Pytanie o YT

Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
MAREKMAREK
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Pytanie o YT

Post autor: MAREKMAREK »

Witam, nie wiedziałem gdzie umieścić pytanie, więc daje je tu. Mój problem dotyczy filmów na youtube. Niezależnie od przeglądarki - Czy to Firefox, Chrome, IE8, czy Opera, filmy na YT strasznie mulą, ale nie z powodu niskiego transferu ( obecnie ok 230 KB/s ) . Basek buforu idzie normalnie na przód, tylko obraz i tak tnie ( dźwięk ok ). Nie wiem co jest problemem. Sprzęt to Samsung NC10 z oferty iplusa ( 1 GB RAM, Intel Atom 1.6 ) . Jeśli ktoś zna rozwiązanie to proszę o podpowiedź :) W ostatnich dniach bardzo dużo siedziałem na YT, a teraz takie niespodzianki :(
usagi

Post autor: usagi »

Też mam ten problem. Ten jasnoczerwony pasek jest jakiś 1 cm przed tą kropką a i tak film się zatrzymuje i pokazuje, że się ładuje.
Usagi
atanor
Stały użytkownik forum

Post autor: atanor »

YouTube muli? słyszałem opinie na necie, że muli. czy przycina wam też inne serwisy streamowe?
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

To, że tnie zbuforowaną część, to nie jest wina serwera. Może ostatnio zainstalowała się Wam jakaś aktualizacja Adobe Flash Playera? Bo chyba to on jest potrzebny do odtwarzania filmików.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Zależy na jakim serwerze jest film i jakie jest aktualne obciążenie serwera. Mam stałe w domu i czasem filmik w SQ kilka sekund ładuje się bardzo wolno a drugi, w HD 720 idzie dużo szybciej.
Awatar użytkownika
baxxxio

Post autor: baxxxio »

Sprawdz sobie obciazenie procesora...
Za dobrej jakosci filmiki ogladasz i sprzet niewydala albo kodeki/flash masz nienadajace sie do netbooka.

[ Dodano: 2010-05-07, 01:13 ]
Btw jaki masz plan zasilania?
MAREKMAREK

Post autor: MAREKMAREK »

Problem jakoś udało się naprawić. Odinstalowałem Flash Playera, a inny zainstalował się jakoś automatycznie, chyba jak gg instalowałem. Filmy już nie tną. Zmieniłem jeszcze przeglądarkę na Google Chrome, z tego co widzę to zabiera mniej RAMu niż Firefox 3.6.3.
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Post autor: Blido »

MAREKMAREK pisze:Zmieniłem jeszcze przeglądarkę na Google Chrome, z tego co widzę to zabiera mniej RAMu niż Firefox 3.6.3.
Chrome zabiera najmniej RAM-u ze wszystkich przeglądarek ;)
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

ja.michal pisze: Mam stałe w domu i czasem filmik w SQ kilka sekund ładuje się bardzo wolno a drugi, w HD 720 idzie dużo szybciej.
Generalnie re buforowanie jest inteligentne. Nie wybiega za bardzo do przodu.
MAREKMAREK pisze:Problem jakoś udało się naprawić. Odinstalowałem Flash Playera, a inny zainstalował się jakoś automatycznie,
Czyli jednak to chyba był problem z Flashem ;)
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

YaHooo pisze:Generalnie re buforowanie jest inteligentne. Nie wybiega za bardzo do przodu.
To wiem. :)
ODPOWIEDZ