[Nowość] iPlusopobieracz

Nowości... więcej na https://www.opp.today/pl/

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
marens
Guru bezprzewodowy

Re: [Nowość] iPlusopobieracz

Post autor: marens »

kemot pisze:Ja mam takie pytanie - czy wiadomo już, czy będzie coś podobnego z innych sieci?
Na razie nie wiadomo nic na ten temat.
Orange ma większe limity od Plusa i CDMA więc nie sądzę, że wprowadzą taką usługę.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

furi85 pisze:wlaczylem go wlasnie 2 goddzinki temu ale nie mam zeby go dezaktywowac (pytanie czy w ogole sie aktywowal) a w iplusmanager na liczniku nabija limit...
Ale iPlus Manager nie nalicza danych z podziałem na normalny transfer, albo w iPlusopobieracza. Jak jest transmisja danych, to liczy. Jak nie ma to nie ma.

Jak chcesz mieć podział na dane nie zliczane oraz zliczane, to użyj <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
furi85
Początkujący użytkownik forum

Post autor: furi85 »

YaHooo jak zrobic zeby oddzielic dane zliczane a nie zliczane (od 0:00 do 9:00) w tym programie TOP NETINFO??
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

furi85 pisze:jak zrobic zeby oddzielic dane zliczane a nie zliczane (od 0:00 do 9:00) w tym programie TOP NETINFO?
Przeczytać wątek o <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> do końca.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
Cisek
Stały użytkownik forum

Post autor: Cisek »

Hej wam mam takie pytanie.Chodzi o to że dzwoniłem dzisiaj do biura obsługi o aktywację Ipluls pobieracza powiedzieli że maksymalnie godziny 0:00 aktywują.Moje pytanie polega na tym że skąd mam wiedzieć że mam odblokowanego iplus pobieracza?
Awatar użytkownika
ra-v
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: ra-v »

Z eBOKa. Możliwe że dostaniesz info o aktywacji usługi SMSem - nie pamiętam. A pozatym to w eBOKu mogłeś to włączyć.
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
Awatar użytkownika
Cisek
Stały użytkownik forum

W tym tkwi problem że nie mogę włączyć e-BOK'a ponieważ nie mogę znaleźć pierwszej faktury na której powinno byc hasło do ebok
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Cisek pisze:ponieważ nie mogę znaleźć pierwszej faktury na której powinno byc hasło do ebok
To też dzwoń do BOK i zapytaj o Pluskod 5, po kilku pytaniach o szczegóły z umowy typu: pesel, imię matki itp. zostanie Ci on podany.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
paweliplus
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: paweliplus »

2601 , potem wciśnij 0 , połączysz się z konsultantem , powiedz , że chcesz wygenerować pluskod5 , zapyta Cię o dane osobowe , jak się wszystko zgadza to przekierowuje Cię do automatu , i tam wpisujesz na klawiaturze , wciskasz # , potem znowu wpisujesz jak Ci będą kazać , i znowu # dla potwierdzenie . Ja tak zrobiłem i sobie wygenerowałem.
Ostatnio zmieniony 2010-01-24, 11:17 przez paweliplus, łącznie zmieniany 1 raz.
Radiówka 5 Mb/s
ping ~ 20ms
Awatar użytkownika
Cisek
Stały użytkownik forum

Dzięki. Jutro Zadzwonię i zrobię tak jak napisaliście
lmz

Post autor: lmz »

Witam.

Orientuje się ktoś czy limit przestaje być nabijany dokładnie o północy, czy może jest jakiś poślizg?
Gdy zaczyna się nowy okres rozliczeniowy, to ograniczenie transferu znika przynajmniej pół godzinki po północy, no i trzeba zrestartować połączenie.
W tej usłudze też tak jest?

Dzięki za odpowiedz.
Awatar użytkownika
ra-v
Mistrz bezprzewodowy

Raczej to jest jak kiedyś z rozmowami telefonicznymi - wtedy w określonych godzinach włączały się inne stawki. I pewnie tu jest tak samo. Ja w każdym razie tak sądzę, bo inaczej miałbym już ograniczenia.
neon
Stały użytkownik forum

Post autor: neon »

Ja ma takie pytanie czy aby na pewno ten iplusopobieracz działa od 0:00 do 9:00?
Chciałbym zostawić komputer na noc włączony ale trochę się obawiam, że te transfery jednak będą się liczyły i cały transfer pójdzie. Aktywowałem usługę sms-em i usługa działa, ale czy ktoś ściągnął już taką ilość danych, że na pewno by mu sie transfer skończył, a jednak nadal jest? Nielicząc tego gości z reklamy co z palcem w nosie...
Awatar użytkownika
Blazej
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: Blazej »

neon pisze:ale czy ktoś ściągnął już taką ilość danych
Tak ja ściągnąłem już olbrzymią ilość danych i transferu mi nie ubywa (tych 6GB co są w umowie) ja robię tak komputer jest nastawiony tak aby włączył się 5 minut po północy i wyłączył 5 minut przed 9 rano i wszystko gra :]
Awatar użytkownika
ra-v
Mistrz bezprzewodowy

Działa na 100%, również potwierdzam, ściągnąłem w sumie ok 10-20GB danych w nocy (nie mam licznika nocnego) i na razie trochę ponad 3GB w dzień. De facto powinni blokować po 6GB, więc jakby nie włączali innej taryfy w nocy to już bym to odczuł.

