Mam następujący problem: Gdy wymuszam 3G bez limitu(ehh

[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2010-03-13, 13:52 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Moderator: Moderatorzy
Nie wiem jak Option, ale Sierra nie trzyma cały czas HSDPA. Menadżer źle pokazujepaweliplus pisze:Jedynie modemy Sierry i niektóre Optiona podtrzymują cały czas HSDPA i nie zchodzi na 3G.
Co nie zmienia faktu, że przechodzenie jest niezauważalne w tych modelach i szybkość i jakość połączenia o wiele większa.YaHooo pisze:Sierra nie trzyma cały czas HSDPA. Menadżer źle pokazuje
Oczywiście. Jak chcę przeglądać strony, to nie ma zatrzymań jak na Huawei, co więcej Huawei czasem się zawieszał przy zejściu HSDPA->UMTS.ja.michal pisze:Co nie zmienia faktu, że przechodzenie jest niezauważalne w tych modelach i szybkość i jakość połączenia o wiele większa.
Z tego co czytałem , to pisaliście , że trzyma HSDPA , ale widać jest inaczej , sory za wprowadzenie w błądYaHooo pisze:Nie wiem jak Option, ale Sierra nie trzyma cały czas HSDPA. Menadżer źle pokazuje
Nic się nie stało. Dopuki sam nie miałem na własność Sierry też żyłem w takim przeświadczeniupaweliplus pisze:sory za wprowadzenie w błąd![]()
Czyli teoretycznie można by ustawić sieć, że nie cały czas trzyma się HSDPAPatryk pisze:gdy jest aktywne połączenie, to modem śpiewa jak mu RNC każe,
Tak zazwyczaj jest.YaHooo pisze:Czyli teoretycznie można by ustawić sieć, że nie cały czas trzyma się HSDPA
Tak, to numer kanału UMTS (częstotliwość środkową downlink można obliczyć dzieląc go przez 5,a uplink jeszcze odejmując od tego 190).alias pisze:to jakiś numer kanału jest?
To u mnie jest inaczej, bo kanał jest ciągle ten sam, zmienia się tylko stan WCDMA L1 oraz RRC, a co to jest to nawet nie wiem...Patryk pisze:Widać było to choćby po kontrolce w Huawei albo w netmonitorze, że terminal siedział cały czas (w czasie aktywnego połączenia pakietowego) na nośnej 10564.
Teraz gdy nie ma ruchu, wraca z powrotem na 10589, czyli standardową nośną w Orange.
Kod: Zaznacz cały
at!gstatus?
!GSTATUS:
Current Time: 1179 Temperature: 41
Bootup Time: 1 Mode: ONLINE
System mode: WCDMA PS state: Attached
WCDMA band: IMT2000 GSM band: Unknown
WCDMA channel: 10762 GSM channel: 65535
GMM (PS) state:REGISTERED NORMAL SERVICE
MM (CS) state: IDLE NORMAL SERVICE
WCDMA L1 State:L1M_DCH RRC State: CELL_DCH
RX level (dBm):-78
Kod: Zaznacz cały
!GSTATUS:
Current Time: 1203 Temperature: 40
Bootup Time: 1 Mode: ONLINE
System mode: WCDMA PS state: Attached
WCDMA band: IMT2000 GSM band: Unknown
WCDMA channel: 10762 GSM channel: 65535
GMM (PS) state:REGISTERED NORMAL SERVICE
MM (CS) state: IDLE NORMAL SERVICE
WCDMA L1 State:L1M_FACH RRC State: CELL_FACH
RX level (dBm):-78
Co to jest L1M też nie mam pojęcia, ale RRC to protokół kontroli zasobów radiowych - Radio Resources Control - jeden z filarów UMTSYaHooo pisze:a co to jest to nawet nie wiem...
Kolego, to nie MOPS...poza tym jak niby mamy Ci pomóc ? Wybudować Ci stację bazową pod domem ?KubąK pisze:Wy tu tylko gadacie a gdzie pomoc dla mnie ??
Ten program nie powinien nic ściągać z internetu, chyba że przez niego idzie cały ruch z komputera. A tak chyba jest, bo to właśnie on kompresuje/dekompresuje dane. Ale nie wiem do końca, bo nigdy nie używałem. Dlatego mogę się mylićKubąK pisze:mam jeszcze jedno pytanko.A mianowicie dotyczące programu bluconnect compressor, czy on nie "zeżre" całego limitu ? Kiedyś go zainstalowałem i zaobserwowałem że ten program "zaciągną" więcej niż cała Mozilla przez miesiąc.
Po prostu telefony są bardziej czułe i temu mogą osiągać lepsze wyniki, lecz nie jest to regułą.KubąK pisze:Czytałem że telefony czasem uzyskują lepsze wyniki od modemów.
Ale po co bawić się w bluesoleil? Zainstaluj sterowniki do bluetooth (mogą być same sterowniki) i zrób połączenie dial-up i już. Z tym, że jako modem wskazujesz modem BT. Pewnie będzie trzeba jeszcze sparować urządzenia (komputer, komórka).KubąK pisze:.No to jak połączyć sie na Viście z tel. samsung j200 jeżeli mam blusoile nie działające na viscie ??
Masz to wKubąK pisze:a jak zrobić to połączenie
W Sulbinach działa świetnie Era z HSDPA. Tam zakładałem taką antenę: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=21968KubąK pisze:bts z sulbin czy z bts w garwolinie
To sobie sprawdź tu: http://mapa.btsearch.pl/KubąK pisze:koło budy niezasłonięty przez nic ale nie jestem pewien z czego ciągnie
Słowo kluczowe dial-up.Jaco pisze:Masz to w![]()
Byłeś w Sulbinach ?? heh a ja mieszkam jak widać w Sławinach nie dalekoJaco pisze:W Sulbinach działa świetnie Era z HSDPA. Tam zakładałem taką antenę: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=21968
Nawet wiele razy.KubąK pisze:Byłeś w Sulbinach ??
Tak ale tu:KubąK pisze:heh a ja mieszkam jak widać w Sławinach
piszesz o Sulbinach dlatego moja odpowiedź o Sulbinach.KubąK pisze:czy z bts z sulbin czy z bts w garwolinie
Tak.KubąK pisze:Czy ściany powodują zakłócenia w tego typach sygnałów ?
Całkiem możliwe, że tak jest. Ale to już zależy od tego z czego ta ściana jest zrobiona.KubąK pisze:To czy ściana przez która mam teraz sygnał + jeszcze jedna o grubości pustaka może znacznie obniżyć prędkość i sygnał ??
A tego nie wiemy. Trudno powiedzieć. Ja bym brał wszystkie po kolei i patrzył na którym łączenie się powiedzie.KubąK pisze:Które mam wziąć ??
Mówię że pustak i otynkowana ściana... A z problemem modemu już poradziłemCałkiem możliwe, że tak jest. Ale to już zależy od tego z czego ta ściana jest zrobiona.
Oj wybaczKubąK pisze:Mówię że pustak i otynkowana ściana
KubąK pisze:mogli byście dać ustawienia które muszę wpisać ??
To są dane jak chcesz korzystać z połączenia w komputerze i wpisujesz to w komputerze. Jak chcesz w telefonie to możesz wysłać sobie ustawienia na telefon za pomocą tych stronek http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=40545#40545KubąK pisze:Ale to w telefon wpisać czy w kompie ??
Nie ma znaczenia, chyba że telefon obsługuje mniejsze prędkości.KubąK pisze:Czy są jakieś limity prędkości na telefonach ??