Cyfrowy Polsat - co jest?

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

marens
Guru bezprzewodowy

Re: Cyfrowy Polsat - co jest?

Post autor: marens »

adam.exe pisze:SMSY też są wysyłane transmisją danych..
Aero2 nie obsługuje voice. Chcą w IIIkw. wprowadzić telefonie stacjonarną i nie wiedzą jeszcze czy po VoIP czy GSM.
Ostatnio zmieniony 2010-02-04, 20:16 przez marens, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

adam.exe pisze:Aha, czy ktoś wie, czy karta internetowa POLSATU będzie działała w zwykłym telefonie? Niby obsługuje ona HSPA+ i żaden tel nie ma takiego wspomagania, ale przecież da się wysyłać smsy z tej karty, wiec gsm powinna też obsługiwać, chyba, że czegoś nie wiem i SMSY też są wysyłane transmisją danych..
Będzie działać pod warunkiem, że telefon obsługuje UMTS 850 lub 900. Nie mylić z gsm.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
adam.exe
Początkujący użytkownik forum

Post autor: adam.exe »

marens pisze:
Odnośnie infolinii, to trzeba umieć z nimi rozmawiać.
Odnoszę wrażenie, że jeśli chodzi o pomoc techniczną CP to jeszcze mało mają ludzi zatrudnionych do tego. Dzwoniłem tam 3 razy, wczoraj trafiłem na człowieka bardzo miłego wydaje się kompetentnego, dziś rano odebrała kobieta - przez 5 minut tłumaczyłem jej problem, po czym sobie poszła i po 2 minutach słuchania muzyki przełączyła mnie bez słowa do innego konsultanta, któremu musiałem od nowa wszystko tłumaczyć, a i tak niczego się od niego nie dowiedziałem.
No i dzwoniłem 3 raz i trafiłem na tego samego pana co wczoraj.

Jeszcze jutro sprawdzę w punkcie sprzedaży kartę sim, może z nią jest coś nie tak, ale szczerze to wątpię, na ekranie pojawia się komunikat: NIEZNANE ( przy nazwie operatora ) i BRAK SIECI. Ale to że karta sim jest włożona jak najbardziej modem widzi.
Awatar użytkownika
DJ1910
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: DJ1910 »

Jakość telewizji Polsatu przekłada się na jakość neta. Jak dla mnie ta oferta i tutaj opisane problemy to jaja jak berety, czysty NIEprofesjonalizm.
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

DJ1910 pisze:Jakość telewizji Polsatu przekłada się na jakość neta.
Tylko zawsze pewnego dnia mogą zmienić ofertę, np tak:

Kod: Zaznacz cały

Oferta programowa platformy Cyfrowy Polsat zostanie wzbogacona o 4 nowe kanały, w tym dwa w jakości HD. 6 lutego br. zostaną udostępnione Comedy Central, Nat Geo Wild i Nat Geo Wild HD, a już wkrótce planowane jest uruchomienie nowego kanału z portfolio koncernu FOX International Channels (FIC) - FOX Life HD. Do podstawowego pakietu Familijnego zostaną wprowadzone kanały Comedy Central i Nat Geo Wild, zajmując odpowiednio pozycje 46 i 89.
http://satkurier.pl/news/52473/wkrotce- ... ml#tab-1-8
undo
Użytkownik forum

Post autor: undo »

adam.exe pisze:Jeszcze jutro sprawdzę w punkcie sprzedaży kartę sim, może z nią jest coś nie tak, ale szczerze to wątpię, na ekranie pojawia się komunikat: NIEZNANE ( przy nazwie operatora ) i BRAK SIECI. Ale to że karta sim jest włożona jak najbardziej modem widzi.
Daj znać czy udało ci się uruchomić sprzęt.
W razie problemu może ja będę w stanie ci pomóc.
Niestety objawy były takie jak u ciebie, no i gimnastyka ekstremalna mnie nie ominęła. Teraz u mnie CP śmiga aż miło patrzeć bez pomocy ludzi z CP.
Pozdrawiam
undo
belchatowianin
Stały użytkownik forum

Post autor: belchatowianin »

Czy opłaca mi się przechodzić z Orange Freedom Pro na CP ? :D Chodzi mi głównie o stabilność, pingi ( OFP = masakra ).
Procio
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Procio »

Pingi powinieneś mieć troszeczkę niższe ~65ms

A to czy opłaca Ci się przechodzić to musisz sam się zdecydować, czy oferta CP będzie Ci odpowiadała oraz radzę poczytać komentarze na temat netu od CP ;) Ja czytając komentarze zrezygnowałem z ich usługi, do czasu aż nie poprawią oferty :]
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 :super:
adam.exe

undo pisze:
Daj znać czy udało ci się uruchomić sprzęt.
W razie problemu może ja będę w stanie ci pomóc.
Niestety objawy były takie jak u ciebie, no i gimnastyka ekstremalna mnie nie ominęła. Teraz u mnie CP śmiga aż miło patrzeć bez pomocy ludzi z CP.
Niestety nie. Karta i modem są w porządku. Niestety również jutro kończy mi się okres testowy i muszę do tego czasu zwrócić CP bo inaczej będę z nimi związany 2 lata.

