Iplus - koniec umowy
Moderator: Moderatorzy
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Iplus - koniec umowy
neon zawsze możesz spróbować jeszcze raz zadzwonić. A do salonu iść za 2 razem
Tylko wybierz się do salonu firmowego.

Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- artureal
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Umowa, której jestem cesjonariuszem miała wygasnąć 8 kwietnia, więc zapewne byli równie "rozmowni".Jo_gurt pisze:Też miałem za zeta jak najpierw ich postraszyłem zerwaniem umowyPatryk pisze:<font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Patryk, ja wiem, że jakiś okres rozliczeniowy musi być (chociaż ze względów praktycznych wolałbym np. miesiąc kalendarzowy), ale ja mam pretensje o to, że cesja weszła w życie natychmiast, a zmiana na wybrane przeze mnie abonamenty - dopiero po 40 dniach.
Reasumujmy:
- gdyby ktoś w Plusie powiedział mi, że nie zdążą uruchomić usługi przed 20 kwietnia, to wstrzymałbym się z cesją jeszcze miesiąc i wtedy miałbym dostęp do internetu (za który płaci firma), wykorzystałbym 300 zł na darmowe połączenia na drugim numerze, a może i załapałbym się na kwietniowe promocje iPlusa.
- a tak mam: do 20 kwietnia dwie taryfy Kubali 25 do niczego mi niepotrzebne, bez możliwości łączenia z netem i z jednym rachunkiem zawyżonym przez pomyłkę (?) o 30 zeta, plus 49 Pln wydanych na Playa online, bo jakiś internet trza w końcu mieć, a ten jest najtańszy. W sumie dwie stówy wywalone w kanał, a jak tak spojrzę na nowe taryfy, to nawet zaoferowane mi 45 zł za 3GB bez modemu to żadna rewelacja.
Pomyłki operatora, nierzetelność oraz wprowadzanie w błąd klientów doprowadzają mnie do furii i oczywiście będę pisał reklamację, howgh!
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-04-04, 22:45 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2010-04-04, 21:45 przez artureal, łącznie zmieniany 1 raz.
- artureal
No i wreszcie mam ponownie internet iPlusa: 3GB transferu za 45 PLN miesięcznie brutto bez nowego modemu; reklamację odnośnie zawyżonej opłaty za cesję rozpatrzyli pozytywnie - chociaż coś.
Średnio ping ok. 150ms, DL 1,7Mb/s, UL 0,06Mb/s - mam wrażenie, że bywało już lepiej
Play w mojej okolicy ma teraz sygnał silniejszy od iPlusa o jedyne 20dBm 
Średnio ping ok. 150ms, DL 1,7Mb/s, UL 0,06Mb/s - mam wrażenie, że bywało już lepiej

- artureal
Nikt inny nie ma problemów z iPlusem?
Ledwo co przysłali mi korektę faktury związaną z moją reklamacją, a mam już następną zawyżoną fakturę. Chyba skseruję sobie od razu druk reklamacji, żeby nie łazić co chwila do punktu obsługi klienta
Gratulacje dla Polkomtela!

Ledwo co przysłali mi korektę faktury związaną z moją reklamacją, a mam już następną zawyżoną fakturę. Chyba skseruję sobie od razu druk reklamacji, żeby nie łazić co chwila do punktu obsługi klienta

Gratulacje dla Polkomtela!

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Jestem abonentem Plusa od pięciu lat i żadnych problemów (szczególnie z fakturami) nie miałem ani nie mamartureal pisze:Nikt inny nie ma problemów z iPlusem?

- artureal
Widocznie mam pecha; zdarza się. Tylko zastanawia mnie, dlaczego oni nigdy nie mylą się na korzyść klienta? 

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ja nie mam, raz tylko miałem źle napisany okres rozliczeniowy na fakturze, ale przysłali korektę i było ok.artureal pisze:Nikt inny nie ma problemów z iPlusem?
Pozdrawiam YaHooo 

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
No i jest jak na zawołanie pierwszy problem
Dziś chyba ostatecznie wyłączyli klasyczny ebok (a szkoda...) - na adresie www.ebok.pl ustawione jest przekierowanie na Plus Online.
No to wchodzę, chcę zapłacić fakturę, a tu już po przejściu na stronę E-Card wyskakuje "Błędne polecenie lub przeterminowana sesja".
Sprawa już zgłoszona do Plusa, ale dobrze, że termin płatności upływa dopiero 8. maja

