nie mam licznika nocnego) i na razie trochę ponad 3GB w dzień. De facto powinni blokować po 6GB, więc jakby nie włączali innej taryfy w nocy to już bym to odczuł.
PS. Nie wiem jak u was ale u mnie ciagnie pliki z szybkościami 2.0-2.8Mb/s więc zamiast zwalniać (więcej ludzi z tego korzysta) to przyspiesza. Ciekawa sprawa....
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
I nie wliczyło ci tego w miesięczny limit? Nie ograniczyli ci prędkości co znaczy że usługa działa?
Wybaczcie ale jestem tak przewrażliwiony na tym punkcie i jak sobie pomyśle że coś by mogło być nie tak i jednak by policzyli wartość danych ściągniętych w nocy to aż mnie głowa boli.
neon pisze:Wybaczcie ale jestem tak przewrażliwiony na tym punkcie i jak sobie pomyśle że coś by mogło być nie tak i jednak by policzyli wartość danych ściągniętych w nocy to aż mnie głowa boli.
Ale czemu mają Ci policzyć jakieś dodatkowe dane? Przecież w umowie masz jasno napisane, że po przekroczeniu limitu spada tylko prędkość danych, a nie dolicza się nic
Witam. Mam pytanko. Czy iplusopobieracz jest również dla użytkowników którzy mają iplusa w taryfie "iplus student" z limitem 2GB? Bo próbowałam go aktywować ale przyszedł mi sms zwrotny: "błąd. usługa dostępna tylko dla użytkowników iplus". Z góry dzięki za odpowiedź.
gość pisze:Witam. Mam pytanko. Czy iplusopobieracz jest również dla użytkowników którzy mają iplusa w taryfie "iplus student" z limitem 2GB? Bo próbowałam go aktywować ale przyszedł mi sms zwrotny: "błąd. usługa dostępna tylko dla użytkowników iplus". Z góry dzięki za odpowiedź.
Mi też wyskakiwał ten, błąd, smsa zwrotnego nie dostałem, ale usługa działa. Najlepiej jest wejść do panelu iplusa (po pluskod zadzwoń do BOKu) i sprawdzić czy button jest na aktywuj, czy dezaktywuj. Aktywacji z BOKu nie polecam, bo tez nie wiadomo czy już działa czy nie.
Plusopobieracz umożliwia niemal nieograniczoną transmisję (nawet do 100 GB miesięcznie) w godzinach od północy do 9 rano. W ten sposób wszystkie dane wysłane i odebrane przez 9 godzin nie są wliczane do limitu iPlus, dzięki czemu można swobodnie korzystać z zasobów sieci. To pierwsza tego typu usługa na polskim rynku mobilnego internetu!
Przekonaj się, że to naprawdę dużo i przeznacz dodatkowy limit na dowolny cel. Pamiętaj, by pobierać dane wyłącznie z legalnych źródeł:
Ja mam natomiast pytanie co do tego co podkresliłem czy to jest zwykłe prawnicze zabezpieczenie sie plusa czy faktycznie przy tej ofercie bardziej sprawdzaja to co sciagasz i skad..? moze to glupie pytanie ale wole je zadac .. bede wdzieczny za odpowiedzi i wasze przypuszczenia