Aero2 nie obsługuje voice. Chcą w IIIkw. wprowadzić telefonie stacjonarną i nie wiedzą jeszcze czy po VoIP czy GSM.adam.exe pisze:SMSY też są wysyłane transmisją danych..
Cyfrowy Polsat - co jest?
Moderator: Moderatorzy
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Cyfrowy Polsat - co jest?
Ostatnio zmieniony 2010-02-04, 20:16 przez marens, łącznie zmieniany 4 razy.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Będzie działać pod warunkiem, że telefon obsługuje UMTS 850 lub 900. Nie mylić z gsm.adam.exe pisze:Aha, czy ktoś wie, czy karta internetowa POLSATU będzie działała w zwykłym telefonie? Niby obsługuje ona HSPA+ i żaden tel nie ma takiego wspomagania, ale przecież da się wysyłać smsy z tej karty, wiec gsm powinna też obsługiwać, chyba, że czegoś nie wiem i SMSY też są wysyłane transmisją danych..
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Początkujący użytkownik forum
Odnoszę wrażenie, że jeśli chodzi o pomoc techniczną CP to jeszcze mało mają ludzi zatrudnionych do tego. Dzwoniłem tam 3 razy, wczoraj trafiłem na człowieka bardzo miłego wydaje się kompetentnego, dziś rano odebrała kobieta - przez 5 minut tłumaczyłem jej problem, po czym sobie poszła i po 2 minutach słuchania muzyki przełączyła mnie bez słowa do innego konsultanta, któremu musiałem od nowa wszystko tłumaczyć, a i tak niczego się od niego nie dowiedziałem.marens pisze:
Odnośnie infolinii, to trzeba umieć z nimi rozmawiać.
No i dzwoniłem 3 raz i trafiłem na tego samego pana co wczoraj.
Jeszcze jutro sprawdzę w punkcie sprzedaży kartę sim, może z nią jest coś nie tak, ale szczerze to wątpię, na ekranie pojawia się komunikat: NIEZNANE ( przy nazwie operatora ) i BRAK SIECI. Ale to że karta sim jest włożona jak najbardziej modem widzi.
- DJ1910
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Jakość telewizji Polsatu przekłada się na jakość neta. Jak dla mnie ta oferta i tutaj opisane problemy to jaja jak berety, czysty NIEprofesjonalizm.
-
- Guru bezprzewodowy
Tylko zawsze pewnego dnia mogą zmienić ofertę, np tak:DJ1910 pisze:Jakość telewizji Polsatu przekłada się na jakość neta.
Kod: Zaznacz cały
Oferta programowa platformy Cyfrowy Polsat zostanie wzbogacona o 4 nowe kanały, w tym dwa w jakości HD. 6 lutego br. zostaną udostępnione Comedy Central, Nat Geo Wild i Nat Geo Wild HD, a już wkrótce planowane jest uruchomienie nowego kanału z portfolio koncernu FOX International Channels (FIC) - FOX Life HD. Do podstawowego pakietu Familijnego zostaną wprowadzone kanały Comedy Central i Nat Geo Wild, zajmując odpowiednio pozycje 46 i 89.
-
- Użytkownik forum
Daj znać czy udało ci się uruchomić sprzęt.adam.exe pisze:Jeszcze jutro sprawdzę w punkcie sprzedaży kartę sim, może z nią jest coś nie tak, ale szczerze to wątpię, na ekranie pojawia się komunikat: NIEZNANE ( przy nazwie operatora ) i BRAK SIECI. Ale to że karta sim jest włożona jak najbardziej modem widzi.
W razie problemu może ja będę w stanie ci pomóc.
Niestety objawy były takie jak u ciebie, no i gimnastyka ekstremalna mnie nie ominęła. Teraz u mnie CP śmiga aż miło patrzeć bez pomocy ludzi z CP.
Pozdrawiam
undo
undo
-
- Stały użytkownik forum
Czy opłaca mi się przechodzić z Orange Freedom Pro na CP ?
Chodzi mi głównie o stabilność, pingi ( OFP = masakra ).

-
- Mistrz bezprzewodowy
Pingi powinieneś mieć troszeczkę niższe ~65ms
A to czy opłaca Ci się przechodzić to musisz sam się zdecydować, czy oferta CP będzie Ci odpowiadała oraz radzę poczytać komentarze na temat netu od CP
Ja czytając komentarze zrezygnowałem z ich usługi, do czasu aż nie poprawią oferty ![:]](./images/smilies/splash.gif)
A to czy opłaca Ci się przechodzić to musisz sam się zdecydować, czy oferta CP będzie Ci odpowiadała oraz radzę poczytać komentarze na temat netu od CP

![:]](./images/smilies/splash.gif)
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 