Dziś chyba ostatecznie wyłączyli klasyczny ebok (a szkoda...) - na adresie www.ebok.pl ustawione jest przekierowanie na Plus Online.
No to wchodzę, chcę zapłacić fakturę, a tu już po przejściu na stronę E-Card wyskakuje "Błędne polecenie lub przeterminowana sesja".
Sprawa już zgłoszona do Plusa, ale dobrze, że termin płatności upływa dopiero 8. maja

-
- Guru bezprzewodowy
Wczoraj jeszcze poprawnie działał stary e-bok oraz płaciłem kartą za rachunek,
- ra-v
- Mistrz bezprzewodowy
Ja płacę w banku przez konto internetowe, nie korzystałem z tamtych płatności. A z Plus Online korzystam od jakiegoś czasu bo stary ebok wymagał kodów wysyłanych na telefon, co wiązało się z możliwością zalogowania WYŁACZNIE z Windiowsa (w moim przypadku).Patryk pisze:Sprawa już zgłoszona do Plusa, ale dobrze, że termin płatności upływa dopiero 8. maja
Aplikację jednak muszą dopracować, ja zgłosiłem problem z iPlusopobieraczem który był do WŁĄCZENIA mimo że BYŁ AKTYWNY. Ale te nasze kwiatki to nie jedyne kwiatki na Plus Online
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Nic podobnego.ra-v pisze:A z Plus Online korzystam od jakiegoś czasu bo stary ebok wymagał kodów wysyłanych na telefon
[ Dodano: 2010-04-29, 17:07 ]
W ostateczności też zapłacę przelewem, ale wolę kartą, skoro Plus udostępnia taką opcję to powinna ona działać (z resztą od lat działała bezproblemowo ze starym ebokiem).ra-v pisze:Ja płacę w banku przez konto internetowe, nie korzystałem z tamtych płatności.
-
- Guru bezprzewodowy
Można było podawać e-hasło, i w tym przypadku nie przychodziły SMSy jak to ma miejsce w przypadku podania Plus kodu 5.Patryk pisze: Nic podobnego.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Które jest i tak potrzebne jak się przeszło na fakturkę w pdf'ie i chce się ją pobraćmarens pisze:Można było podawać e-hasło,

Pozdrawiam YaHooo 

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Dokładnie.marens pisze:Można było podawać e-hasło
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Jeżeli przejmę cesję to czy w Iplusie jest ograniczenie tak jak w Orange że muszę odczekać jakiś czas a następnie przedłużyć umowę?
Czy w Iplusie zawsze umowa trwa tyle ile mam w anexie czyli jeśli przedłużę umowę wcześniej np. 2 miesiące przed końcem to umowa o te dodatkowe 2 miesiące zostaje skrócona?
Czy w Iplusie zawsze umowa trwa tyle ile mam w anexie czyli jeśli przedłużę umowę wcześniej np. 2 miesiące przed końcem to umowa o te dodatkowe 2 miesiące zostaje skrócona?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Nie, jeśli przenosisz na siebie umowę która ma do końca 3 miesiące, to tyle Ci zostanie tej umowy i możesz liczyć na np. nowy modem.szwed11 pisze:Jeżeli przejmę cesję to czy w Iplusie jest ograniczenie tak jak w Orange że muszę odczekać jakiś czas a następnie przedłużyć umowę?
Nowa umowa zaczyna się od początku nowego okresu rozliczeniowego. Zatem nowe warunki (limit, czy jakiś rabat) dostajesz od razu, bez względu na to ile było do końca starej umowy. Mi w maju 2009 udało się przedłużyć umowę na 4 miesiące przed końcem starej.szwed11 pisze:Czy w Iplusie zawsze umowa trwa tyle ile mam w anexie czyli jeśli przedłużę umowę wcześniej np. 2 miesiące przed końcem to umowa o te dodatkowe 2 miesiące zostaje skrócona?
Pozdrawiam YaHooo 

- artureal
Warto dodać, że termin "od razu" odnośnie ewentualnych wynegocjowanych rabatów dotyczy właśnie początku następnego okresu rozliczeniowego - warto się o niego zapytać w salonie Plusa. Do tego czasu można oczywiście korzystać z numeru, ale jedynie na warunkach ogólnych, bez żadnych upustów. No i przy okazji cesji możesz spróbować wywalczyć obniżenie opłaty ze standardowej 30,50 na 1 zł - mnie się udałoYaHooo pisze:Nowa umowa zaczyna się od początku nowego okresu rozliczeniowego. Zatem nowe warunki (limit, czy jakiś rabat) dostajesz od razu, bez względu na to ile było do końca starej umowy

