modem huawei e630
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
modem huawei e630
witam :-)
proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu.
Otóż posiadam modem huawei e630, który przez 2 lata wykorzystywałam w blue conect. Ostatnio skończyła się mi umowa z erą, usunęłam sim lock z tego modemu i chciałabym teraz używać go z kartą orange free. Niestety nie wiem jak mogę go skonfigurować, aby teraz działał z ta kartą. Na komputerze mam zainstalowane oprogramowanie, z którego korzystałam łącząc się z bc. Czy w związku z tym , że chce korzystać z orange free powinnam zainstalować jakieś inne oprogramowanie? pomóżcie jak to skonfigurować? powiedzcie co powinnam zrobić? może jakiś link, gdzie to znajdę? w sumie naprawdę nie wiem jakie hasło wpisać w wyszukiwarkę.
Dziękuję i pozdrawiam!
I.
proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu.
Otóż posiadam modem huawei e630, który przez 2 lata wykorzystywałam w blue conect. Ostatnio skończyła się mi umowa z erą, usunęłam sim lock z tego modemu i chciałabym teraz używać go z kartą orange free. Niestety nie wiem jak mogę go skonfigurować, aby teraz działał z ta kartą. Na komputerze mam zainstalowane oprogramowanie, z którego korzystałam łącząc się z bc. Czy w związku z tym , że chce korzystać z orange free powinnam zainstalować jakieś inne oprogramowanie? pomóżcie jak to skonfigurować? powiedzcie co powinnam zrobić? może jakiś link, gdzie to znajdę? w sumie naprawdę nie wiem jakie hasło wpisać w wyszukiwarkę.
Dziękuję i pozdrawiam!
I.
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Re: modem huawei e630
Najprościej pobierz sobie Top NetInfo i skonfiguruj go na podstawie TEGO poradnika.
- rio bravo
- Stary wyga bezprzewodowy
Jest kilka sposobów.
1. Możesz korzystać z TNI.
2. Można zainstalować same sterowniki i utworzyć dial-up.
3. Jak nie masz żadnego doświadczenia z dwiema opcjami powyżej możesz po prostu odinstalować stare oprogramowanie, reset komputera i instalka play, w której nie trzeba nic zmieniać dla, orange, ery, plusa i play. http://web.playmobile.pl/resources/PLAY_ONLINE.zip
1. Możesz korzystać z TNI.
2. Można zainstalować same sterowniki i utworzyć dial-up.
3. Jak nie masz żadnego doświadczenia z dwiema opcjami powyżej możesz po prostu odinstalować stare oprogramowanie, reset komputera i instalka play, w której nie trzeba nic zmieniać dla, orange, ery, plusa i play. http://web.playmobile.pl/resources/PLAY_ONLINE.zip
-
- Użytkownik forum
nie można jakoś przekonfigurować oprogramowania huawei? które już mam na komputerze zainstalowane?
rozumiem, że top netinfo jest to inne oprogramowanie, które obsługuje ten modem e630?
rozumiem, że top netinfo jest to inne oprogramowanie, które obsługuje ten modem e630?
- rio bravo
Można zmienić ustawienia w tym oprogramowaniu co masz. Poszukaj w ustawieniach APN i zmień na INTERNET.
-
- Użytkownik forum
no właśnie mam to huawei mobile connect i zamiast ery dałam tam orange i wpisałam też owy numer *99# i po włączeniu pokazuje że karta orange free pracuje prawidłowo, ale połączenia nie udaje się nawiązać. Nie wiem gdzie coś zawaliłam 
mam ustawienia połączenia , nazwa profilu wpisałam orange, uwierzytelnianie: *99#
nazwa i hasło: internet potem zapisz , próbuje połączyć i niciiii

mam ustawienia połączenia , nazwa profilu wpisałam orange, uwierzytelnianie: *99#
nazwa i hasło: internet potem zapisz , próbuje połączyć i niciiii
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
A APN jaki ? Ma być internet.
-
- Użytkownik forum
no ale nie potrafię w APN nic wpisać 

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Musisz kliknąć na dole okna przycisk Modify (ewentualnie polski odpowiednik) i powinieneś móc zmienić APN i pozostałe opcje 

Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- rio bravo
Żeby zmienić APN może musisz obok zaznaczyć STATIC.
-
- Użytkownik forum
Tak wszystko zrobiłam, wpisałam internet, dałam static i nie zadziałało. Dalej połączenie z internetem nie powiodło się...
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2010-03-13, 19:43 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2010-03-13, 19:43 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2010-03-13, 19:42 przez ikonka, łącznie zmieniany 1 raz.
- rio bravo
ikonka, 3 punkt z 3 postu tego tematu i po problemie. Powiedz jeszcze na jakiej karcie sim sprawdzasz czy działa. Jest tam coś na koncie?
-
- Użytkownik forum
tak tak, 3 punkt 3 postu - pewnie tak zrobię - ale myślałam, że z tym co mam będzie szybciej, prościej, no i cóż ... zagwozdka, więc człowiek chce to rozwiązać i szuka przyczyny.
Sprawdzam na karcie orange free , jest stan na koncie.
Pozdrawiam !
Sprawdzam na karcie orange free , jest stan na koncie.
Pozdrawiam !