Niestety po zabawach programem win7..... nie jestem w stanieustawic połączenia pod TNI. Wywalają się ciegle komunikaty dziwne typu 777, 778. Sprawdzałem na bierząco w FAQ i nie znalazłem tam takich komend. Masakra. Usuniete wpisy do rejestru z ccleaner przywróciłem ale tego win7... nie udało sie. I dalej nic. POnowna istalacja sierry309 i dalej nic, TNI nowe i nic. NAJDZIWNIEJSZE ze Sierra Wireless Watcher odpala połączenie bez problemu( wczesniej ustawione przez TNI ) - chodzi sprawnie i bez zająkniecia. Nic mi nie przychodzi do głowy co robic
Sierr 309 - dziwny konflikt
Moderator: Moderatorzy
-
Tomisek
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Sierr 309 - dziwny konflikt
Witam. Kupiłem niedawno laptopa z win7 ( 64b) i niestety icon401 jakoś nie bardzo chciał się zainstalować pod win7. Zapadła decyzja kupna Sierry 309. Na początku wszystko było ok - instalacja bezproblemowa. Sierra Wireless Watcher - instalacja szybka i sprawna. Ja szybko odpaliłem TNI - ustawiłem połączenie ( do laptopa mam Playa a na stacjonarnym Plusa). Wszystko szybko i sprawnie.Zacząłem sie bawić po jakims czasie programami do czyszczenia rejestru patrz ccleaner i jakis czysciciel i nazwie "win7cośtam - ponoć miał być dobry)
Niestety po zabawach programem win7..... nie jestem w stanieustawic połączenia pod TNI. Wywalają się ciegle komunikaty dziwne typu 777, 778. Sprawdzałem na bierząco w FAQ i nie znalazłem tam takich komend. Masakra. Usuniete wpisy do rejestru z ccleaner przywróciłem ale tego win7... nie udało sie. I dalej nic. POnowna istalacja sierry309 i dalej nic, TNI nowe i nic. NAJDZIWNIEJSZE ze Sierra Wireless Watcher odpala połączenie bez problemu( wczesniej ustawione przez TNI ) - chodzi sprawnie i bez zająkniecia. Nic mi nie przychodzi do głowy co robic
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Sierr 309 - dziwny konflikt
Niestety zabawy tymi programami nie są bezpieczne.Tomisek pisze:ccleaner i jakis czysciciel i nazwie "win7cośtam - ponoć miał być dobry)
Pytanie co będzie szybciej rozwiązanie problemu czy reinstalacja Windows. Ja stawiam na reinstalację systemu.
Nie pomagam na PW!
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Przywrócenie systemu do punktu przed zabawami tym syfosoftem.wojteks pisze:Pytanie co będzie szybciej rozwiązanie problemu czy reinstalacja Windows.
Pokpiłeś sprawę. Z optionami nie powinno być jakichkolwiek problemów. Mam 4 letniego 3g+ i zainstalował się bez problemu na win 7 pro x64Tomisek pisze:niestety icon401 jakoś nie bardzo chciał się zainstalować pod win7.
[ Dodano: 2010-03-04, 13:28 ]
Najprawdopodobniej jest wyłączona usługa nie mogę znaleźć nazwy, w xp to się nazywało połączenia zdalne czy jakoś podobnie, wszyscy to mylili z pulpitem zdalnym, a ona właśnie za dialup odpowiada.Tomisek pisze:NAJDZIWNIEJSZE ze Sierra Wireless Watcher odpala połączenie bez problemu( wczesniej ustawione przez TNI ) - chodzi sprawnie i bez zająkniecia. Nic mi nie przychodzi do głowy co robic
Różnica polega na tym, że prawdopodobnie oprogramowanie sierry korzysta z trybu ndis, które dialupu nie potrzebuje.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Jak również potrzebna jest usługa Telefonia. Bez niej dial-up nie ruszy. Wiem, bo wyłączyłem to raz dla kolegi i Neostrada przestała działaćkrystianb pisze:Najprawdopodobniej jest wyłączona usługa nie mogę znaleźć nazwy, w xp to się nazywało połączenia zdalne
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
Tomisek
- Specjalista bezprzewodowy-junior
No zadziałało przywrócenie systemy z przed zabawy z syfkami - na szczeście jeszcze tego nie wyłączyłem i pewnie tak zostanie. Z drugiej strony renstalka systemu w laptopie nie jest problemem. Na razie zostawiłem ccleaner. W winxp to bardzo sprawne narzędzie było do czyszczenia rejestru i roznych smieci - na razie niby wszystko ok.
A swoja droga dalej nie czaje tego co piszecie - dlaczego program sierry ustawiał połączenie a TNI nie
A swoja droga dalej nie czaje tego co piszecie - dlaczego program sierry ustawiał połączenie a TNI nie
- wojteks
- *** Administrator ***
TNI wykorzystuje wbudowany w system Windows mechanizm dial-up a program Sierry robi to niezależnie od wszelkich usług Windows.Tomisek pisze:dlaczego program sierry ustawiał połączenie a TNI nie
Nie pomagam na PW!
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Bo Sierra jest widoczna jeszcze jako karta sieciowa i właśnie menadżer Sierry korzysta z trybu NDIS, a nie RAS.Tomisek pisze:dlaczego program sierry ustawiał połączenie a TNI nie
Pozdrawiam YaHooo