Pytanie o YT
Moderator: Moderatorzy
-
MAREKMAREK
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Pytanie o YT
Witam, nie wiedziałem gdzie umieścić pytanie, więc daje je tu. Mój problem dotyczy filmów na youtube. Niezależnie od przeglądarki - Czy to Firefox, Chrome, IE8, czy Opera, filmy na YT strasznie mulą, ale nie z powodu niskiego transferu ( obecnie ok 230 KB/s ) . Basek buforu idzie normalnie na przód, tylko obraz i tak tnie ( dźwięk ok ). Nie wiem co jest problemem. Sprzęt to Samsung NC10 z oferty iplusa ( 1 GB RAM, Intel Atom 1.6 ) . Jeśli ktoś zna rozwiązanie to proszę o podpowiedź
W ostatnich dniach bardzo dużo siedziałem na YT, a teraz takie niespodzianki 
-
usagi
Też mam ten problem. Ten jasnoczerwony pasek jest jakiś 1 cm przed tą kropką a i tak film się zatrzymuje i pokazuje, że się ładuje.
Usagi
-
atanor
- Stały użytkownik forum
YouTube muli? słyszałem opinie na necie, że muli. czy przycina wam też inne serwisy streamowe?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
To, że tnie zbuforowaną część, to nie jest wina serwera. Może ostatnio zainstalowała się Wam jakaś aktualizacja Adobe Flash Playera? Bo chyba to on jest potrzebny do odtwarzania filmików.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
ja.michal
- *Mistrz bezprzewodowy*
Zależy na jakim serwerze jest film i jakie jest aktualne obciążenie serwera. Mam stałe w domu i czasem filmik w SQ kilka sekund ładuje się bardzo wolno a drugi, w HD 720 idzie dużo szybciej.
- baxxxio
Sprawdz sobie obciazenie procesora...
Za dobrej jakosci filmiki ogladasz i sprzet niewydala albo kodeki/flash masz nienadajace sie do netbooka.
[ Dodano: 2010-05-07, 01:13 ]
Btw jaki masz plan zasilania?
Za dobrej jakosci filmiki ogladasz i sprzet niewydala albo kodeki/flash masz nienadajace sie do netbooka.
[ Dodano: 2010-05-07, 01:13 ]
Btw jaki masz plan zasilania?
-
MAREKMAREK
Problem jakoś udało się naprawić. Odinstalowałem Flash Playera, a inny zainstalował się jakoś automatycznie, chyba jak gg instalowałem. Filmy już nie tną. Zmieniłem jeszcze przeglądarkę na Google Chrome, z tego co widzę to zabiera mniej RAMu niż Firefox 3.6.3.
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Chrome zabiera najmniej RAM-u ze wszystkich przeglądarekMAREKMAREK pisze:Zmieniłem jeszcze przeglądarkę na Google Chrome, z tego co widzę to zabiera mniej RAMu niż Firefox 3.6.3.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Generalnie re buforowanie jest inteligentne. Nie wybiega za bardzo do przodu.ja.michal pisze: Mam stałe w domu i czasem filmik w SQ kilka sekund ładuje się bardzo wolno a drugi, w HD 720 idzie dużo szybciej.
Czyli jednak to chyba był problem z FlashemMAREKMAREK pisze:Problem jakoś udało się naprawić. Odinstalowałem Flash Playera, a inny zainstalował się jakoś automatycznie,
Pozdrawiam YaHooo 
-
ja.michal
- *Mistrz bezprzewodowy*
To wiem.YaHooo pisze:Generalnie re buforowanie jest inteligentne. Nie wybiega za bardzo do przodu.