Jaki to sposób? Jak możesz mi pomóc?

[ Dodano: 2010-02-08, 08:54 ]
PS. Swoją drogą zabawna mnie spotkała historyjka w sklepie, gdzie kupiłem internet. Poczatkowo myślałem, że to rzeczywiście wina karty sim. Jednak w sklepie nikt nie wiedział w jaki sposób można ją wymienić. Nawet w centrali nikt nie wiedział. A przecież błędy karty sim się zdarzają, jak również przecież zdarzają się uszkodzenia kart. I co wtedy? Nic. Bo Polsat nie jest przygotowany na wymianę kart SIM. Sprzedawcy rozkładają ręce. Bo co oni mogą. Na szkoleniach nie było o tym ani słowa, a dzwoniąc do Warszawy tylko jest przełączanie od człowieka do człowieka i każdy udaje głupiego.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Czy może ktoś z użytkowników CP potwierdzić prawidłowość ustawień dla CP?

APN: internet.cyfrowypolsat.pl
Nazwa użytkownika: puste
Hasło: puste
undo
Użytkownik forum

APN: multi.internet
numer *99#
user: puste
hasło: puste
Pozdrawiam
undo
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

undo, ale to potwierdzone? Bo ja tą konfigurację co podałem to znalazłem na stronie CP.
undo
Użytkownik forum

adam.exe pisze:Niestety nie. Karta i modem są w porządku. Niestety również jutro kończy mi się okres testowy i muszę do tego czasu zwrócić CP bo inaczej będę z nimi związany 2 lata.
Udało ci się złapać sygnał i podłączyć do sieci po moich sugestiach?
Zostałeś czy pożegnałeś jednak CP?
Pozdrawiam
undo
adam.exe

undo pisze:
<font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Udało ci się złapać sygnał i podłączyć do sieci po moich sugestiach?
Zostałeś czy pożegnałeś jednak CP?
Niestety, pożegnałem się. Niestety z niesmakiem.
Po podpisaniu umowy wpłaciłem kaucję w wysokości 760zł która miała być do zwrotu po 3 miesiącach ( ponieważ miałem zaległość w sieci Plus ). Oddałem modem, podpisałem rozwiązanie umowy, sprzedawca mi oddał kaucję, którą trzymał w depozycie, pożegnaliśmy się i wyszedłem.. Po 20 minutach dzwoni do mnie jednak, z prośbą, bym przybył jeszcze raz do sklepu. Okazało sie, że ja muszę tą kaucję mu oddać, on musi wpłacić ją na konto cyfrowego polsatu, a Warszawa mi ją przeleje na konto po 2 tygodniach :/ absurd.

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2010-02-10, 09:28 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2010-02-10, 09:28 przez adam.exe, łącznie zmieniany 2 razy.
undo
Użytkownik forum

Z tą kaucją to jakaś paranoja.
U nas chcieli zaświadczenie o wynagrodzeniu - jestem użytkownikiem CP, ale ty chyba też.

Co u ciebie nie działało? Modem nie dał rady zalogować się do sieci? Jaki sygnał udało ci się uzyskać?
Pozdrawiam
undo
adam.exe

Nie łapało w ogóle sieci mimo, że wg mapy zasięg jest. Ale to zapewne przez ukształtowanie terenu ( pagórki i lasy ), sprzedawca mówił, że rozmawiał z klientem, który mieszka w innym kierunku praktycznie na samym końcu zasięgu i podobno śmiga aż miło, tylko że tam jest teren dosyć płaski.
Po prostu muszę czekać aż postawią jakiś nadajnik od strony Lublina bądź Zamościa. Póki co - zero zasięgu - w diagnostyce raz udało się na krótko złapać 6/99 ale to nic nie zmieniło, nadal komunikat NIEZNANE BRAK SIECI.
undo
Użytkownik forum

Przykro mi.