-
Niestety nie. Karta i modem są w porządku. Niestety również jutro kończy mi się okres testowy i muszę do tego czasu zwrócić CP bo inaczej będę z nimi związany 2 lata.undo pisze:
Daj znać czy udało ci się uruchomić sprzęt.
W razie problemu może ja będę w stanie ci pomóc.
Niestety objawy były takie jak u ciebie, no i gimnastyka ekstremalna mnie nie ominęła. Teraz u mnie CP śmiga aż miło patrzeć bez pomocy ludzi z CP.
Jaki to sposób? Jak możesz mi pomóc?
[ Dodano: 2010-02-08, 08:54 ]
PS. Swoją drogą zabawna mnie spotkała historyjka w sklepie, gdzie kupiłem internet. Poczatkowo myślałem, że to rzeczywiście wina karty sim. Jednak w sklepie nikt nie wiedział w jaki sposób można ją wymienić. Nawet w centrali nikt nie wiedział. A przecież błędy karty sim się zdarzają, jak również przecież zdarzają się uszkodzenia kart. I co wtedy? Nic. Bo Polsat nie jest przygotowany na wymianę kart SIM. Sprzedawcy rozkładają ręce. Bo co oni mogą. Na szkoleniach nie było o tym ani słowa, a dzwoniąc do Warszawy tylko jest przełączanie od człowieka do człowieka i każdy udaje głupiego.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Czy może ktoś z użytkowników CP potwierdzić prawidłowość ustawień dla CP?
APN: internet.cyfrowypolsat.pl
Nazwa użytkownika: puste
Hasło: puste
APN: internet.cyfrowypolsat.pl
Nazwa użytkownika: puste
Hasło: puste
-
- Użytkownik forum
APN: multi.internet
numer *99#
user: puste
hasło: puste
numer *99#
user: puste
hasło: puste
Pozdrawiam
undo
undo
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
undo, ale to potwierdzone? Bo ja tą konfigurację co podałem to znalazłem na stronie CP.
-
- Użytkownik forum
Udało ci się złapać sygnał i podłączyć do sieci po moich sugestiach?adam.exe pisze:Niestety nie. Karta i modem są w porządku. Niestety również jutro kończy mi się okres testowy i muszę do tego czasu zwrócić CP bo inaczej będę z nimi związany 2 lata.
Zostałeś czy pożegnałeś jednak CP?
Pozdrawiam
undo
undo
-
Niestety, pożegnałem się. Niestety z niesmakiem.undo pisze:Udało ci się złapać sygnał i podłączyć do sieci po moich sugestiach?<font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Zostałeś czy pożegnałeś jednak CP?
Po podpisaniu umowy wpłaciłem kaucję w wysokości 760zł która miała być do zwrotu po 3 miesiącach ( ponieważ miałem zaległość w sieci Plus ). Oddałem modem, podpisałem rozwiązanie umowy, sprzedawca mi oddał kaucję, którą trzymał w depozycie, pożegnaliśmy się i wyszedłem.. Po 20 minutach dzwoni do mnie jednak, z prośbą, bym przybył jeszcze raz do sklepu. Okazało sie, że ja muszę tą kaucję mu oddać, on musi wpłacić ją na konto cyfrowego polsatu, a Warszawa mi ją przeleje na konto po 2 tygodniach

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2010-02-10, 09:28 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2010-02-10, 09:28 przez adam.exe, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Użytkownik forum
Z tą kaucją to jakaś paranoja.
U nas chcieli zaświadczenie o wynagrodzeniu - jestem użytkownikiem CP, ale ty chyba też.
Co u ciebie nie działało? Modem nie dał rady zalogować się do sieci? Jaki sygnał udało ci się uzyskać?
U nas chcieli zaświadczenie o wynagrodzeniu - jestem użytkownikiem CP, ale ty chyba też.
Co u ciebie nie działało? Modem nie dał rady zalogować się do sieci? Jaki sygnał udało ci się uzyskać?
Pozdrawiam
undo
undo
-
Nie łapało w ogóle sieci mimo, że wg mapy zasięg jest. Ale to zapewne przez ukształtowanie terenu ( pagórki i lasy ), sprzedawca mówił, że rozmawiał z klientem, który mieszka w innym kierunku praktycznie na samym końcu zasięgu i podobno śmiga aż miło, tylko że tam jest teren dosyć płaski.
Po prostu muszę czekać aż postawią jakiś nadajnik od strony Lublina bądź Zamościa. Póki co - zero zasięgu - w diagnostyce raz udało się na krótko złapać 6/99 ale to nic nie zmieniło, nadal komunikat NIEZNANE BRAK SIECI.
Po prostu muszę czekać aż postawią jakiś nadajnik od strony Lublina bądź Zamościa. Póki co - zero zasięgu - w diagnostyce raz udało się na krótko złapać 6/99 ale to nic nie zmieniło, nadal komunikat NIEZNANE BRAK SIECI.
-
- Użytkownik forum
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
To w takim razie żądanie kaucji to żadna paranoja,tym bardziej,że usługa jest "skonfigurowana" na wysoki poziom ryzyka.adam.exe pisze:ponieważ miałem zaległość w sieci Plus
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Zależy jeszcze na jakim poziomie były te zaległości. Jak mniej niż 200zł to przecież nie mogli wpisać do rejestru dłużników.Patryk pisze:To w takim razie żądanie kaucji to żadna paranoja,tym bardziej,że usługa jest "skonfigurowana" na wysoki poziom ryzyka.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
No dobra te 21 mb/s to jakiś szajs z tego co tu czytałem, ale mojemu kumplowi co ma Cyfrowy P. Proponowali jakieś 2 mb/s wiecie coś o tyM?
-
- Użytkownik forum
14.02.2010 Białołęka też wieś
godz. 9:40
Download: 8,24 Mp/s
Upload: 1,27 Mp/2
Ping: 41
źródło: speedtest.net
Mam na razie źle ustawioną antenę - siła sygnału ledwie 20/99

