Przekroczyłem limit co wydało mi się dziwne, i wysłalem sms-a z poleceniem właczenia tej usługi, gdyż zawsze dostawalem "bład - usługa aktywowana" i wiedziałem ze jest właczona. Teraz dostaje "serwis czasowo nie dostępny

Moderator: Moderatorzy
Tak, działa (przynajmniej działał dziś w nocy).SUSKEE pisze:Pytam tych co mają iPlusa - czy Wam działa?
To nie ma nic wspólnego z iPlusopobieraczem. Po prostu sieć jest obciążona i sieć nie może zrealizować polecenia.SUSKEE pisze:Teraz dostaje "serwis czasowo nie dostępny
http://www.iplus.pl/iplusopobieracz.htmlSUSKEE pisze:sms to 2612 DODAJ IPLUSHH - mam rację?
To nie ma nic wspólnego z iPlusopobieraczem. Po prostu sieć jest obciążona i sieć nie może zrealizować polecenia.
Być może to jest HLR. Po więcej info odsyłam tu http://pl.wikipedia.org/wiki/USSD#Wsp.C ... nikacyjnej Jeśli jesteś bardziej dociekliwy to sobie doczytasz co i jak. Bo ja nie chcę Cię wprowadzić w błąd.SUSKEE pisze:Aha, tylko co?
U mnie od miesiąca wieczorami na SimPlusie nie dam rady sprawdzić stanu pakietów za pomocą kodu USSD (*121#), podczas gdy w dzień informacja zwrotna przychodzi od razu. Czemu? Tego raczej nie wiadomo. Pewnie tak samo jest u Ciebie.SUSKEE pisze:Od tygodnia?
Ponieważ komendy USSD/wiadomości SMS są obsługiwane poprzez inny węzeł w sieci niż transmisja z internetu.SUSKEE pisze:I czemu net działa normalnie?![]()
To akurat jest dość proste. Wiadomo, że obciążenie sieci jest najmniejsze głęboko w nocy, natomiast w ciągu dnia jest dużo większe. Wieczorem jak ludzie korzystają z internetu mocniej, to sieć jest najbardziej obciążona. Taką sytuację mieli użytkownicy Playa. W nocy osiągali transfery 1Mb/s, zaś w im bliżej wieczora tym mniejsza prędkość, aby wieczorem osiągnąć 100kb/s. Wynik mówi sam za siebieSUSKEE pisze:No i moze głupie pytanie ale kiedy można spodziewać się odciążenia sieci, tzn wiem ze wy nie wiecie raczej![]()
Nie znam takiego źródła informacji. Wszystko co wiadomo o obciążeniu sieci widać po osiaganych transferach, zajętości sieci podczas prób wykonania połączenia głosowego itp.SUSKEE pisze:ale moze jakies info od operatora gdzieś jest dostępne?
Nie ma za coSUSKEE pisze:Aha, wielkie dzięki![]()
W takim razie śmiało zgłaszaj awarię do operatora, bo jeśli nie działa w dzień oraz głęboko w nocy, to jest stanowczo coś nie tak.SUSKEE pisze:No i to ze 20 po dwunastej w nocy tez nie działa... sprawdze dziś o 3, ale mysle ze to jakies wieksze kłopoty sieci.