Kto ma w Wawie GT Max i abonament w Orange?

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
n_mark
Początkujący użytkownik forum

Kto ma w Wawie GT Max i abonament w Orange?

Post autor: n_mark »

Czesc,
poszukuje ludzi w Wawie którzy korzystają z sieci Orange i mają modem GT Max. Aktualnie korzystam z SE GPRS i zastanawiam sie nad zmiana na UMTS. Jesli byloby to mozliwe to chcialbym sprawdzic jakby to dzialalo u mnie przed zakupem karty. Mozliwa oplata za udostepnienie/skorzystanie/sprawdzenie.

Pozdrawiam

Marek
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Re: Kto ma w Wawie GT Max i abonament w Orange?

Post autor: bob »

n_mark pisze:...zastanawiam sie nad zmiana na UMTS.
Dobry pomysł a przy odrobinie szczęścia HSDPA. :)
Pozdrawiam bob
p.s.
Czy ktoś z Warszawy podpowie ?
Awatar użytkownika
Dudu?
Użytkownik forum

modem GT Max

Post autor: Dudu? »

Z chęcią bym Ci pomógł, ale niestety pracuje od rana do wieczora, a modem potrzebuje do pracy. Weekendy jestem w górach. Może ktoś się zaoferuje kto ma więcej czasu.
Pozdrawiam :)
blue connect w notebooku
Merlin XU870
n_mark

Dzieki za jaka kolwiek odpowiedz :)
n_mark

Ostatni kupiłem sobie GT Max, abonament mam w orange, śmiga mi to rewelacyjnie :) to była dobra przesiadka :) poprzednio miałem GC75 więc sami rozumiecie. HSDPA to jest to!
Cyberix
Użytkownik forum

Post autor: Cyberix »

n_mark pisze:Ostatni kupiłem sobie GT Max, abonament mam w orange, śmiga mi to rewelacyjnie :) to była dobra przesiadka :) poprzednio miałem GC75 więc sami rozumiecie. HSDPA to jest to!
Jak już o GT max to jaz innej beczki zapytam:

Czy tą antenę (te dwa listki) można łatwo uszkodzić tak jak to było z modemami SE GC 75,85?

Czy do połączenia zawsze trzeba "wysuwać " antenę czy da rady połączyć się gdy jest zamknięta?

Czy od wsuwania i wysuwania antena po pewnym czasie może się uszkodzić ,wyrobić?

Pozdrawiam
luki
Stały użytkownik forum

Post autor: luki »

Cyberix pisze:
n_mark pisze:
Czy tą antenę (te dwa listki) można łatwo uszkodzić tak jak to było z modemami SE GC 75,85?

Czy do połączenia zawsze trzeba "wysuwać " antenę czy da rady połączyć się gdy jest zamknięta?

Czy od wsuwania i wysuwania antena po pewnym czasie może się uszkodzić ,wyrobić?
Jesli chodzi o mnie, to czasem zdarza sie mi sie przy wyjmowaniu lub wkladaniu lapka do torby, przez przypadek, otworzyc antenke i niebezpiecznie wygiac te listki. Jednak, poki co, nic sie nie zepsulo.. sa jednak dosc elastyczne choc faktycznie wygladaja na bardzo delikatne.. Przypuszczam ze bardziej ucierpialy by gdyby potraktowac je w kierunku prostopadlym do tego, w ktorym sie wyginaja.. lepiej nie probowac ;)

Co do tego czy da sie polaczyc gdy nie jest wysunieta to tak - jesli sygnal byl wystarczajaco silny to pare razy bez problemu uzywalem polaczenia ze schowana antenka.

Pozdrawiam
Option GT Max 3.19Hd - Blueconnect
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Post autor: bob »

luki pisze:Co do tego czy da sie polaczyc gdy nie jest wysunieta to tak - jesli sygnal byl wystarczajaco silny to pare razy bez problemu uzywalem polaczenia ze schowana antenka.
Potwierdzam , u mnie też bez problemu działa a w razie uszkodzenia antenki pozostanie kupno nowej za jedyne 40 €:
http://eshop.option.com/product.asp?product=1000616
n_mark

Ja mam tak samo: korzystam ze schowaną antenką, tylko gdy sygnał jest slaby to wyjmuję listki GTmax :)
ODPOWIEDZ