U mnie teraz też śmiga.
Pozdrawiam
undo
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

adam.exe pisze:ponieważ miałem zaległość w sieci Plus
To w takim razie żądanie kaucji to żadna paranoja,tym bardziej,że usługa jest "skonfigurowana" na wysoki poziom ryzyka.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Patryk pisze:To w takim razie żądanie kaucji to żadna paranoja,tym bardziej,że usługa jest "skonfigurowana" na wysoki poziom ryzyka.
Zależy jeszcze na jakim poziomie były te zaległości. Jak mniej niż 200zł to przecież nie mogli wpisać do rejestru dłużników.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
smrodek11
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: smrodek11 »

No dobra te 21 mb/s to jakiś szajs z tego co tu czytałem, ale mojemu kumplowi co ma Cyfrowy P. Proponowali jakieś 2 mb/s wiecie coś o tyM?
undo
Użytkownik forum

14.02.2010 Białołęka też wieś ;)
godz. 9:40
Download: 8,24 Mp/s
Upload: 1,27 Mp/2
Ping: 41

źródło: speedtest.net

Mam na razie źle ustawioną antenę - siła sygnału ledwie 20/99
Pozdrawiam
undo
adam.exe

Patryk pisze: To w takim razie żądanie kaucji to żadna paranoja,tym bardziej,że usługa jest "skonfigurowana" na wysoki poziom ryzyka.
A gdzie ja napisałem, że żądanie kaucji jest paranoją? Kaucja jest stosowana przecież przez wszystkich operatorów.
Paranoją dla mnie jest to, że wpłacam kaucję w sklepie, pieniądze są przechowywane, po rozwiązaniu umowy pieniądze powinny do mnie wrócić od razu, a nie, że sprzedawca musi zamawiać kuriera, żeby wziął te pieniądze zawiózł do Warszawy do Polsatu, a Polsat mi je zwróci przelewem na konto po 30 dniach.

Niby na jakiej podstawie ja daję Polsatowi 30 dniową nieoprocentowaną jestem spamerem?
undo
Użytkownik forum

adam.exe , nie złość się to nie ty tylko ja pisałam że paranoja :/ i Patryk odpowiedział na mój wpis, a z tą jestem spamerem dla Polsatu to "fajny" trik.
Pozdrawiam
undo
e-wieś

Post autor: e-wieś »

undo pisze:Mam na razie źle ustawioną antenę - siła sygnału ledwie 20/99
Witam,
Poczytałem trochę i chętnie podzielę się spostrzeżeniami.
Mam internet cp od ok. 14 dni. Wcześniej używałem Blueconnecta(w porywach do 3 kresek na EDGE)m testowałem iPlus, Orange, Play - kiepsko...najlepszy chyba Orange. Po sprawdzeniu mapy zasięgu cp na początku lutego (sprawdzałem ponad m-c wcześniej - zero zasięgu) wyszło na to, że zasięg powinien być. Bardzo ważne - mieszkam na wsi pod Łodzią, jedyna możliwość posiadania netu w mojej okolicy to mobilny lub satelita.
Początkowo przez godzinę wędrowałem z laptopem po domu a nawet poza nim i nic. Po którejś z kolei próbie ... jest....jedna kreska HSPA+(4/99) - przyzwyczajony do blueconnecta wpisałem sobie adres WP i poszedłem zrobić kawę...i to był błąd...strona otworzyła się od razu. Nie chciało mi się wierzyć - próbowałem kolejnych, transfer i - pewnie ciężko Wam to zrozumieć, ale dla mnie to był szok. Póki co używam standardowej anteny, mam raczej stabilne 4/99...zatem po podłączeniu jakiejś zewn. kierunkowej powinno być chyba tylko lepiej.
Co do limitu - zużyłem ok.0,9 GB z limitu 1,2 do końca m-ca. To póki co nie jest dla mnie problem, przede wszystkim od 2 tyg mam po prostu net - czekam na ew.pomoc w sprawie anteny:)
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Post autor: sp6huk »

e-wieś pisze:czekam na ew.pomoc w sprawie anteny:)
Jeżeli chodzi o antenę, to polecam TAKĄ z DIPOLA, i do tego TAKI konektor (jeżeli masz modem ZTE MF668) ;)
e-wieś

sp6huk,
Tam jest info, że to antena do sierry...
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Antena jest ok, na odpowiednią częstotliwość. Chodzi o konektor, że chyba nie taki jak trzeba.
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Post autor: sp6huk »

e-wieś pisze:Tam jest info, że to antena do sierry...
Tam jest info, że to konektor do Sierry Wireless, a nie antena. Poza tym, to ZTE MF668, jeżeli takowy posiadasz ma identyczne złącze jak Sierra Wireless Compass 885.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

sp6huk pisze:ZTE MF668, jeżeli takowy posiadasz ma identyczne złącze jak Sierra Wireless Compass 885.
A to tego nawet nie wiedziałem. :roll:
e-wieś

No jasne, że o konektor chodziło - dzięki.
Jedno pytanie - zakładając, że 10m kabla to może być trochę mało - myślę też o jakimś bezprzewodowym routerze...czy dobrze myślę, że nie każdy będzie współpracował z tym zte?
ODPOWIEDZ