Chciałbym was się poradzić w takiej kwestii która mnie bardzo nurtuję... Posiadam internet Blueconnect, i ściąga mi HSDPA/UMTS na maksymalnym zasięgu

Moderator: Moderatorzy
Ja na iPlusie mam bardzo podobnie. Z tym, że mam już koło 2.5 roku, a dopiero od około roku po limicie nie mam HSDPA, przedtem było normalnie HSDPA. Trochę to niewygodne, bo ping na UMTS jest większy niż na HSDPA, co dodatkowo spowalnia ładowanie stron po limicie.Diaz pisze:wydaję mi sie że Era zrobiła to odgórnie... mam Blueconnect ponad rok.. i dopiero od stycznia nie wchodzi HSDPA bez pakietu
Oj, to coś jest bardzo źle. U mnie nie ma różnicy, zawsze jest przycięte równo do tych 32kb/s, czy miałem HSDPA, czy nie mam. Zatem myślę, że warto to zgłosić do operatora.Diaz pisze:wcześniej bez pakietu HSDPA chodziło mi na poziomie 20-30 kb. A teraz na UMTS'ie zaledwie 1,5-2,5 kb..
Najlepiej to przez I-BOA https://i-boa.era.pl/iboa3/auth2/auth.htmlDiaz pisze:A jak zgłosić operatorowi ?
kb czy kB?Diaz pisze: wcześniej bez pakietu HSDPA chodziło mi na poziomie 20-30 kb. A teraz na UMTS'ie zaledwie 1,5-2,5 kb
Tylko że w erze tną do 16kb/s ;/YaHooo pisze:Oj, to coś jest bardzo źle. U mnie nie ma różnicy, zawsze jest przycięte równo do tych 32kb/s, czy miałem HSDPA, czy nie mam. Zatem myślę, że warto to zgłosić do operatora.
Ztem jeśli kolega Diaz ma 1.5-2.5KB/s to niestety jest wszystko ok...Diaz pisze:oczywiście w obu tych jednostkach ( przed i to co teraz jest ) chodzi mi o KB.
Wiem o tym. Ale myślałem, że autor wątku ma 1.5-2.5kb/s. A tak to wszystko jest jak ma być.dziobak99 pisze:Tylko że w erze tną do 16kb/s ;/
Można tylko gdybać, ale sądzę, że prędkość polimitowa jest na tyle mała, że nie potrzeba przestawiać stacji oraz modemu w tryb HSDPA. To daje również oszczędność energii.Diaz pisze:Tylko jedno mnie ciekawi... dlaczego Era wycofała HSDPA jak się skończy limit
Chyba masz na myśli 30kb/s?Diaz pisze:wtedy prędkość dochodziła do 30 KB/s...