Mieli aktywować dzisiaj, nie wiem zobaczę jutro jak wrócę do domu ,ale naprawdę.. jestem
Dziękuje za tak szybką odpowiedź

Moderator: Moderatorzy
"połącz" przy połączeniu przez Ethernet nie działa.Kris22 pisze:po kliknięciu "połącz"
Bo przy przedłużaniu umowy, trzeba czekać aż stara się skończy, i dopiero wtedy będziesz działał "na nowych zasadach". Czyli mam rozumieć, że OFP teraz było brane na całkiem inną osobę, niż wcześniej Orange Business Everyvhere Standard ?Kris22 pisze:umowa jest nowa, nie przedłużana
Nie dostałeś żadnych bonusów do OFP w postaci więcej GB, tańszy abonament ?,Kris22 pisze:Umowa jest nowa, zawarta na tą samą osobę, te same dane
Puść pinga na adres routera,Kris22 pisze:To jak się łączyć przez ethernet? Co jest nie tak?
Mnie zapewniano, że mam aktywną kartę SIM/RUIM już w salonieKris22 pisze:zapewniano mnie ,że będzie śmigać
Lepiej zadzwonić pod 510 100 100, lub *100 - jeżeli masz telefon w Orange, bo w salonie to oni wiedzą tylę, że ho, ho.....Kris22 pisze:3., dzwoniłem przed chwilą do salonu - zaraz zadzwonie "bo mieli klienta" zobaczymy ocb..
Doszła kolejna, gorsza opcja, z której powodu może Ci nie działać OFPKris22 pisze:Okolice Darłowa (zachodnio-pomorskie) ,a konkretnie wieś - sęczkowo![]()
Nie wiem czy płatne, ale 510 100 100, jest płatne jak za minutę "normalnego" połączenia. Żeby dzwonić pod *100 musisz mieć taryfę głosową w Orange.Kris22 pisze:te *100 płatne jest?
Nie pisałeś, że masz antenę zewnętrznąKris22 pisze:1. Orange poradziło zakupienie anteny![]()
Jeżeli mówisz o stacji bazowej w Mścicach, to masz do niej ok. ~32-33 km, do najbliższej stacji bazowej CDMA Orange jest ok. 30 km, znajduje się ona w Ciecholubiu,Kris22 pisze:Najbliższa antena znajduje za Koszalinem
Z anteną zewnętrzną, i w sprzyjających warunkach terenowych da radę.Kris22 pisze:CDMA z tego co mi wiadomo ma właśnie taki zasięg
To kup sobie TAKĄ antenkę od DIPOL'a.Kris22 pisze:Bo nie mam - dopiero ją zakupie :p
Inna możliwość - jechać do kogoś, gdzie jest dobry zasięg CDMA, i zobaczyć, czy da radę połączyć się z siecią - router podłączyć do komputera tej osobyKris22 pisze:A no nie można - powód prosty, jestem na stacjonarce , nie lapku [laptopa nie posiadam] .
kerr pisze:Pozycje stacji bazowych możesz sprawdzić na stronie http://mapa.btsearch.pl , zaznacz sobie cdma.
Antena jest przystosowana do instalacji gdzieś w miarę wysoko na maszcie, więc takie prowizoryczne próby złapania sygnału "z ręki" sobie daruj, bo nie jest to miarodajne i w taki sposób nic nie osiągniesz.
Po pierwsze kabli takich raczej nie łączy się na skrętkę, bo powoduje to straty sygnału. Po drugie nie wiadomo jaką impedancję ma ten drugi kabel. Jeśli nieodpowiednią, to też sygnał traci na tym dużo i co więcej końcówka mocy modemu pracuje w dość ciężkich warunkach. Ideałem byłoby abyś miał jeden przewód o odpowiedniej długości.Kris22 pisze:jeden firmowy dipola okazał się za krótki i splotłem go z antenowym jakimś co znalazłem na strychu - to przeszkadza? sygnał może na tym stracić?