godz. 9:40
Download: 8,24 Mp/s
Upload: 1,27 Mp/2
Ping: 41
źródło: speedtest.net
Mam na razie źle ustawioną antenę - siła sygnału ledwie 20/99
Pozdrawiam
undo
undo
-
A gdzie ja napisałem, że żądanie kaucji jest paranoją? Kaucja jest stosowana przecież przez wszystkich operatorów.Patryk pisze: To w takim razie żądanie kaucji to żadna paranoja,tym bardziej,że usługa jest "skonfigurowana" na wysoki poziom ryzyka.
Paranoją dla mnie jest to, że wpłacam kaucję w sklepie, pieniądze są przechowywane, po rozwiązaniu umowy pieniądze powinny do mnie wrócić od razu, a nie, że sprzedawca musi zamawiać kuriera, żeby wziął te pieniądze zawiózł do Warszawy do Polsatu, a Polsat mi je zwróci przelewem na konto po 30 dniach.
Niby na jakiej podstawie ja daję Polsatowi 30 dniową nieoprocentowaną jestem spamerem?
-
- Użytkownik forum
adam.exe , nie złość się to nie ty tylko ja pisałam że paranoja
i Patryk odpowiedział na mój wpis, a z tą jestem spamerem dla Polsatu to "fajny" trik.

Pozdrawiam
undo
undo
-
Witam,undo pisze:Mam na razie źle ustawioną antenę - siła sygnału ledwie 20/99
Poczytałem trochę i chętnie podzielę się spostrzeżeniami.
Mam internet cp od ok. 14 dni. Wcześniej używałem Blueconnecta(w porywach do 3 kresek na EDGE)m testowałem iPlus, Orange, Play - kiepsko...najlepszy chyba Orange. Po sprawdzeniu mapy zasięgu cp na początku lutego (sprawdzałem ponad m-c wcześniej - zero zasięgu) wyszło na to, że zasięg powinien być. Bardzo ważne - mieszkam na wsi pod Łodzią, jedyna możliwość posiadania netu w mojej okolicy to mobilny lub satelita.
Początkowo przez godzinę wędrowałem z laptopem po domu a nawet poza nim i nic. Po którejś z kolei próbie ... jest....jedna kreska HSPA+(4/99) - przyzwyczajony do blueconnecta wpisałem sobie adres WP i poszedłem zrobić kawę...i to był błąd...strona otworzyła się od razu. Nie chciało mi się wierzyć - próbowałem kolejnych, transfer i - pewnie ciężko Wam to zrozumieć, ale dla mnie to był szok. Póki co używam standardowej anteny, mam raczej stabilne 4/99...zatem po podłączeniu jakiejś zewn. kierunkowej powinno być chyba tylko lepiej.
Co do limitu - zużyłem ok.0,9 GB z limitu 1,2 do końca m-ca. To póki co nie jest dla mnie problem, przede wszystkim od 2 tyg mam po prostu net - czekam na ew.pomoc w sprawie anteny:)
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
-
sp6huk,
Tam jest info, że to antena do sierry...
Tam jest info, że to antena do sierry...
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Antena jest ok, na odpowiednią częstotliwość. Chodzi o konektor, że chyba nie taki jak trzeba.
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Tam jest info, że to konektor do Sierry Wireless, a nie antena. Poza tym, to ZTE MF668, jeżeli takowy posiadasz ma identyczne złącze jak Sierra Wireless Compass 885.e-wieś pisze:Tam jest info, że to antena do sierry...
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
A to tego nawet nie wiedziałem.sp6huk pisze:ZTE MF668, jeżeli takowy posiadasz ma identyczne złącze jak Sierra Wireless Compass 885.

-
No jasne, że o konektor chodziło - dzięki.
Jedno pytanie - zakładając, że 10m kabla to może być trochę mało - myślę też o jakimś bezprzewodowym routerze...czy dobrze myślę, że nie każdy będzie współpracował z tym zte?
Jedno pytanie - zakładając, że 10m kabla to może być trochę mało - myślę też o jakimś bezprzewodowym routerze...czy dobrze myślę, że nie każdy będzie współpracował z tym zte?