BliSki z góry uprzedzam, że moja wypowiedź nie jest złośliwa, tylko coraz bardziej mnie to ciekawi.
Dysgrafia dotyczy tylko pisania czy całej zdolności psychoruchowej kończyn górnych? Czyli czy np.: masz problem z myciem zębów lub goleniem? Bo jeśli panujesz nad golarką lub szczoteczką to jaki problem może nastręczać pisanie?
DoMiNo pisze:BliSki z góry uprzedzam, że moja wypowiedź nie jest złośliwa, tylko coraz bardziej mnie to ciekawi.
DoMiNo, ja nic do nikogo w tym wątku nie mam
Chodzi tylko o to, że kilka osób zgłosiło posty w tym wątku więc wolałem dmuchać na zimne.
DoMiNo pisze:Dysgrafia dotyczy tylko pisania czy całej zdolności psychoruchowej kończyn górnych? Czyli czy np.: masz problem z myciem zębów lub goleniem?
Też mnie to zastanawia
Pozdr, (R) BliSki. (tm) Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
DoMiNo pisze:Czyli czy np.: masz problem z myciem zębów lub goleniem?
Chyba nie. Te dwie czynności są w miarę proste, nie wymagają większego myślenia (bez obrazy, słowa nie moge znaleźć). Pisanie i czytanie jednak jest bardziej złożonym procesem.
Patrząc tępo na te tempo stwierdzam, że nie masz żadnego problemu z dysleksją, czy dysgrafią. Jedynie byki czasem się zdarzają jak wszystkim. Kwestia wyrobienia ręki zależy IMHO od ilości pisanego tekstu. Ćwiczyć trzeba, bo do lekarskiego charakteru sporo Ci jeszcze brakuje
szmitz pisze:Tak wygląda moje pismo w szkole jak trzeba trochę większe tępo pisania mieć .
Wszystko bez problemu odczytałem, bo mam bardzo podobny charakter pisma Nie wiem więc ocb. To niby choroba? Brzydkie pismo? Ja czytałem gdzieś że taki oryginalny charakter pisma jest wręcz oznaką wysokiego ilorazu inteligencji. Ciekawe co w najbliższym czasie znowu wymyślą psychologowie. Może dowiemy się że brak talentu do malowania, śpiewania czy grania na instrumentach też jest spowodowany jakąś dolegliwością? Albo że nie każdy potrafi prowadzić jak Robert Kubica czy pływać jak Otylia Jędrzejczak? Może już wymyślili, tylko ja w swojej ignorancji tego nawet nie wiem.