Witam serdecznie,
Zakupiłem w promocji modem i mam teraz duzy problem - aplikacja PLAY zużywa na koncie uzytkownika 60-90% mocy CPU, na koncie admina ten problem nie występuje. Po przydzieleniu uzytkownikowi uprawnień admina problem znika. Ale to tymczasowe rozwiązanie. Czy ktoś ma jakis pomysł jak ten problem rozwiązać inaczej?
Sprzęt: Staruszek HP NX9020, System XP Proffesional SP2
grzegorz
aplikacja play.exe zuzywa 90% mocy CPU - Huawei E 156G
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: aplikacja play.exe zuzywa 90% mocy CPU - Huawei E 156G
U mnie na XP nic takiego się nie dzieje, przeinstaluj może system. Ponadto możesz przecież nie używać wcale play.exe tylko Top_NetInfo ( http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557 ), którym to programem możesz zainicjować połączenie a później możesz go nawet wyłączyć i normalnie korzystać z netu. Jak będziesz chciał się rozłączyć ponownie uruchomisz sobie Top_NetInfo i już, albo wyłączysz po prostu komputer.grzegorz___ pisze:Witam serdecznie,
Zakupiłem w promocji modem i mam teraz duzy problem - aplikacja PLAY zużywa na koncie uzytkownika 60-90% mocy CPU, na koncie admina ten problem nie występuje. Po przydzieleniu uzytkownikowi uprawnień admina problem znika. Ale to tymczasowe rozwiązanie.
grzegorz
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: aplikacja play.exe zuzywa 90% mocy CPU - Huawei E 156G
grzegorz___, a ponowna instalacja oprogramowania nie pomaga? Możesz zainstalować również wersję Huawei Mobile Partner bezpośrednio od producenta modemu. Możesz ją pobrać stąd http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=10454 Bowiem oprogramowanie Playa, to przerobiony Mobile Partner.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)