Marens, prośba było ogólna nie personalnamarens pisze:Widzę, że mam "niewygodne" zdanie na temat dysleksji, dysortografii itp.

[mod]
Koleś DoMiNo jest modem na http://forum.wejher.com/
Dopisał Jaco
[/mod]
Moderator: Moderatorzy
Marens, prośba było ogólna nie personalnamarens pisze:Widzę, że mam "niewygodne" zdanie na temat dysleksji, dysortografii itp.
BliSki z góry uprzedzam, że moja wypowiedź nie jest złośliwa, tylko coraz bardziej mnie to ciekawi.BliSki pisze:Panowie. Poproszę tylko o spokój.
DoMiNo, ja nic do nikogo w tym wątku nie mamDoMiNo pisze:BliSki z góry uprzedzam, że moja wypowiedź nie jest złośliwa, tylko coraz bardziej mnie to ciekawi.
Też mnie to zastanawiaDoMiNo pisze:Dysgrafia dotyczy tylko pisania czy całej zdolności psychoruchowej kończyn górnych? Czyli czy np.: masz problem z myciem zębów lub goleniem?
Bo zobacz, jeśli nie panuje nad swoimi kończynami to powinien się pochlastać przy pierwszym goleniuBliSki pisze:Też mnie to zastanawia
Są maszynki elektryczne żeby się nie kaleczyć ale idąc tym tropem to co z prowadzeniem samochodu?Nie potrafię zarysować linii prostej = nie potrafię zrobić równego cięcia maszynką.
Chyba nie. Te dwie czynności są w miarę proste, nie wymagają większego myślenia (bez obrazy, słowa nie moge znaleźć). Pisanie i czytanie jednak jest bardziej złożonym procesem.DoMiNo pisze:Czyli czy np.: masz problem z myciem zębów lub goleniem?
Mały żarcik: albo co z.... jakby to ująć.... używaniem papieru toaletowegowojteks pisze:ale idąc tym tropem to co z prowadzeniem samochodu?
Wszystko bez problemu odczytałem, bo mam bardzo podobny charakter pismaszmitz pisze:Tak wygląda moje pismo w szkole jak trzeba trochę większe tępo pisania mieć .