Witam
Obecnie korzystam z internetu podłączając się bezpośrednio do sieci z karty bezprzewodowej w laptopie. Nie jestem właścicielem tej sieci a jedynie abonentem. Chciałbym mieć internet również w komputerze stacjonarnym (dokupując kartę bezprzewodową) oraz czasem w telefonie komórkowym w którym jest karta WiFi . Czy jeśli dokupię ten router z gniazdem USB oraz kartę WiFi na USB i ją podłączę do takiego routera a ona będzie się łączyć z siecią to będzie to działać czy to jest niemożliwe bo wyżej wymieniony router jest przeznaczony tylko dla modemów GSM?
EDIT:
Zaciekawił mnie jescze ten temat http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9495
Rozwiązywało by to część moich problemów bo z tego co rozumiem ten AP może być zarówno klientem sieci jak również przesyłać sygnał dalej np. po mieszkaniu. Zapomniałem dodać że ja łączę się wykorzystując kartę w laptopie ale podłączając do niej zewnętrzną antenę. O ile sygnał odbiorę to nie będę w stanie przekazać go dalej na mieszkanie. Czy istnieje więc podobny AP tylko mający dwie anteny?
Wtedy jedną podłączę do zewnętrznej anteny a druga roześle sygnał dlaej.
Router WiFi z gniazdem USB
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Router WiFi z gniazdem USB
Ostatnio zmieniony 2010-02-21, 11:57 przez phr34k, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Router WiFi z gniazdem USB
Lepiej użyć Ovislink WL5460APv2 w trybie Uniwersal Repeater albo WISP+Uniwersal Repeater.
Nie pomagam na PW!
- krzywyzzz
- Specjalista bezprzewodowy-junior
A dokładnie jaki to operator ?
-
Widzę że wpadłem na ten sam pomysł co wojteks niestety sygnał na samej karcie jest za słaby i muszę wykorzystać zewnętrzną antenę. Jak rozumiem ten Ovislink nie przekaże mi sygnału do mieszkania bezprzewodowo.
To nie jest żaden znany operator. Gość porostu ma na dachu swojego domu anteny i rozsyła sygnał po okolicy. Sądzę że korzysta z czegoś od Telekomunikacji bo sprawdzałem zewnętrzny adres IP który jest zawsze taki sam czyli stały.krzywyzzz pisze:A dokładnie jaki to operator ?
- wojteks
- *** Administrator ***
Ovislink G.DUO?phr34k pisze:Jak rozumiem ten Ovislink nie przekaże mi sygnału do mieszkania bezprzewodowo.
Nie pomagam na PW!
-
wojteks Dzięki właśnie o takie coś mi chodziło
Rozwiązanie troszkę droższe ale za to tylko jedno urządzenie
Jeszcze raz dzięki za bardzo szybką odpowiedź
Rozwiązanie troszkę droższe ale za to tylko jedno urządzenie

Jeszcze raz dzięki za bardzo szybką odpowiedź