PS. Nie wiem jak u was ale u mnie ciagnie pliki z szybkościami 2.0-2.8Mb/s więc zamiast zwalniać (więcej ludzi z tego korzysta) to przyspiesza. Ciekawa sprawa....
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Ja dla testu w taryfie iPlus60 z limitem jeszcze 1.5GB i włączonym iPlusopobieraczem w godzinach 2-4.30 pobrałem koło 4-5GB.

A chodzi u mnie tak. :)
http://www.youtube.com/watch?v=eOQqZSd4gT8
neon
Stały użytkownik forum

I nie wliczyło ci tego w miesięczny limit? Nie ograniczyli ci prędkości co znaczy że usługa działa?

Wybaczcie ale jestem tak przewrażliwiony na tym punkcie i jak sobie pomyśle że coś by mogło być nie tak i jednak by policzyli wartość danych ściągniętych w nocy to aż mnie głowa boli. :niepewny:
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

neon pisze:Wybaczcie ale jestem tak przewrażliwiony na tym punkcie i jak sobie pomyśle że coś by mogło być nie tak i jednak by policzyli wartość danych ściągniętych w nocy to aż mnie głowa boli.
Ale czemu mają Ci policzyć jakieś dodatkowe dane? Przecież w umowie masz jasno napisane, że po przekroczeniu limitu spada tylko prędkość danych, a nie dolicza się nic :)
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
neon
Stały użytkownik forum

Może trochę źle to sformułowałem, chodzi mi o to że to co ściągnę od 0:00 do 9:00 (a dziś trochę tego będzie) policzą mi do miesięcznego limitu. :niepewny:
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Nie, ja sprawdziłem też, że nie doliczają. W tamtym miesiącu ma liczniku miałem 6GB oraz jakieś 10GB w nocy (limit mam 8GB) :)
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Ludzie co Wy taki przewrażliwieni na ten limit? W Plusie da się działać nawet po limicie.

Prędkość nadal mam max jak miałem.
Procio
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Procio »

ja.michal pisze:A chodzi u mnie tak. :)
Muszę pogratulować prędkości :ok: U mnie można pomarzyć o takim zasięgu/ transferze... Głupie EDGE! :cry:
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 :super:
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Procio, wiesz to w nocy i max co jest na node B, bo karta ma HSPA+ do 21. Jeszcze nie miałem okazji sprawdzić czy gdzieś chodzi HSPA+.
gość

Post autor: gość »

Witam. Mam pytanko. Czy iplusopobieracz jest również dla użytkowników którzy mają iplusa w taryfie "iplus student" z limitem 2GB? Bo próbowałam go aktywować ale przyszedł mi sms zwrotny: "błąd. usługa dostępna tylko dla użytkowników iplus". Z góry dzięki za odpowiedź.
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Post autor: Blido »

gość pisze:Czy iplusopobieracz jest również dla użytkowników którzy mają iplusa w taryfie "iplus student" z limitem 2GB?
Tak, iPlusopobieracz jest dostępny dla każdego niezależnie od taryfy (wykluczając oczywiście Simdatę, bo to prepaid)
gość pisze:Bo próbowałam go aktywować ale przyszedł mi sms zwrotny: "błąd. usługa dostępna tylko dla użytkowników iplus".
Zgłoś ten problem do biura obsługi.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

Blido pisze:wykluczając oczywiście Simdatę, bo to prepaid)
I iPlusa dodawanego do abonamentu głosowego.
atanor
Stały użytkownik forum

Post autor: atanor »

gość pisze:Witam. Mam pytanko. Czy iplusopobieracz jest również dla użytkowników którzy mają iplusa w taryfie "iplus student" z limitem 2GB? Bo próbowałam go aktywować ale przyszedł mi sms zwrotny: "błąd. usługa dostępna tylko dla użytkowników iplus". Z góry dzięki za odpowiedź.
Mi też wyskakiwał ten, błąd, smsa zwrotnego nie dostałem, ale usługa działa.
Najlepiej jest wejść do panelu iplusa (po pluskod zadzwoń do BOKu) i sprawdzić czy button jest na aktywuj, czy dezaktywuj.
Aktywacji z BOKu nie polecam, bo tez nie wiadomo czy już działa czy nie.

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-02-16, 16:55 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2010-02-16, 16:54 przez atanor, łącznie zmieniany 1 raz.
gość

Post autor: gość »

Dzięki za podpowiedzi :)
julussss

Post autor: julussss »

Plusopobieracz umożliwia niemal nieograniczoną transmisję (nawet do 100 GB miesięcznie) w godzinach od północy do 9 rano. W ten sposób wszystkie dane wysłane i odebrane przez 9 godzin nie są wliczane do limitu iPlus, dzięki czemu można swobodnie korzystać z zasobów sieci. To pierwsza tego typu usługa na polskim rynku mobilnego internetu!

Przekonaj się, że to naprawdę dużo i przeznacz dodatkowy limit na dowolny cel.
Pamiętaj, by pobierać dane wyłącznie z legalnych źródeł:

Ja mam natomiast pytanie co do tego co podkresliłem czy to jest zwykłe prawnicze zabezpieczenie sie plusa czy faktycznie przy tej ofercie bardziej sprawdzaja to co sciagasz i skad..? moze to glupie pytanie ale wole je zadac :D.. bede wdzieczny za odpowiedzi i wasze przypuszczenia
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

A pobierasz dane z nielegalnych źródeł julussss, że się boisz? :cwaniak: Pamiętaj, że jak operator zechce to zawsze podejrzy co ściągasz.
ODPOWIEDZ