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Jeśli to nie była cesja, to rabaty nie przepadają. W przypadku cesji wszelkie rabaty na abonament niestety tracą ważność.artureal pisze:Do tego czasu można oczywiście korzystać z numeru, ale jedynie na warunkach ogólnych, bez żadnych upustów
Pozdrawiam YaHooo 

-
- Początkujący użytkownik forum
Zrobiłem cesje do umowy iPlus110 na 4 miesiące przed końcem. Zmieniłem taryfę na 20GB. Jaka jest szansa na wynegocjowanie 50% zniżki przy przedłużeniu. Jakich argumentów użyć przy rozmowie z konsultantem? Wypełnić wniosek na stronie czy czekać na telefon czy też może zrobić rajd po salonach?
Proszę o rady
ps. do końca zostały 2 miesiące
Proszę o rady

ps. do końca zostały 2 miesiące
-
- Guru bezprzewodowy
rejer pisze:czy też może zrobić rajd po salonach

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Dzwonić na 2609.
-
Udalo sie
- mialem Iplusa 50% wersje 3gb za 36zl brutto - teraz bedzie nowy limit za 36brutto 7gb
Oczywiscie przedluzenie sama karta sim na rok bez modemu. Ogolnie jest zasada na przedluzenia ze trzeba troche byc upartym i walczyc , upust 50% dostaje sie na wszystkie wersje Iplusa . Lepiej chyba dla Plusa miec klienta niz go starcic 

Hspa 10,2mb/s http://www.speedtest.net/result/670298212.png
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Z tego co wiem z wyjątkiem iPlus49.szalony pisze:upust 50% dostaje sie na wszystkie wersje Iplusa
-
- Mistrz bezprzewodowy
A to nie Ty czasem chciales zrezygnowac z iPlusa i wziac Blueconnecta?szalony pisze:Udalo sie - mialem Iplusa 50% wersje 3gb za 36zl brutto - teraz bedzie nowy limit za 36brutto 7gb
-
Chcialem - jakby Plus nie dal mi tych 7gb za 36pln to bym z niego zrezygnowal i Ere kupil , jednak w Erze za 7gb na start 80pln bym mial a to nie za ciekawie , jednak oplaca sie byc w ofertach internetowych stalym abonentem ( w kazdej sieci maja lepiej - oprocz Play) , jak mialem Play 10gb za 45 to na zadne bonusy itp nie chcieli sie zgodzic i zrezygnowalem .
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Oprócz Play i Orange niestety...szalony pisze:( w kazdej sieci maja lepiej - oprocz Play)
-
Powaznie w Orange na przedluzenie umowy bez sprzetu staly klient nie dostanie nic wiecej jak nowy z ulicy ? Wydawalo mi sie ze kiedys pisaliscie ze mozna w Orange upust 50% dostac ? Co do Iplusa to w 49 ja moglem miec upust - moze w 39 nie ma tego upustu faktycznie.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
szalony, teraz ( tj. jeszcze 11 dni) mam 50%@12 miesiecy i niestety nie dało się zachować tych warunków na kolejny rok.
Najpierw (na początku kwietnia) proponowali żenujące 50% na 4 miesiące albo 10% na rok (byłem w sporym salonie firmowym, następnie w Centrum Orange i dwa razy dzwoniłem na Propozycję), a teraz dają abonament za zeta przez 4 miesiace, czyli dokładnie to, co ludziom z ulicy.
Najpierw (na początku kwietnia) proponowali żenujące 50% na 4 miesiące albo 10% na rok (byłem w sporym salonie firmowym, następnie w Centrum Orange i dwa razy dzwoniłem na Propozycję), a teraz dają abonament za zeta przez 4 miesiace, czyli dokładnie to, co ludziom z ulicy.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
A jak to właściwie jest? Czy oni dzwonią do was przed końcem umowy z propozycja przedłużenia czy sami dzwonicie?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Już przedłużałem 2 razy i za każdym razem sam chodziłem do salonuuniu pisze:Czy oni dzwonią do was przed końcem umowy z propozycja przedłużenia czy sami dzwonicie?

Pozdrawiam YaHooo