Przeprowadzka na Windows 7 pomocy!!!

Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Re: Przeprowadzka na Windows 7 pomocy!!!

Post autor: Patryk »

ryba825 pisze:TP jest dosyć starym kompilatorem i ma prawo nie działać w W7
Takie rzeczy to pod DOSBoxem najlepiej odpalać ;)
Grzechu
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Grzechu »

Na Siódemce x64 nie zadziała Adobe Flash Player, tzn zadziała w przypadku gdy przeglądarka jest x86, w przypadku przeglądarki x64 - nic z tego :(
"Kiedy ginie Inkwizytor, czarne płaszcze ruszają do tańca."
Zapraszam na forum o laptopach. (Notebooki, netbooki, tablety)
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Post autor: Blido »

krystianb pisze:Czyli zostaje czekać na łaskę asusa, co najwyżej można im raz dziennie wysyłać ponaglenie mailem...
Wydaje mi się że już nic z tego nie będzie bo moje mobo (Asus M3A) już olali - to dość stara płyta, bo sprzed dwóch lat i teraz są zajęci robieniem biosów do nowych płyt. Ludzie zgłaszali problemy z biosem na ich oficjalnym forum i nikt się tym nie zainteresował. Póki co podłączyłem słuchawki do panelu przedniego, bo on działa bez zarzutu. Tylny też działa, tylko nie można zmienić rodzaju gniazda i wszystko jest ustawione "na stałe".
grzechu pisze:a Siódemce x64 nie zadziała Adobe Flash Player
Właśnie sobie o nim przypomniałem. Flash Player też trochę szwankuje, musiałem wyłaczyć przyspieszenie sprzętowe bo strasznie mulił. I tym razem to nie wina biosu, bo na kompie brata był ten sam problem. Ani tym bardziej słabej karty graficznej, bo mam w miarę dobrą. Pozostaje chyba czekać aż Adobe wypuści nową wersję Flash Playera.
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: ryba825 »

Tu masz artykuł o sprawdzaniu sprzętu czy będzie działał pod W7 http://www.chip.pl/artykuly/tips-tricks ... lacja-win7
Awatar użytkownika
Blazej
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: Blazej »

Zainstalowałem win7 wszystko działa ładnie ale mam problem z gg otóż niby działa ale jak wysyłam komuś wiadomość to dochodzi ona po pewnym czasie dopiero co to może być?

[ Komentarz dodany przez: Sundance_kid: 2010-04-09, 22:54 ]
ZDANIA ZACZYNAMY DUŻĄ LITERĄ!
Ostatnio zmieniony 2010-04-09, 21:54 przez Blazej, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Zainstaluj sobie Kadu :P
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Jaką masz wersję GG? U mnie GG 7.7 działa prawidłowo.
Awatar użytkownika
Blazej

Blido pisze:Jaką masz wersję GG
Najpierw miałem nowe gg ale nie działało prawidłowo potem ściągnąłem najnowsze gg 10 też nie działało aż w końcu zainstalowałem z powrotem winXP jako drugi system i korzystam z xp na razie nie wiem co jest przyczyną ściągnąłem aktualizacje ale nie pomogły :(
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Wyłącz przyspieszenie sprzętowe Flash Playera, bo często nie działa ono prawidłowo na Win7. A GG pełne jest banerów we flashu.
Awatar użytkownika
Blazej

Blido pisze:Wyłącz przyspieszenie sprzętowe Flash Playera, bo często nie działa ono prawidłowo na Win7. A GG pełne jest banerów we flashu.
Już działa normalnie gg :] ale mam problem z dźwiękiem tzn. odtwarzany jest bez zarzuty ale w standardzie stereo a ja mam zestaw 5.1 w XP działały wszystkie głośniki a ty działają 2 + subwoofer jak wchodzę w panel sterowania w test głośników to działają wszystkie jednak gdy oglądam film lub słucham muzyki to działają tylko te 2 co mogę z tym zrobić?
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Blazej pisze:jednak gdy oglądam film lub słucham muzyki to działają tylko te 2 co mogę z tym zrobić?
Pewnie trzeba pogrzebać w ustawieniach programu do odtwarzania, albo (jeśli masz zainstalowany) filtra AC3 ;)
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
Blazej

YaHooo pisze:Pewnie trzeba pogrzebać w ustawieniach programu do odtwarzania, albo (jeśli masz zainstalowany) filtra AC3
Niestety grzebałem w allplayerze i winampie ale nic nie pomogło ściągnąłem filtr AC3 ustawiłem w nim dźwięk 5.1 i też nic kurcze może jakiś inny program polecicie do muzyki który by miał funkcję dźwięku 5.1 ?
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Blazej pisze:może jakiś inny program polecicie do muzyki który by miał funkcję dźwięku 5.1 ?
Pewnie masz starą wersję Winampa. Najnowsza wersja (bodajże 5.57) bez problemu działa u mnie pod Win7 i obsługuje system kwadrofoniczny, więc i 5.1 na pewno by obsłużyła.
Awatar użytkownika
Blazej

Blido pisze:Pewnie masz starą wersję Winampa
Nie mam nową z numerkiem 5.572 dziś ciągnąłem może moje piosenki nie działają w 5.1 no ale te same działały na XP może muszę jakoś skonfigurować go a ja nie wiem jak nie znalazłem żadnych odpowiednich opcji jak szukałem :(

[ Dodano: 2010-04-17, 15:40 ]
Ok dzięki wszystkim już naprawiłem poprzestawiałem coś w panelu sterowania i działa :D
ODPOWIEDZ